Nepadėjo nei piketas, nei raštai: suplanavo geležinkelio rekonstrukciją (atnaujinta)

Politika, Svarbu

Nei klaipėdiečių piketas, nei Klaipėdos bendruomenių asociacijos (KBA) raštai aukščiausiems šalies vadovams nesustabdė Vyriausybės planų rekonstruoti Pauosčio geležinkelio mazgą, esantį tarp Klaipėdos ir Girulių geležinkelio stočių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje be papildomo pristatymo bendru sutarimu projektui gremėzdišku pavadinimu „Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios” buvo pritarta, vos tik premjerui baigus skaityti jo pavadinimą.

Praėjusį trečiadienį teikimą dėl šio projekto Ministrų kabineto nariams pristatęs susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič buvo minėjęs, jog tai esąs tik procedūrinis sprendimas, kad būtų galima pradėti įgyvendinti minėtą projektą.

Tąsyk ministras buvo užsiminęs, jog jame kalbos apie Girulių miško kirtimą esą nėra, tai esąs ateities klausimas. Ministras tada teigė, jog pagal patikslintus duomenis būtų iškirsta ne 50, kaip anksčiau skelbta, o tik 30 ha miško. Jis taip pat tikino, jog iškėlus pramoninius geležinkelio srautus iš miesto centro, jame pagerės žmonių gyvenimo kokybė, o tai irgi esąs vienas iš šio projekto tikslų.

Nors praėjusiame posėdyje Klaipėdos atstovo pastangomis projekto svarstymas buvo atidėtas, pirmadienį paaiškėjo, jog tai buvo tik visuomenėje kilusių aistrų nuraminimo gestas, patvirtinęs tada premjero Sauliaus Skvernelio mestelėtą repliką, kad „iki pirmadienio klausimas gali pakentėti”. Projektui pritarta be jokių pakeitimų.

Vyriausybės darbotvarkėje prie klausimo medžiagos patalpintame sprendimo projekte rašoma: „Pradėti rengti ypatingos valstybinės svarbos projekto transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies (ruože nuo Klaipėdos miesto savivaldybės administracinės ribos šiaurinėje miesto dalyje iki geležinkelio viaduko virš Liepų g. ir ruože nuo Rimkų geležinkelio stoties pro Draugystės geležinkelio stotį iki Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ribos) susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planus”.

Tuo metu žadėtoji pakeisti sprendimo projekto versija turėjo skambėti taip: „Pradėti rengti ypatingos valstybinės svarbos projekto transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies (ruože nuo Kopūstų k., Klaipėdos rajone pro Pauosčio kelyną iki geležinkelio viaduko virš Liepų g., Klaipėdoje ir ruože nuo Rimkų geležinkelio stoties pro Draugystės geležinkelio stotį iki Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ribos) susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planus”.

Už Girulių miško išsaugojimą – ir politikai, ir visuomenė

Internete pirmadienį nuo ryto buvo paskelbta peticija, nukreipta prieš Girulių miško kirtimą, kurią pirmadienį po pietų jau buvo pasirašę netoli 700 žmonių. Antradienio rytą parašų jau buvo beveik 6000.

Prieš Vyriausybės posėdį Socialdemokratų partijos išplatintame pranešime spaudai cituojamo jos pirmininko Gintauto Palucko teigimu, „šio projekto derinimas su visuomene imituojamas, žmonių nesiklausoma – informacija yra slepiama”. Jo įsitikinimu, „jei bus iškirstas miškas ir transporto mazgas Giruliuose atsiras, tolesnis plėtros etapas – išorinio giliavandenio uosto Melnragėje vystymas”. Pranešime reiškiamas vilniečio politiko susirūpinimas dėl to pablogėsiančia klaipėdiečių gyvenimo kokybe.

