Į pajūrį sugrįžo „Scanoramos vasara“

Regionas

Jau septintus metus pajūryje vasaros kino seansus rengianti „Scanorama“ šiemet – dar arčiau jūros. Liepos 7 d. startavusi kino programa „Scanoramos vasara“ kokybiško kino išsiilgusiems filmų mėgėjams padovanos net aštuonis pasaulyje ir Europoje pripažintus filmus.

„Scanoramos vasarą“ Palangoje pradėjo kino juosta „Meilė iš pirmo smūgio“. Deivido Kryževičiaus nuotr.

Šiuos filmus bus galima išvysti Palangoje, „Oldman“ parke (Jūratės g. 2A),  vos saulei nusileidus nuo 22 val.

„Scanoramos vasara“ Palangos gyventojus ir svečius visą vasarą žavės ir prancūziška romantika, ir giliomis norvegiškomis dramomis, ir islandišku humoru, ir švedišku juoku pro ašaras. Kino programos filmai pasakoja istorijas apie tikrų žmonių laimes ir nelaimes, meiles ir praradimus, apie tai, kas aktualu visais laikais“, – kalbėjo „Scanoramos“ meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Liepos 7-ąją prasidėjęs kino ciklas truks iki rugpjūčio 27-osios.

„Scanoramos vasarą“ pradėjo kino juosta „Meilė iš pirmo smūgio“ (2014). Prancūzijos nacionaliniuose Cezario apdovanojimuose 2015 m. režisierius Thomas Cailley ir prodiuseris Pierre Guyard pelnė apdovanojimą už geriausią debiutinį filmą, Adèle Haenel geriausios aktorės, o Kévin Azaïs – geriausio pradedančiojo aktoriaus apdovanojimus.

Liepos 14 d. kino seanso filmas „Sonja. Baltoji gulbė“ žiūrovus nukels į 1936 m. ir supažindins su Sonja Henie – ledo karaliene, įkvėpusia modernųjį dailųjį čiuožimą.

Liepos mėnesio tinklelį pratęs naujausia režisieriaus Grímuri Hákonarsonao juosta „Pieno karas“, įtaigiai ir su gera humoro doze interpretuojanti biblinį pasakojimą apie Dovydą ir Galijotą, perkeliant jį į nepriklausomos ir drąsios islandų ūkininkės kiemą.

Mėnesio pabaigoje – filmas visai šeimai „Pašėlusios gastrolės“, tarptautiniame Kristiansando vaikų kino festivalyje 2018 m. pelnęs „Barn i Byen“ apdovanojimą.

Rugpjūčio pradžią pažymės filmas „Kariaujanti moteris“ – pasakojimas apie nedalomą žmogaus ir gamtos vienovę, kurios apsuptyje mažomis kovomis pasiekiamos didelės pergalės.

Rugpjūčio 11 d. bus pristatytas filmas „Vasara, 1993-ieji“ – jautri ir įžvalgi drama, panardinanti žiūrovus tiesiai į vaikystę. Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje 2017 m. režisierė Carla Simón pelnė geriausio debiutinio filmo apdovanojimą ir didįjį žiuri prizą „Generation Kplius“ programoje.

Priešpaskutinis „Scanoramos vasaros“ filmas – Kanų kino festivalio „Auksinę palmės šakelę“ nuskynusi socialinė satyra „Kvadratas“, meistriškai atskleidžianti nuo realybės atitrūkusį šiuolaikinį pasaulį, jo veidmainystę ir prisitaikėliškumą, 2018 m. nominuotas „Oskarams“ ir „Auksiniams gaubliams“.

Puikųjį aštuonetą rugpjūčio 25 d. užbaigs 2016 m. tarptautiniame Berlyno kino festivalyje režisierei Mia Hansen-Løve „Sidabrinio lokio“ apdovanojimą už geriausią režisūrą atnešusi „Ateitis“ su nepakartojama Isabelle Huppert.

„Scanoramos vasaros“ repertuaras Palangoje

07.07 „Meilė iš pirmo smūgio“ (2014)

07.14 „Sonja. Baltoji gulbė“ (2018)

07.21 „Pieno karas“ (2019)

07.28 „Pašėlusios gastrolės“ (2018)

08.04 „Kariaujanti moteris“ (2018)

08.11 „Vasara, 1993-ieji“(2017)

08.18 „Kvadratas“ (2017)

08.25 „Ateitis“ (2016)

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra

STT: kino gamybai skiriami pinigai reikalauja daugiau skaidrumo

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko korupcijos rizikos analizę ir antikorupciniu požiūriu įvertino valstybinio finansavimo kinui skyrimą projektų parengiamiesiems ir gamybos ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Izraelio kinas atkeliauja į Klaipėdą

Paskutinį vasaros mėnesį Lietuvoje prasidėjęs projektas „Izraelio kinas tavo mieste“ keliasi į Klaipėdą. Šiemet žiūrovams bus pristatyti trys skirtingais laikotarpiais ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This