Vėl bandys spręsti Klaipėdos pašto rūmų likimą

Politika

Susisiekimo ministerija pranešė kartu su jos valdoma AB Lietuvos paštas kviečianti tarpinstitucinę darbo grupę į pirmą posėdį po karantino. Jai bus pristatomos visuomenės atstovų idėjos dėl Kauno ir Klaipėdos centrinių pašto pastatų įveiklinimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Planuojama, kad grupės susitikimas vyks liepos 2 d.

Klaipėdos centrinio pašto pastate Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius  (LDS KS) mato įrengtą Klaipėdos miesto galeriją-muziejų. Anot iniciatyvos autorių, dailės palikimo išsaugojimo Klaipėdos mieste koncepcija ir veiksmų programa suformuota dar 2016 m., tačiau realių veiksmų iki šiol neatlikta. Daugelio Klaipėdos menininkų kūriniai po jų mirties nugula užmarštyje, nes ne vieno palikuonys neturi galimybių darbų tinkamai saugoti ar eksponuoti. LDS KS kolekcijoje yra apie 200 kūrinių, kurie šiuo metu tik sandėliuojami. Klaipėdos centriniame pašto pastate įkūrus Klaipėdos miesto galerija-muziejų, šiuos unikalius kūrinius galėtų plačiai pamatyti Klaipėdos gyventojai ir miesto svečiai.

Šalia muziejaus idėjos autoriai siūlo įkurti ir profesoriaus A. Kliševičiaus vardo kaligrafijos ir rašto meno mokyklą, kuri skatintų visuomenės kūrybišką mąstymą ir ugdytų praktinį meninį gebėjimą, sudarant palankias sąlygas (įrengtos auditorijos, profesionalūs lektoriai, suteikiamos priemonės) bendruomenei aktyviai dalyvauti kūrybinėje veikloje.

Taip pat, anot LDS KS, pastate galėtų įsikurti ir jaunųjų menininkų rezidentūra.

Idėjų pristatymo metu dėl Klaipėdos centrinis pašto pastato pritaikymo visuomenės poreikiams pasiūlymą pateikė ir Telšių vyskupijos kurijos atstovai, kad dalis Klaipėdos centrinio pašto pastato galėtų tapti kunigų seminarija, piligrimų ir mokymų centru.

Susisiekimo ministerijos suburtoje tarpinstitucinės darbo grupės veikloje dalyvauja ministerijos, Lietuvos pašto, Vyriausybės, Kultūros ministerijos, Seimo, paveldosaugos atstovai.

4 Comments

  1. Vytautas

    Kad ir svingerių ar Gražulio fanklubą.

    Reply
    • Vytautas papildė

      Kas yra vienas ir tas pats…

  2. Vytautas

    Vėl visuomenininkai, artistai, dailininkai ir kiti veikėjai rimtais veidais kėsinasi į kritinės būklės pastatâ kuriam reikalingas kapitalinis remontas. Partypčios aplink, pagiedos, pasiginčys ir galų gale, pastatas liks tos būklės kokios yra dabar. Žinoma, miestas prisidės visokiom paramom, bet pastatas nesitvarkys, nes menininkai ir toliau filosofuos ir trypčios vietoje. Paroda kokią surengs… Žodžiu – našta dirbantiems, mokesčių mokėtojams.
    Parduoti pastatą, gautas pajamas investuoti į miesto infrastruktūrą, numatyti aiškias gaires verslui kuris atkurs pastatą ir jis bus gražus ir įveiklintas. Viešbutis, bankas, restoranas, ofisai ar net kazino, bet, kad tik ne menininkai drožiantys pastatą su ištiestomis rankom prisidėti. Jau geriau pardavus visas lėšas atiduoti tiems menininkams, kad tik pastatas neskurstų. Peace!
    Dabar galit rašyt koks aš ne šventas ir kaip menininkams reikia erdvių.

    Reply
    • Eglė

      O kodėl ne striptizo klubą?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This