Tuo metu po penktadienį Klaipėdoje viešėjusio susisiekimo viceministro Gyčio Mažeikos susitikimo su klaipėdiečiais, kuriame jis tikino, esą geležinkelio mazgo perkėlimo iš Pauosčio į Kopūstų kaimą alternatyva nėra atmesta, savo poziciją išsakė ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Jos administracijos direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog „Klaipėdos savivaldybės pozicija visada buvo tokia, kad visos plėtros turi būti vykdomos specialiaisiais planais, išanalizuojant visas alternatyvas ir mieste, ir už jo”.

Perkelti traukinių paskirstymo stotį iš Pauosčio į Kopūstus siūlė ir klaipėdietis Seimo narys Simonas Gentvilas, taip pat iškėlęs ir idėją steigti Girulių regioninį parką. Ją ėmėsi realizuoti jo partijos kolega, miesto Tarybos narys Saulius Budinas.

Jis įregistravo Strateginio plano pataisą, pagal kurią Klaipėdos savivaldybė raginama įkurti tokį parką. Teigiama, kad jame, kaip saugojamoje teritorijoje, būtų ribojamos naujų infrastruktūrinių objektų statybos, žemės paskirties keitimai ir tai esą sustabdytų geležinkelio plėtrą.

Pritariantieji idėjai kviečiami trečiadienį, birželio 24 d., nuo 10 iki 16 val. prie vasaros estrados ją palaikyti savo parašu.

INFORMACIJA

Pagal šalyje rengiamą įgyvendinti minėtą transeuropinio IX B transporto koridoriaus projektą iki 2030 numatoma palaipsniui mažinti Klaipėdos centrinės geležinkelio stoties kelyną, paliekant šią stotį tik keleivių pervežimams. Tam būtina Pauosčio kelyno ir Draugystės geležinkelio stoties plėtra ir modernizavimas.

Iš Klaipėdos centrinės geležinkelio stoties į Draugystės geležinkelio stotį planuojama perkelti lokomotyvų cechą, kuro bazę/terminalą, pagalbinio traukinio stovėjimo vietą ir susijusią infrastruktūrą bei specialiųjų geležinkelių riedmenų priežiūros bazę. Infrastruktūros komplektavimo bazę planuojama įkurdinti Kretingsodyje, o prekinių traukinių paskirstymo stotį – Pauostyje. 

Preliminariais skaičiavimais, Pauosčio kelyno ir Draugystės geležinkelio stoties infrastruktūros plėtros ir modernizavimo projektams įgyvendinti reiktų apie 80 mln. eurų. 

Skelbiama, jog Klaipėdos geležinkelio mazgas yra reikšminga minėtojo koridoriaus dalis, kuriai tenka apie 50 proc. visų Lietuvos geležinkeliais gabenamų krovinių.

67 Comments

  1. RINKIMAI 2020

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  2. Laikrodis pradejo tikseti?

    Pyktis netelpa galvoj!

    Reply
  3. Jonis

    taigi jeigu norite kariauti prieš pinigus tai eikit su savo pinigais ir kariaukit, kam reikia tas susimoka ir plečia savo verslą, o tie visokie peticininkai ir sėdi tik komentaruose. Toke realibe melieji peticininkai, ruoškit bapkes karui.

    Reply
  4. Jonas

    Medžius, ši valdžia, gražiai persodis.

    Reply
  5. o

    O KUR MERO GILUS SUSIRŪPINIMAS IR PILIETINĖ POZICIJA? O KUR SVEIKOS GYVENSENOS ATSTOVĖ IR KVAPŲ NUGALĖTOJA GIRSKIENĖ? O TAI TIK PUTEIKIENĖ IR GETVILIUKAS BENT KIEK YRA GIRDIMI KAIP MIŠKO GYNĖJAI.

    Reply
  6. Lietuvė

    Kur šita blondinė visuomenininkė,kodėl nevažiuoja į seimą,juk su karbauskiniais atėjo į tarybą.Jinai irgi pritaria uosto plėtrai.Rusus ginkit iš Klaipėdos.

