Sporto klubo ir Klaipėdos savivaldybės administracijos ginčas baigėsi tuo, kuo ir prasidėjo

Sportas, Svarbu

Uostamiesčio sporto klubo vadovai, iš Klaipėdos savivaldybės administracijos pagal specialią programą tikėjęsi gauti finansavimą vaikų sportui skatinti, buvo priversti varstyti teismų duris ir galiausiai civilinę bylą laimėjo: dviejų instancijų teismai įpareigojo miesto valdininkus iš naujo peržiūrėti savo ankstesnį sprendimą neskirti finansavimo vaikų užimtumui.

Visgi nors abiejų teismų sprendimai klubui ir palankūs, jis vis tiek liko prie suskilusios geldos: finansavimo klubui skirta nebus.

Vaikai nuo 6 metų lanko imtynių ir Thai-Kik-Boks grupes – šiuo metu klube treniruojasi apie 20 vaikų. „Facebook” nuotr.

Ginčo pradžia siekia dar 2018-ųjų metų lapkritį, kai viešoji įstaiga „Klaipėdos titanikas”, kurioje vaikai ir suaugusieji užsiima įvairiais kovų menais, pagal Sportuojančio vaiko ugdymo programą „Sveikame kūne – sveika siela” pateikė paraišką daliniam finansavimui iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto gauti.

Tokią galimybę – gauti finansinę paramą iš savivaldybės biudžeto vaikų sporto ugdymui miesto politikai numatė dar 2017 metų pabaigoje, miesto Tarybai priėmus atitinkamą sprendimą.

Pasak „Klaipėdos titaniko” darbuotojos Oksanos Stadnik, savivaldybės tąsyk prašyta skirti „apie 20 tūkstančių eurų”.

Tačiau 2019 metų vasario 26 d. savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu finansavimą klubui skirti atsisakyta, motyvuojant tuo, kad esą pateikta klubo programa nesurinko minimalaus balų vidurkio – vietoj būtinų 55-ių balų, programa įvertinta tik 53 balais.

„Klaipėdos titanikas”, pasak O. Stadnik, iš miesto savivaldybės per 15 savo gyvavimo metų nė karto nėra gavęs jokios finansinės paramos, tad įtarus esant tik formalų atsisakymą skirti finansavimą, minėtą administracijos direktoriaus įsakymą klubo vadovybė apskundė teismui.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas savo 2019 m. lapkričio 26 d. sprendimu klubo ieškinį patenkino, pripažinęs savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą neteisėtu, jo dalį, kuria neskirtas finansavimas, panaikino bei įpareigojo savivaldybės administraciją iš naujo nagrinėti pateiktos paraiškos „Sveikame kūne – sveika siela” vertinimą.

Be kitų teisinių niuansų teismui abejonių sukėlė ir vieno iš penkių ekspertų vienai paraiškos daliai (kaip projektas atitinka prioritetą) skirti balai: 4 ekspertai šią dalį įvertino po 15 balų, o penktasis ekspertas jai skyrė vos vieną balą, kai buvo galima vertinti 30, 15 ir 1 balu.

Nesutikdama su jiems nepalankiu pirmos instancijos teismo sprendimu, Klaipėdos savivaldybės administracija jį apeliacine tvarka apskundė Klaipėdos apygardos teismui.

Šio teismo teisėjų kolegija, susidedanti iš Jolantos Gailevičienės, Albinos Pupeikienės bei Alvydo Žerlausko, šių metų gegužės 14 d. nutartimi savivaldybės administracijos skundą atmetė, palikdama galioti nepakeistą pirmos instancijos sprendimą bei pakartojusi jame nurodytus skundo atmetimo motyvus.

Klaipėdos apygardos teismo nutarime, be kiti ko, sakoma: „Teisėjų kolegija, įvertinusi bylos rašytinių įrodymų visumą, šalių procesiniuose dokumentuose išdėstytus argumentus, konstatuoja, kad pirmos instancijos teismas tinkamai taikė ir aiškino procesinės, materialinės teisės normas, priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą, kurį naikinti apeliacinio skundo motyvais nėra pagrindo. Todėl apeliacinis skundas atmestinas, o skundžiamas sprendimas paliktas nepakeistas.”

Paklaustas, kaip Klaipėdos savivaldybės administracija ketina įgyvendinti jai nepalankų teismo sprendimą, savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas dėl to patarė kreiptis į Sporto skyrių.

Skyriaus vyriausioji specialistė Aistė Sorokienė teigė, jog teismo sprendime buvo nurodyta „Titaniko klubo veiklą pervertinti naujai”.

„Šitas veiksmas buvo atliktas ir jau įsakymas yra parengtas. Klubas ekspertų pervertintas ir rekomenduojama jo nefinansuoti”, – teigė savivaldybės valdininkė.

INFORMACIJA

Sporto klubas TITANIC savo veiklą pradėjo prieš 15 metų. Klubo sportininkai pasižymėjo Europos ir Pasaulio universalios kovos čempionatuose: 2007 m. Europos čempionate laimėjo 2 vietą, 2009 m. Pasaulio čempionate – 3 vietą. Klubas yra daugkartinis MMA BUSHIDO nugalėtojas. 

Šiuo metu klube vyksta Thai-Kik-Boks, bokso, imtynių, treniruoklių, jogos, kalanetikos ir aerobikos užsiėmimai.

Vaikai nuo 6 metų lanko imtynių ir Thai-Kik-Boks grupes. Šiuo metu treniruotes klube lanko apie 20 vaikų.

3 Comments

  1. Klaipedietis

    Klaipėdiečių jau senai nebestebina aplaidus ir niekam tikęs finansavimo vaikų ugdymui sprendimas…Skiria pinigus tik tiem kas turi „stiprų užnugarį” arba tiem kas turi stiprius – profesionalius projektų „rašytojus” – dažniausiai tai būna draugai ar pažystami arba patys valdininkai…Kitaip sakant pinigus gauna tik „Gudriausieji”…

    Reply
  2. Vaclovas

    Pažiūrėkit kas tvarko sporto reikalus ir nereikės vargti komentuojant.

    Reply
  3. Klaipėda

    Ir ką jau čia bepridursi, geriau didelės sumas skirti kam naudinga, tai yra Neptūnui ar dar kokiam rankiniui negalėjo skirti kad ir 1000 eurų. Su sportu ir jo finansavimu Klaipedos savivaldybės požiūris apskritai keistas. Kam nori tam duoda, neatsižvelgiant į nei pačių sukurtas nuostatas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This