Dėl Uosto direkcijos vadovų – skirtingi etikos sargų sprendimai

Uostas ir jūra

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį vienbalsiai nusprendė, kad Uosto direkcijos Uosto režimo ir technologijų departamento direktorius Egidijus Kuzmarskis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Nustatyta, kad 2017, 2018 m. E. Kuzmarskis priėmė sprendimus, susijusius su Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ – patvirtino kasmetinio apsaugos patikrinimo aktą, pavedė atlikti neeilinį uosto įrenginio (terminalo) apsaugos patikrinimą ir kt. Šioje kompanijoje dirba ir jos akcijų turi E. Kuzmarskiui artimi asmenys.

VTEK aiškinosi ir Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktoriaus Artūro Drungilo elgesį. Tirtos aplinkybės, kai 2018 m. kovą jis galbūt nenusišalino direkcijos reklamos projektų vertinimo darbo grupės posėdyje, kuriame papildomai patvirtintas atrinktų reklamos projektų, įskaitant Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos teiktos reklamos paraišką, sąrašas.

Artūras Drungilas (kairėje) sulaukė palankaus Etikos sargų sprendimo, o Egidijaus Kuzmarskio atveju konstatuota, jog jis pažeidė įstatymą. Martyno Vainoriaus nuotr.

VTEK nuomone, tai, kad šiai federacijai tuo metu vadovavo savininkas bendrovės, kuri naudojosi UAB „Mūsų miestas“ paslaugomis, kurios akcijas valdė pats A. Drungilas, o šiuo metu – jam artimas asmuo, nėra pakankama ir akivaizdi konstatuoti, kad A. Drungilui, sprendžiant klausimus dėl federacijos, kyla interesų konfliktas.

Taip pat VTEK nusprendė, kad E. Kuzmarskis ir A. Drungilas nepažeidė VPIDVTĮ nuostatų dėl privačių interesų deklaravimo, o dėl dalies aplinkybių tyrimai nutraukti.

Tyrimo metu nustatyta, kad visus deklaruotinus duomenis dar iki tyrimo VTEK pradėjimo dienos jie abu, nors ir praleidę nustatytą terminą, deklaravo. Nenustatyta duomenų, jog dėl galbūt nedeklaruotų ar pavėluotai deklaruotų duomenų E. Kuzmarskis ir A. Drungilas būtų patekę į interesų konflikto situaciją.

Pažymima, kad šiemet įsigaliojo naujos redakcijos VPIDVTĮ, kuriame privačių interesų deklaravimo kontekste deklaruojančio asmens padėtis sušvelninama: deklaravus tam tikrus duomenis ir dėl jų nepatekus į interesų konfliktą dar iki skundo VTEK pateikimo arba VTEK raginime nustatyto termino, deklaruojančiajam asmeniui netaikomos teisinio poveikio priemonės. O teisės galiojimo laike klausimas sprendžiamas atsižvelgiant, kad palankesnis įstatymas į praeitį galioja. Šis principas pripažįstamas ir Europos Žmogaus Teisių Teismo jurisprudencijoje.

Priklausomai nuo padaryto pažeidimo, asmenys metus laiko nuo tokio sprendimo priėmimo dienos negali būti skatinami arba priimami, perkeliami, skiriami ar renkami į lygiavertes ar aukštesnes pareigas institucijoje ir įstaigoje arba įstaigų sistemoje, kurioje jie dirba.

2 Comments

  1. Birute

    Artūras Drungilas neturi sąžinės žmogus. Su juo geriau neturėti jokių piniginių reikalų.

    Reply
  2. Negerai

    Gaila, nukentės finansiškai, juk uoste atlyginimai mažoki…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This