Pradėjo veikti smarvės registravimo platforma

Miestas

Ketvirtadienį pradėjo veikti nauja Klaipėdos gyventojų iniciatyva – interneto svetainė  „Klaipėdos kvapas“.

Anot jo iniciatorių, tai – socialinis aplinkosaugos projektas, kurio pagrindinis tikslas – realiu laiku registruoti miesto gyventojų skundus apie taršą bei nemalonius kvapus mieste ir juos realiu laiku perduoti atsakingoms institucijoms: Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai ir Aplinkos apsaugos departamentui.

„Miesto gyventojai yra stipriai nusivylę aplinkosaugos institucijų abejingumu ir neveiksnumu, mums pabodo nuolatiniai nesėkmingi bandymai prisibelsti į atitinkamų institucijų duris. Esant taršos protrūkiams po darbo valandų arba savaitgaliais – galimybės registruoti skundus išvis nėra. Skambučiai trumpuoju skubios pagalbos telefonu 112 – taip pat ne išeitis, sulaukiame tik siūlymo kreiptis į aplinkosaugininkus, kurie, kaip ir kitos valstybinės institucijos, dirba tik nurodytomis valandomis darbo dienomis. Todėl labai džiaugiuosi šio internetinio puslapio atsiradimu ir bendruomenės palaikymu įgyvendinant šią iniciatyvą. Tai suteiks galimybę kiekvienam miesto gyventojui skundus apie taršą jo gyvenamojoje aplinkoje registruoti bet kuriuo paros metu vos tik tai pajutus. Manau, kad tai yra didelis ir itin šiuolaikiškas žingsnis į priekį šioje kovoje su tarša mūsų mieste. Tikiu, kad tai išjudins esamų problemų sprendimą ir paskatins aplinkosaugos institucijų veiksnumą“, – pranešime cituojama pagrindinė projekto iniciatorė visuomenininkė, miesto Tarybos narė Ligita Girskienė.

Teigiama, kad internetiniame puslapyje www.klaipedoskvapas.lt užregistruoti skundai realiu laiku bus siunčiami į oficialiai nurodytus Aplinkos apsaugos departamento, Visuomenės sveikatos centro bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos elektroninius paštus. Visi duomenys yra automatiškai sisteminami, saugojami ir administruojami.

Nesulaukus atitinkamų institucijų veiksmų joms bus teikiami skundai su pateikiamais gyventojų registruotų skundų išrašais iš šios internetinės platformos.

5 Comments

  1. Stanislava

    Kelias naktis iš eilės pabundu nuo didžiulės smarvės,turiu uždaryt langus,simonaitytės gatvėj,pykina noris vemt.

    Reply
  2. Vytautas

    Jusu platforma kaip visada niekas neveikia kad kazka uzregistruoti kad TiPO jus sureguosit i pranesima, o smirda Klaipeda toliau, didziulis Aciu jums nemirtingieji valdininkai kai mes jusu prasom kad sustabdytumet smarves kvapa, jus nieko nedarot ! Ar jums su pirstu kaip maziems vaikams parodyti kad Milastina musu nuostabioji biokuro farbrikelis Nuodija zmones. Mogiliovo g. neimanoma atsidaryti lango, smirda tie rapsai belekaip.

    Reply
  3. Zita

    nezinau, ar registratorius neveikia, bet man neleidzia registruoti

    Reply
  4. Simona

    Netikiu, kad greitai bus rezultatai, bet su šia svetaine tikrai greičiau prisibelsime iki reikalingų institucijų. Džiaugiuosi Ligitos ir kitais aktyvistų iniciatyva.

    Reply
  5. -

    Kol nebus budinčių aplinkosaugininkų, tol niekas nesikeis, nes toks registravimas- ne faktas, kad buvo pažeidimų ir neparodoma iš kur jie atsirado…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This