    Reply
    • Miškas visiems

      Prie ko čia rusai? Kokį slieką bandote ant asfalto rasti? Kodėl užsiimate tautų kiršinimu? Girulių mišką sodino vokiečiai, miestas žemę miškui sodinti perdavė pirklių korporacijai. Ir dabar ką? Jis žaliuoja visiems!

  7. Patriotiškas Lietuvis, klaipėdiškis

    Jie nori po truouti po truputi ten išnaikinti miškus ir tada viską atiduoti giliavandenio uosto statybai ir uosto ekvatoriją išplėsti maksimaliai!
    O mes klaipėdiškiai galėsim dusti, dulkėse, taršoje ir svarvėje…
    Žmonės, jei nepastovėsim už save sunaikins viską!

    Reply
  8. Marijus

    Išsigimėliai.
    Žulikų valdžion prisirinko…

    Reply
  9. VISKAS GERAI SU TUO MISKU. KAIP SAKE J.ERLICKAS MEDZIAI NESILAIKE SAUGAUS ATSTUMO, TODEL GERI ZMONES JUOS IR ISKIRS

    Jei sake, kad planuose buvo numatyta iskirsti 50 ha, tai isvertus i zmoniu kalba bus iskirsta minimum 100 ha. (Inrastrukturai, privaziavimo keliai, priesgaisrines apsaugos zonos ir tt). Po to visa ta grozi prakals uz paskutinio ispardavimo kaina kokiems Kinams ar musu Durniu laivo ofsoro berniukams ir mergaitems ir bus tvarka.

    Reply
  10. Vilius

    Vyriausybė apie ka jūs galvojate. Klaipeda tai juros kraštas o ne kažkokiu krovininių traukinių stotis. Isivaizduokim, kad važiuojam prie juros ir kiekviena 1 minutę girdim traukinius iš kuriu jus (vyriausybė) gausit pinigus o mes žmonės ka turim daryti ,ateiti kaip kvailiai ir miegoutis traukinių judėjimų?
    Klaipėda istorinis kraštas ir jokiu bėgių čia statyti NEGALIMA!!!!!!
    Tam yra Vilnius Kaunas ir kity miestai mum ir taip užtenka kad klaipedoje nešvariausias oras ir mus kaip tik gelbeja miškai.
    Apie vaikus pagalvokite kodėl vaikai maži turės klausty kur dingo miskai???
    MES VISI KLAIPĖDIEČIAI PRIEŠ TAI!!!!!!!!!!!!

    Reply
  11. Alius

    Meras Grubliauskas neskestantis žmogus

    Reply
    • Anonimas

      Gyventojai turi priversti šituos abu veikėjus atšaukti savo pritarimą miško kirtimui. Apskritai, stebina klaipėdiečių infantilumas. Negi jie neturi vaikų, kad leidžia jog jie tokioje aplinkoje augtų invalidais?

  12. xas

    tai kur mūsų nuostabaus ilgamečio mero nuomonė ? per skysti kiaušiai jo negina jis nei miesto nei žmonių interesų… Imes dar pora foto i fb kaip jis pergyvena ar dar kažką ir dzin jam.
    O jeigu rimtai ar mums klaipiediečiams neatsibodo tokia betvarkė ? Uostas, kvapai, keliai…. niekas nedaroma vardam miestiečių… Mes esam tik miestas prie jūros kuris duoda daug europinių.

    Reply
    • Tikrai taip

      Nusibodo. Tik kaip pensininkus įtikinti, kad balsuotų ne pagal principą “kad tik blogiau nebūtų”? Kad privalo būti geriau ? Nusibodo dalinimasis įtakos sferomis, visų laikymas kvailiais ir pinigų plovimas per sakurų parko medeliys, aikščių granito brangimus, požeminių parkingų žemiau jūtos lygio įrenginėjumus!

  13. Ieva

    Kazi kaip suveiktu gyva grandine apsupti miska?
    Visiskai salies valdziai nusispjaut i pajurio gyventojus, jiems tik bapkes galvoj.

    Reply
    • Ievai

      O jei taip Klaipėdos valdžią ” apkabinti ” ? Klaipėda SUTIKO , nežinojot ?

