Dėl atsakymo į AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojų kreipimąsi

Mums rašo

AB „Klaipėdos vanduo“ kolektyvas
2020-06-22

Komentarų: 5

Po AB „Klaipėdos vanduo“ kolektyvo kreipimosi per žiniasklaidos priemones (www.atviraklaipėda.lt) į bendrovės generalinį direktorių Benitą Joniką su prašymu paaiškinti ką ir kokiais tikslais, slapčia nuo įmonės darbuotojų darė įmonės svarbiuose objektuose, be materialiai atsakingų tų objektų darbuotojų, atsiverti visai Klaipėdai Benitas Jonikas nesiryžo. Gal tai buvo baimė dėl savo tamsių darbelių ar tiesiog skaidrumo, atvirumo ir demokratijos principai yra svetimi.

Taip, praėjusi savaitė Benitui Jonikui buvo sunki, tai ir straipsnis spaudoje apie neaiškius jo darbus, tai ir keturi susitikimai su darbuotojais įvairiuose objektuose akis į akį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kol galiausiai gavome šiokį tokį atsakymą į mums rūpimus klausimus bendrovės elektroniniu paštu. Pranešimas:

Sveiki, kolegos,

Ši darbo savaitė man buvo išskirtinė, nes turėjau galimybę su Jumis pasimatyti, susipažinti, pasikalbėti.

Dėkoju, kad dalyvavote susitikimuose ir šiltai priėmėte, uždavėte klausimus ir diskutavote, dalinotės su darbu susijusiais džiaugsmais ir rūpesčiais.

Per dvi dienas susitikau su Jumis Garždų, Šilutės pl., Dumpių ir Ryšininkų susitikimų salėse su daugeliu jūsų pakalbėjau. Labai džiaugiuosi, jog bendrovėje turime daug savo darbui atsidavusių ir įmonei ištikimų darbuotojų, kuriems rūpi įmonės gerovė!

Pokalbiai su Jumis ir Jūsų išreikštas palaikymas įkvepia mane tęsti pradėtus darbus ir pokyčius, kurių tikslas – moderni, saugi, tvari įmonė.

Beje, kalbant apie įmonės saugumą, dar kartą noriu akcentuoti, jog „Klaipėdos vanduo“ veiklos, procesų, vidinės informacijos saugumo stiprinimui skirsime daug dėmesio ir resursų. Kad to būtinai reikia parodė ir šią savaitę žiniasklaidoje, tiksliau atviraklaipeda.lt portale, publikuota eilinė įmonės bei jos darbuotojus šmeižianti informacija.

Iš atviraklaipeda.lt publikacijos paaiškėjo, kad iš įmonės buvo nutekinta konfidenciali informacija. Dėl to jau kreipėmės į teisėsaugą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl konfidencialios atskleidimo ir galimo kibernetinio saugumo pažeidimo.

Siekdami išsiaiškinti, kokiu būdu įmonės informacija pasiekė publikacijos autorių, pradėsime tyrimą ir įmonės viduje.

Portalas taip pat bus informuota apie tai, jog jos straipsnis yra šmeižtas, darantis tiesioginę žalą „Klaipėdos vanduo“ reputacijai bei joje dirbančių žmonių gerovei.

Dar kartą dėkoju visiems už aktyvų dalyvavimą šios savaitės susitikimuose.

Visada žinokite, kad kilus bet kokiems klausimams, galite kreiptis į mane.

Spręskime sunkumus ir džiaukimės pasiekimais.

Noriu, kad visi mes didžiuotumėmės, jog dirbame „Klaipėdos vanduo“ įmonėje.

Pagarbiai,
Benitas Jonikas
Generalinis direktorius

Mus visus nustebino, tai ką Benitas Jonikas parašė. Ar galima laikyti tai kas tuose susitikimuose vyko „šiltu bendravimu“?

Apie kokių džiaugsmų ir rūpesčių dalybas galima kalbėti, kai pas kiekvieną darbuotoją tik vienas galvoje – išmes, neišmes, išmes……

Didelių džiaugsmų tikrai nebuvo nei viename susitikime, akmeniniai veidai ir akys pilnos nevilties.

Didžiausias Benito Joniko atradimas buvo tai, kad įmonė turi daug savo darbui atsidavusių ir įmonei ištikimų darbuotojų, kuriems rūpi įmonės gerovė! Ir jis tikriausiai dar sužinojo, kad daugelis į įmone dirbti atėjusių jaunuolių išeina iš jos tiesiai į pensiją.

