Duris atvėrė nauja moderni biblioteka

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Urtė Paulauskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-07-09

Komentarų: 8

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienį po dvejus metus trukusios rekonstrukcijos atidarytas Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinys. Šios įkurtuvės, anot įstaigos vadovės Bronislavos Lauciuvienės, tapo geriausia dovana bibliotekos šimtmečiui, kurį ji minės spalio 4-ąją.

Mato Mačiulskio nuotr.

„Pirmiausia noriu pasidžiaugti, jog Klaipėda minėdama pirmosios savivaldybės bibliotekos šimtmetį turi tokią nuostabią dovaną, kuri šiandien atveria duris klaipėdiečiams. Biblioteka yra gerokai modernesnė nei buvusi iki šiol, pritaikyta kaip bendruomenių susibūrimo centras ir, be abejo, pati biblioteka dabar yra interaktyvi, teikianti gausybę įvairių paslaugų, tad džiaugiasi širdis matant tokias nuostabiai ir kokybiškai įrengtas patalpas, pilnas knygų lentynas. Lieka tik palinkėti, jog biblioteka būtų knibždanti bendruomenės susibūrimų, aktyvių žmonių ir svečių iš viso miesto“, – sveikino naujajame padalinyje apsilankęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Naujajame, 844 kv. m ploto pastate, senųjų konstrukcijų liko visai nedaug. Bibliotekoje dirbančios moterys juokavo, jog vienas kitas pusės metro pamatų lopinėlis gal ir gali būti likęs.

Bibliotekininkės pasakojo, kad buvęs pastatas morališkai buvo pasenęs, tačiau jo aura pasikeitusi nebus ir skaitytoją priims kaip į buvusius, tačiau modernius bibliotekos namus.

Įstaigos atnaujinimo projektą įgyvendinusios statybų bendrovės „Statmax“ darbu, tiek bibliotekos direktorė B. Lauciuvienė, tiek darbuotojai yra patenkinti.

„Įmonė nusipelnė pagyrimų, jos darbu džiaugiamės ir priekaištų neturime“, – kalbėjo B. Lauciuvienė.

Pasak direktorės, atnaujintoji biblioteka skaitytojus vilios moderniomis erdvėmis, įdomiomis paslaugomis, geru knygų fondu. Trijų aukštų biblioteka turės ne tik atskirus skaityklų skyrius, tačiau ir poilsio erdves, konferencijų bei mokymų sales, terasas.

Pirmajame bibliotekos aukšte įsikūręs suaugusiųjų bei vaikų literatūros skyrius, atskiros darbo erdvės. Atvykę mažieji skaitytojai galės mėgautis ne tik plačiu knygų pasirinkimu, tačiau ir modernia žaidimų erdve.

Liftu ar laiptais pakilus į antrąjį aukštą, bibliotekos lankytojai galės pasinaudoti konferencijų sale, aplankyti grožinės literatūros skyrių ar pailsėti įrengtose moderniose poilsio zonose.

Direktorė B. Lauciuvienė teigė, jog biblioteka skaitytojus vilios ir nauja paslauga, mat trečiajame aukšte įkurtoje mokymų salėje lankytojai galės mokytis kompiuterinio raštingumo. Taip pat pasinaudoti susitikimų erdve, pailsėti erdviose terasose.

Tikrąjį, grandiozinį „Kauno atžalyno“ bibliotekos atidarymą bei gyvavimo šimtmečio minėjimą B. Lauciuvienė sakė planuojanti rugsėjo gale, atsižvelgiant į būsimą pandemijos situaciją.

Šiuo metu bibliotekoje bus teikiamos paslaugos suaugusiems: knygų išdavimas, grąžinimas, veiks skaityklos erdvės, vieša interneto prieiga, kopijavimas, spausdinimas, skenavimas. Vaikai aptarnaujami kol kas bus „Pelėdžiuko” padalinyje Tilžės g.

Lankytojai aplankyti biblioteką gali pirmadieniais–penktadieniais nuo 11–19 val.

Visa šio restauracijos projekto vertė – 1,961 mln. eurų. Iš jų 1,19 mln. sudaro Europos Sąjungos parama. Rangos darbai atsiėjo 1,54 mln. eurų, kita suma skirta projektui, įrangai, techninei priežiūrai. Techninį projektą parengė UAB „Urbon Desing”.

Mato Mačiulskio nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”145271,145272,145273,145274,145275,145276,145277,145278,145279,145280,145281,145282,145283,145284,145285,145286,145287,145288,145292,145289,145290,145291″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

8 Comments

  1. klp

    Mano nuomone, tai yra pinigų švaistymas šiame elektroniniame amžiuje, juo labiau žiūrint į ateitį. Vietoje milžiniškų patalpų eilinei bibliotekėliai, galėtų statyti kokius vietos bendruomenės namus, senolių ir jaunimo užimtumo centrus.

    Reply
    • Janina

      Matosi, kad knygų neskaitote, nes pirmoko lygio rašymo klaidos. Patarčiau tikrai apsilankyti artimiausioje bibliotekėlėje.

    • Klp

      p. Janina, prašyčiau išvardinti klaidas. Tik neminėkite kablelių, nes į jus panašūs kalbajobai periodiškai kaitalioja skyrybos taisykles. Iš jūsų įgytas žinias į gyvenimą nusinešiu. Knygas skaitau skaitmeninėje formoje. Žinokite, jų netgi klausyti galima. Klasikinės knygas skaitytojams galima būtų platinti knygomatais ir pan., vietoje milijonus kainuojančių rūmų statymo ir armijos personalo išlaikymo. Apskritai, komentaruose aptarinėkite straipsnio temas, o ne mėšlu taškykitės.

    • Janina

      Visos išsivysčiusios šalys turi gigantiškas ir modernias bibliotekas. Ten saugomi milžiniški archyvai ir šalies istorijos. Jeigu manot, kad elektroninė erdvė gali viską pakeisti… tai labai klystate, bet žinoma tai dalis ateities. Lietuva bando neatsilikti ir modernina viską, o tai yra puiku. Statinys ir pasirinkimas tikrai geras. Galima skaityti, bet nematyti, tekste aiškiai rašoma:
      „… bendruomenių susibūrimo centras“. Bibliotekėliai – bibliotekėlei.

  2. Gerdas

    Kažkokie prieštaravimai tekste:
    „Atvykę mažieji skaitytojai galės mėgautis ne tik plačiu knygų pasirinkimu, tačiau ir modernia žaidimų erdve.“
    ir
    „Vaikai aptarnaujami kol kas bus „Pelėdžiuko” padalinyje Tilžės g.“

    Reply
  3. Anonimas

    Kaip gerai, kad pagaliau ES parama ne tik įgrisusioms trinkelėms!

    Reply
  4. Vertinimas

    Puikus statinys, tik kažkaip tarp tų blokinių namų keistokai atrodo ?
    Kaip čia mūsų architektai pasirašė ?
    Tikriausiai buvo priversti nusižengti savo principam ?

    Reply
    • Marija

      Kokiu adresu yra įkurta ši nauja biblioteka ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This