  14. Ops

    Štai jums batiuška ir žalieji, štai ir valstečiai.. ties parke begius. O kur buvo rusokalbiai klaipedos lenku fraksijos sudetyje..prašyko klaipeda.. Nu pipecas. Palaukim iki rudens ir mesti lauk skverna žmogeli su ta asfaltotoju šutve. Balsuokim už Palucki o i klp mera Gendviliuka

    Reply
    • Anonimas

      Palaikau. Ne pusės żodżio nuo klaipėdiečių Seime, Rozova-tylenė, jau kelias kadencijas kaip tortas sėdi, puošia Šeimą, Klaipėdos negina. Prieš rinkimus prasidės : „Mes Klaipėdai viską darėm ir darysim”

  15. Na

    Vilniaus vakdziai klaipedos pajuris nerupi…o kodel mums turi rupeti Astravas? Jiems Tai svarbu- ju sklypai ir namai Tai ten. Klaipedai reikia pabusti. nes meras su savo Komanda vis miega. Manau Kai kuriems geda is ju. Tuo labiau – chebryte visi hi ten gyvenate. Jus gi palies gelezinkelio pletra, ne alksnynes ar silutes plento gyventojus…ten nebera ka plesti…:)

    Reply
    • Marija

      Klaipėdiečiams bus giliai nusišvilpti ant Astravo vilniaus pašonėje. Jiems jodo tabletės gal padės, kurias dalina už visų Lietuvos gyventojų mokesčių pinigus. O kas padės Klaipėdai? Kaip mūsų miesto valdžia taip galėjo mus parduoti?

  16. Valdisss

    Galės dar viena mexima vietoj stoties pastatyti, juk bus ne panaudojamas tuščias plotas,

    Reply
  17. Geležinkelio prekybos stotis turi būti iškelta

    Ačiū Simonui Gentvilui ir kitiems už pritarimą dėl geležinkelio prekybos stoties iškėlimo. Tai logiška ir teisinga. Ir tai turėjo įvykti jau seniai.

    Reply
    • Aklam

      Jūs beviltiškai bukas. Geležinkelio prekybos stotis… geležinkelis niekur nedings! Matykite toliau savo nosies!

  18. .......

    Mano nuomone visai logiskas sprendimas, salia uostas ir gelezinkelis.
    Nereikia kalbeti apie visus klaipediecius, cia yra Giruliu suinteresuota bendruomene, nores statyti kitur piketuos kita suinteresuota bendruomene ir tt.
    Niekas gi neardo dviraciu taku ir pjauna visa miska

    Reply
    • Normalu

      Taip, juk ne visą mišką kirs, o tik dalį. Želdynų reikia visur. Geležinkelio stotyje galėtų pasodinti, proporcingai visiems. Traukinių elektrifikacijai jau skirtos lėšos, taršos nebus.

    • Mes visi suinteresuoti, kas kvėpuojam Klaipėdoje!

      Kodėl mąstote tokiomis siauromis kategorijomis? Kur matėte prie Klaipėdos kitą mišką? Aš gyvenu ne Giruliuose, ir manau, kad tai tik Vilniaus zombiai galėjo sugalvoti, o tam savo parašais pritarė tokie pat siaurai mąstantys Klaipėdos vadovai

  19. Sima

    Kaip kažkas rašė, šlykštus nevilties jausmas:( Kas per urodai pas mus valdžioj, protu nesuvokiama, iškirsti tokią girią, išnaikinti šitiek gyvūnijos ir augalų, užteršti orą,kuris Klaipėdoje ir taip užterštas labiausiai Lietuvoj! šalia yra puikiausia alternatyva Kopūstų kaimas, kam ta mišką išvis liesti????

    Reply
    • Iš Kopūstų

      Atsipeikėk! Šalia Giruliai, šalin rankas nuo mūsų kaimo!