O ką mums Benitas žada – būti modernia įmone, kaip UAB „Vilniaus vandenys“, kurioje darbuotojas pradirbęs 2-3 metus skaitosi senbuvis?

Mes nežinome, kaip Benitas Jonikas klausėsi, kad išgirdo palaikymą jo pradėtiems darbams ir pokyčiams, „kurių tikslas – moderni, saugi, tvari įmonė“. Mes tik pajautėme norą sudraskyti mūsų visų įmonę, ją išmelžti ir po 2 metų dingti. Nieko asmeniško – tai tik biznis.

O jeigu nieks nieko nesakė, tai pasėta naujosios valdžios baimė, krizės akivaizdoje verčia ir toliau nieko niekam nesakyti – o gal vis dėlto turėsiu už ką maitinti savo šeimą.

Apie įmonės saugumą galima pasakyti tik tiek, kad nutekėjimai į spaudą prasidėjo tiktai tada, kai „pokyčių komanda“ (į ją įeina netik infiltruoti vilniečiai, bet ir kai kurie valdybos bei stebėtojų tarybos nariai) pradėjo nesiskaityti su bendrovės kolektyvu, kuris nepakęsdamas tokių patyčių ėmėsi gintis. O gal tai ir pačios „pokyčių komandos“ veiksmai tam, kad vėliau tuo remiantis, galėtų vykdyti valymus ir atsivesti vilniečius juristus į laisvas darbo vietas?

Ir portale atviraklaipeda.lt išspausdinta medžiaga tikrai nėra šmeižikiška, kaip tai dėstoma pranešime, nes joje yra paviešintas faktas, kuris įvyko ir buvo užfiksuotas.

Ir kodėl Benitas Jonikas savo keturiuose susitikimuose nenorėjo atskleisti ką ten darė iš tikrųjų – iš trijų užklausimų, užduotų skirtinguose vietose, buvo „iškomunikuotos“ trys skirtingos versijos. Tai gal tegul paaiškina, kuri iš jų yra arčiausiai tiesos.

Ir nuo kada nusikalstama veikla vadinama konfidencialia informacija? Galimai įvyko Tėvynės išdavystė, o Benitas tame mato tik informacijos nutekėjimą.

Nors įmonės darbuotojų kaltės irgi yra – jie iškarto nesikreipė į teisėsaugos organus, o pirmą kartą pamatę pilietį, patikėjo jo žodžiais, kad pastarasis generalinis direktorius ir leido savivaliauti.

Ir po tokių akibrokštų Benitas Jonikas nori, kad juo žmonės tikėtų ir eitų paskui jį.

Per visą įmonės gyvavimo laikotarpį pasikeitė ne vienas vadovas. Buvo net tokių, už kuriuos AB „Klaipėdos vanduo“ kolektyvas piketavo su plakatais prie merijos ir atstovėjo, neleido dėl politikų įgeidžių atleisti generalinį direktorių Jurgį Nausėdą.

O ar mes taip stovėtume dėl Benito, jeigu po juo kas kastųsi neteisingai? Greičiausiai ateitume į pakasynas, kad finale galėtume paploti.

Nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija

5 Comments

  1. Lauksim žinių

    Geras! Tai gal dabar tik iš “Atviros Klaipėdos” bus aišku, kokia slapta bendrovės struktūra buvo patvirtinta šiandien? Labai atviras Benitas slepia net tai, tačiau kviečia darbuotojus atvirai viską aptarti.

    Reply
  2. Mados iš Vilniaus

    … „įkvepia mane tęsti pradėtus darbus ir pokyčius, kurių tikslas – moderni, saugi, tvari įmonė.” Ateini į generalinio kabinetą ir matai vaizdelį: išsidrėbęs naujame odiniame krėsle vadas sukinėjasi į abi puses ir žiaumodamas bubble gum išpučia burbulą?! Modernu oi kaip modernu. Dabar rūkomojo kompanionai privalot įsigyti bubble gum ir pūsti burbulus ne tik dūmus.

    Reply
    • Anonimas

      Vaika ileido. Tukstantuka prie Makuno algos pridejo.
      Kodel nesisupti ir burbulus nepusti?

  3. XXX

    …jei teisingas, tai kas toliau?

    Reply
  4. Anonimas

    Teisingas rasinys

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This