Rengia koncertą „Už vaikų teisę į sveiką ir saugią aplinką“

Miestas

Birželio 21-ąją, sekmadienį, 13 val., Klaipėdoje, Lietuvininkų aikštėje, vyks Vaikų gynimo dienos paminėjimo koncertas „Už vaikų teisę į sveiką ir saugią aplinką“.

„Tai priminimas mums visiems apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Šiuo renginiu siekiama parodyti visuomenei, kad klaipėdiečiai nori saugios, sveikos, spalvingos ir laimingos vaikystės savo vaikams”, – teigia organizatoriai.

Renginio aprangos kodas – mėgstamiausia spalva nudažyti delnai.

Anot jų, nors Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatyme teigiama, kad vaikai turi teisę į sveikatą bei sveiką ir saugią aplinką, šalia Klaipėdos uosto gyvenantys tėvai jau keletą metų nuogąstauja dėl savo vaikų sveikatos, nes jų aplinka: gyvenamieji namai, vaikų žaidimo aikštelės, vaikų ugdymo įstaigos – padengta juodomis dulkėmis, nemažėjantis triukšmas naktimis, mieste didelė transporto tarša.

„Vaikai priversti kęsti ir labai nemalonius kvapus, dėl kurių patiria įvairių negalavimų. Yra buvę dienų, kai pietinėje miesto dalyje vaikai lopšeliuose-darželiuose, bijodami iki pykinimo nemalonių kvapų, verkdami prašydavo auklėtojų nevesti jų į lauką. Smeltės gyventojai ir jų vaikai nuolat kenčia nuo Lietuvos higienos normos ribinius dydžius viršijančio triukšmo dėl uoste vykdomų darbų ne tik dieną, bet ir naktį. Koncerto metu Klaipėdos bendruomenių tėvai ir vaikai kartu susibūrę viliasi spalvotais delnais atkreipti dėmesį bei paskatinti miesto ir šalies vadovus imtis daugiau priemonių minėtoms problemoms spręsti. Juk juoda spalva nėra vaikų mėgstamiausia. Žinomi aktoriai, talentingi vaikai ir koncerto svečiai dovanos renginio dalyviams pokštų, dainų ir geros nuotaikos. Laukia staigmenos, prizai ir siurprizai. Aprangos kodas – Jūsų mėgstamiausia spalva nudažyti delnai”, – rašoma pranešime spaudai.

Renginio bičiuliai: Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, kurią renginio metu atstovaus pirmininkas prof. dr. Jonas Ruškus, „Vaivorykštės tako“ gimnazija, Miško mokykla, Klaipėdos Vitės progimnazija, Klaipėdos bendruomenių asociacija, Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS), DANCER, aktoriai Evelina ir Gytis Šimelioniai, Klaipėdos lėlių teatras, autorinių dainų atlikėja Žydrė Adomaitienė, studijos GROCK įkūrėjas Linas Švirinas. Muzikinius kūrinius atliks dainingi miesto vaikai. Renginį ves aktorius ir radijo laidų vedėjas Simas Buziliauskas.

Renginio organizatoriai: Klaipėdos miesto gyventojai ir asociacija „Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją“. Renginio partnerė – VšĮ „Veiklių mamų klubas Klaipėdoje“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kariuomenė padeda šalinti naftos teršalus Baltijos jūroje

Trečiadienį Lietuvos kariuomenė gavo pranešimą iš akcinės bendrovės „Orlen Lietuva“, kad prie Būtingės naftos terminalo plūduro, baigiant tanklaivio krovą nutrūko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This