  20. GintarasR

    Tai kas toliau? Faktas, kad valdžia nesuranda reikalo ir noro rimtai vertinti klaipėdiečių nuomonės. Kad viceministras sakė labai keistus dalykus – žinantiems vyriausybės posėdžių rengimo tvarką, dokumentų teikimo ir derinimo tvarkas bei terminus – viskas buvo aišku, kad žmonėms yra meluojama. Jų planas aiškus – suteiks g/ž projektui valstybės svarbos statusą ir nebereikės į nieką atsižvelgti. Vadinasi, jie darys savo, o mes savo – todėl vietinei valdžiai ir centrinei valdžiai mes teikiame tris aiškius reikalavimus ir nei vienas politikas nepraeis jokių rinkimų po jais krauju nepasirašęs. Jei klaipėdiečiai sugebės vieningai siekti rezultato šiose srityse – dar galime kažką pakeisti. Kodėl tik 3 reikalavimai? Nes 3 yra pakankamai kad kiekvienas aiškiai suprastume ko siekiam ir nepamirštume niekada. Miesto valdžia turėjo 17 sąlygų dėl uosto plėtros plano – bet patys pamiršo derėtis ir ko nori – ir gavo iš Vilniaus špygą.
    Taigi – trys bendruomenių reikalavimai, kuriuos jau pateikėme vyriausybei ir nuo kurių mes nebesitrauksim:

    1. Saugoti ir tausoti gyvenamąją ir gamtinę aplinką, geležinkelio infrastruktūros neplėtoti Klaipėdos miesto ribose, o išorinio giliavandenio uosto statybą planuoti tik tada, kai:
    a) Bus atliktas objektyvus abiejų išorinio uosto vietos alternatyvų vertinimas, pagrįstas patikimais ekonominiais duomenimis, o ne išgalvotomis krovinių srautų prognozėmis, ar akivaizdžiai klaidinančiais investicijų poreikio skaičiavimais. Ekonominis vertinimas privalo apimti ir pajūrio gamtinės aplinkos sunaikinimo nuostolių kompensavimo kaštus, kas iki šiol įvertinama nėra.
    b) Bus surastas investuotojas su realiai egzistuojančiu krovinio srautu, pakankamu ekonomiškai pagrįsti planuojamų investicijų į išorinį giliavandenį uostą tikslingumą.

    2. Reikalaujame suplanuoti ir įrengti aplinkkelius ir buferines zonas tarp gyvenamų teritorijų, uosto krovos rajonų, pramonės įmonių ir būtinai prie uosto krovinių transporto koridorių, šiuo metu projektuojamų ir įrengiamų tiesiog Klaipėdos miesto gatvėmis.

    3. Sudaryti teisinį pagrindą ir įgyvendinti nuolatinę praktiką principu “teršėjas susimoka”, kad KVJUD surenkamų uosto rinkliavų dalis, sietina su uosto krovinių gabenimu miesto teritorijomis ir su laivų generuojama tarša – būtų sumokama Klaipėdos miesto biudžetui.

    Reply
    • klausimas

      kiek suprantu, Klaipėdos savivaldybės pritarimą valdžia gavo. Kodėl nepasinaudoti Puteikio pasiūlymu – įpareigoti miesto valdžią šį pritarimą atšaukti, juk jie ir yra miesto gyventojus atstovaujanti valdžia ?

    • GintarasR

      KBA dar prieš Puteikį tokį prašymą savivaldybei raštu siuntėm, atsakymo dar laukiam. Neatšauks, nes jie tai supranta kaip silpnumo demonstravimą. Paslapčiom patvirtint – yra stiprybės ženklas. Tipo – žinau, kad jums nepatiks – bet ką jūs padarysit, nes viskas teisėta.

  21. Is Klaipedos rajono

    Niekas viso misko gi nekerta, nereikia dramatizuoti situacijos. Niekas nenori papildomo triuksmo, taip pat ir Kopustuose ir aplink gyvenantys zmones. Piketuotojai siulus variantus toliau nuo saves, o ka ten kitokie zmones gyvena. Jei nepatinka miesto surmulys reikia kraustytis i rajona.

    Reply
    • ..

      Pritariu .

    • Unknown

      Nenustebčiau jei prie tų piketuotojų gremlinai prisidėja. Juk konkurencija Kaliningradui…

    • Atsiprašau

      Kas tie gremlinai?

    • Gal

      Matyt kremlinai…

    • Vergams

      Vergų sindromas: kam nepatinka, kraustykitės į rajoną. Mes Klaipėdoje 3 kartos gyvenam, ir ne vergams aiškinti, kad jei daromas nusikaltimas, turi susitaikyti ir nuleist galvą. Taip kad nenurodinėkit, kur mums kvėpuot!

    • Zuikis

      Jus!!! supisti kaimieciai, ar bent suvokiat ka kalbat!!!? o gal jus kopustuose rado!? Ar sugebate mastyti placiau?

    • Gintaras Ramašauskas

      Pritariu uosto plėtrai, krovai, geležinkeliams – bet tik ne po mano langais )))

    • GintarasR

      Kietai… mano vardu ir pavarde savo košmarus anonimui pasirašyti. Super. Tikiuosi, portalo redakcija sugebės ištrinti?

    • :)

      Vienu zodziu viska darykit kur norit Kopustuose, Kretingalej tik ne mano rajone. Paskaicius komentarus vaizdas, kad visa miska kerta, kam perlenkti lazda. Kaip visi ejo i miska taip ir eis. Gelbeja savo asmenine gerove skambiais lozungais.

  22. Deja

    Naivuoliai žmonės , kaip sukursi gerovės valstybę nieko nepaaukojęs, tai ir aukoja…

    Reply
  23. Na ir ? Prie ko čia vyriausybė

    ar ” valstiečiai ” , kad nebalsuosit ? O už ką balsavote per savivaldos rinkimus ? Panašu , kad daugelis už liberalų merą ? Tą ir turite . Vyriausybė DIRBA valstybei , štai miesto taryba ir meras – MIESTUI . Manau , jei nebūtų miesto valdžios pritarimo , tai gal ? O dabar ? Miesto galvos PRITARĖ , o jūs ” kalti ” seimo valdantieji ? Kodėl ne miesto liberalūs ar konservatoriai , tie , kurie tarybos dauguma ? Prašokate ? Aš ne . Todėl ir nebalsavau už merą Grubliauską ir kitus liberalius . Galvojam ką renkame į MIESTO VALDŽIĄ , o tik po to aikčiojame …vai vai ” kalta ” vyriausybė ar kiti .

    Reply
    • Anonimas

      O uz ka reikejo balsuoti? Valstiecius ir A. Vaitku, kurio beje deka visas sis sarsalas del giliavandenio Melnrageje ir prasidejo, iki jam tampant uosto direkcijos vadovu, toks terminalas buvo projektuojamas Butingeje, bet anas eme ji stumti i Melnrage ir dabar turime to pasekme planuojama Giruliu misko kirtima.

    • .....

      Pamenu prieš rinkimus rėkimą ” Vaitkus parduos miestą uostui ” , na kažkaip panašiai ? O aš kaip tik maniau ir dabar taip galvoju meras turėjo būti Vaitkus ir dar neaišku kaip būtų pakrypęs ” miesto pritarimas ” . O kas iš Grubliausko ? Ir miestas klaikėja ir mazgui pritarė ?

    • O kas dėl liberalių

      aimanų link Butingės . Taigi net ministrą klaipėdietį liberalą Masiulį turėjome ir lyg studijos apie Butingę buvo ir kur ? Pyš kaip su Šventosios uostu ? Klaipėda buvo liberalų ir mieste ir vyriausybėje ir ką ? Matai vienas Vaitkus nusprendė kur bus uostas ? Rimtai ? Tada man juokingos visos tos peticijos , pasirašymai krauju bei piketai . Pučia vaikinai ir merginos burbulą , o jūs net nesuprantate ? Gentvilas net piketavo ? ???

  24. TIKĖJIMAS

    šventas reikalas. Kai bus suvokta, kad Girulių miško naikinimas yra tik uosto plėtros verslo magnatų verslo įnorių pasekmė, tol tokių ir dar smagesnių siurprizų miestas susilauks dar daug. Uosto plėtra nuolat reikalaus įvairiausių infrastruktūros plėtros milžiniškų objektų. Už mūsų visų pinigus rengsime brangiausias studijas, analizes, palyginimus, SPAV ir PAV , bet nuolat vyks kova. Nuostabiausia, kad tai yra ir bus daroma už mūsų- surinktus mokęsčiųs-mūsų pinigus. Už mūsų pinigus ir garantijas valstybės vardu bus kertamas miškas, statomi geležinkelių depai ir kt. infrastruktūra-keliai, sankryžos, tinklai, elektros pastotys, valymo įrenginiai, siurblinės ir t.t.. Vienintelė išeitis yra tik stabdyti uosto krovos plėtrą mieste, pradėti planuoti uosto iškėlimą ir paties uosto konversiją etapais , dalimis taikant adekvačias žemės nuomos rinkos kainas (skirtingas nuo centro iki pakraščių) ir mokęsčius už taršą. Mieste dirbančios uosto kompanijos pačios turi pradėti „norėti išeiti” iš miesto. Kol kas apie tai net nekalbama. Kokia politinė jėga eis į Seimo rinkimus su tokia alternayva ir pradės įgyvendinti? Nedelsiant. Pradedant nuo uosto bendrojo plano naikinimo? Ar aplamai tokia bus? Kuri įgyvendins normalius žemės ir taršos mokęsčius taikomus europos miestuose uostui? Girulių miško kirtimas yra tik pasekmė, priežastis – uostas ir jo plėtra. Tas iškėlimas į Kopūstų kaimą savivaldybei jau buvo pažadėtas 2006 metais ir iki šiol nieko nepadaryta. Viceministro penktadienio vizitas tik patvirtino , kad jis ten pirmą kartą buvo. Tokių pažadų buvo ir bus dar labai daug. Galime tikėti ir laukti.

    Reply
    • Aura

      Puikus komentaras. Labai taikliai pastebėta, kad viskas prieš ką mes kovojam, bus padaryta už mūsų pinigus. Tai panašiai, kaip kad auka prieš mirtį išsikasa sau duobę, kad žudikui nereiktų vargti. O politinės jėgos, kuri sustabdys vykstančią beprotybę, horizonte nematyti.

  25. Neniškis ir Grubliauskas pritarė iš išdavė klaipedečius

    Savo pritarimo neatšaukė.pardavė Klaipėda
    . Ji nori karo …. ny tai…

    Reply
    • ?

      Koks tas pritarimas konkreciau galima?

    • Neniškis pardavė klaipedėčius

      Pritarimas už ką šiendien balsavo. Tai Už Giruliu iškirtima ir aikštelės traukiniams įrengimą. Jai nepasirašytu Neniškis negalėtu balsuoti

  26. Nesvarbu

    Na taip ir žinojau: tie apie 100 gyventojų protestas tiesiog juokingas, tiksliau, graudus. Štai kai išeis į gatves tūkstančiai kaip Prancūzijoje, tai gal ir bus atsižvelgta…O apie Grubliauską net bjauru komentuoti. Kaip sakė jo vienas draugelis – tai tikra tragedija Klaipėdai.

    Reply
  27. Pranas

    Nesvarbu manau jau kokia partija – opozicija tyli nes pati susitepus . Esmė prisidengiant ale nauda valstybei – plėtoti privačių korporacijų ir Lenkų biznį . Paskui visi klausia, kodėl tokios baisios ir žiaurios revoliucijos.
    Per 30 metų nei vienas politikas nesėdi kalėjime. Šlykštus nevilties jausmas.

    Reply
  28. Arūnas

    Iki rinkimų nedaug beliko laiko.Todėl būtina išrinkti tuos, kurie sustabdys tą valstiečių siautėjimą.

    Reply
    • Aura

      Peticijoje nurodomas numatomas iškirsti 30 ha plotas yra klaidinantis,tai valdžios apgaulė, kai tik įžengs į Girią kirtėjai, girios neliks , tie 30ha tai tik stoties iškėlimui, o kur multimodalinis geležinkelių terminalas, kur Girulių aplinkkelis, kur kelias tarp II Melnragės ir Medelyno, kur nauji keliai į naują uostą, o tam įgyvendinti bus sunaikinta visa Giria.

  29. Tik vienas klausimas

    Bejėgė ta Klaipėdos savivaldybė. Kai dėl koronaviruso pašūkaut ant bačkos užlipus reikia ar nereikia, tai prašom. Kai konkrečią situaciją išspręst, tai ir iki Narkevičiaus lygio toli.
    Lieka vienas klausimas – ką pasirašė Neniškis?

    Reply
    • N. Puteikienė

      Neniškis labai aiškiai parašė: pritariame. Nereikia čia Neniškio dangstyti.

    • Nesuprantantiems

      Parašė, kad neprieštarauja, kad būtų pradėtas planavimas, procedūra. Bet juk nepasirašė, kad mišką kirsti pritaria. Juk planą reikia parengti, suderinti. Plano turinio nėra, jis gali būti visoks. Va jei suderintų planą, kuriame numatyta, tada jau kaltint galima būtų…o dabar – absurdas, gerb. Nina ir kiti kaltintojai…

  30. LIETUVOS PAJŪRIS IR MIŠKAI BUS SUNAIKINTI

    Taigi, vieningu rankų iškėlimu visi ministeriai iš Žaliųjų valstiečių kartu su Skverneliu šiandien nusprendė sunaikinti Klaipėdos žaliuosius plaučius Melnragę ir Girulius.Tiek Girulių ir Melnragės miškai, tiek Melnragės gyvenvietė ir visas mūsų pajūris ko gero dar šį rudenį bus sunaikinti! Žmonės, dabar mes turime nušluoti iš valdžios juos visus! Šiaurinė miesto dalis ir Šilutės pl. nuspręsta atiduoti tik uosto krovininiui transportui.Klaipėda tampa dykvietė, kur apie normalų gyvenimą nebus net kalbos! Ar už tokį gyvenimą kovojome, ar tokios ” gerovės” norėjome? Tiesiog nusikaltėliai užvaldė visus valstybinius postus.O Grubliauskas ir Neniškis pasidavė tų nusikaltėlių spaudimui ir vienu Neniškio parašu pardavė mūsų pajūrį nuskaltėliams. Miestas davė šiuo parašu teisę tvarkytis nusikaltėliams su mūsų pajūriu, kaip nori .Tiek Neniškis, tiek Grubliauskas dalyvauja, matomai, ne už dyką, šiame naikinime. Žmonės, jau laikas griebtis už šakių!

    Reply
    • N. Puteikienė

      Pridėkite prie jų ir Neniškį su Grubliausku, nes jie suderino.

    • 1231

      Pritariu 100%

  31. Vytautas

    Dabar tavo aišku už ką nebalsuoti – už visus valstiečius karbauskininkus ir už tuos ką jie ten Klaipėdoje iškels (Kirkutis (medikas beje, ten netoli gyvena), Kepenis, gal Vaitkus ( o kur jo pozicija dėl Girulių?) už Kirkilo neokomunistus, už šitą miesto valdžią, kuri leido pradėti net galvoti apie tokio kelyno planavimo darbus Giruliuose (kokia ten Neniškio pozicija man taip ir neaišku). O kur mero Grubliausko pozicija? Dingęs kaip ir Nausėda?

    Reply
  32. Vardas

    Nebijokit, Vaitkus isgelbes mišką

    Reply
  33. Erika

    Čia jau tokia taktika valstiečių ,,žaliųjų”. Sakyti viena daryti kitą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This