Naktinių „girdyklų” nesutramdo nei pareigūnai, nei valdininkai

Miestas, Svarbu

Nei policijai, nei Klaipėdos savivaldybės tvarkdariams niekaip nepavyksta pažaboti uostamiestyje veikiančių vadinamųjų naktinių „girdyklų”, kurios save vadina barais, nors iš tiesų prekiauja ne tik alkoholiu, skirtu vartoti vietoje, bet ir išsinešimui draudžiamomis prekiauti alkoholiu valandomis.

Apie šias miesto piktžaizdes „Atvira Klaipėda” rašė ne kartą, cituodama ir už viešąją tvarką atsakingus miesto valdininkus, ir policijos pareigūnus, tačiau, panašu, situacija mieste nelabai keičiasi – policijos skiriamos baudos už prekybos alkoholiu taisyklių pažeidimus prekeivių neatbaido nuo šio „verslo”.

Tuo metu atimti išduotas licencijas prekiauti alkoholiu net ir po nustatytų pažeidimų nėra taip paprasta.

Klaipėdietės Gabrielės teigimu, Jūreivių gatvės 23-uoju numeriu pažymėtame name veikiantys barai yra tapę girtuoklių susibūrimo vieta net ir neleistinomis prekiauti alkoholiu valandomis. Palmiros Mart nuotr.

Gyventojams trukdo ilsėtis

Šįkart portalas sulaukė klaipėdietės nusiskundimo dėl iki šiol dar neminėtos vietos – prie pat Naujojo turgaus esančių, pasak jos, kelių barų veiklos.

„Jau daugiabučio gyventojai bei privačių namų savininkai nebežino, kur besikreipti dėl barų, esančių Jūreivių g. 23, juose galima drąsiai ateiti ir nusipirkti neleistinomis valandomis alkoholio, taip pat ir dauguma taksi vairuotojų žino šitą „tašką”, – atsiųstame laiške rašo Gabrielė.

Moters teigimu, prekyba alkoholiu ir triukšmas ypač suaktyvėja savaitgaliais, kai, pasak jos, gyventojai nori pailsėti po darbo savaitės.

„Jau nuo 4 val. ryto galima išgirsti šūkavimus, nesutarimus bei grasinimus vienas kitam. Policija jau yra kviečiama nuolatos, bet padeda tik tam laikui, kitai nakčiai atėjus, vėl viskas kartojasi. Nejau nėra jokio įstatymo, jog kažkoks atstumas turi būti nuo naktinių barų ir gyvenamų namų? Kodėl visi šitą „tašką“ žino, bet niekas nieko nedaro? Kodėl, kai norima nubausti močiutę, kuri pardavinėja savo megztas kojines, tuoj pat prisistato tam tikros institucijos, o čia, kai visa Klaipėda žino šitą problemą ir tikslų adresą, niekam neįdomu?” –  vieną po kito klausimus laiške žeria skaitytoja.

Kartu ji teigia, esą barų vadovai yra apmąstę, kaip išvengti nuobaudų.

„Jie yra įsirengę lauke kamerą, per kurią kuo puikiausiai mato, kada atvažiuoja policija, taip pat, jei nori įsigyti alkoholio (neleistinomis valandomis), įeini per vienas duris, o išeini pro kitas (galines), tik jau su šiukšlių maišu, į kurį yra įdedamas alkoholis, viskas yra apgalvota”, – tikina moteris.

Policija teigia baudžianti

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų teigimu, situacija Jūreivių gatvėje jiems yra gerai žinoma.

Pasak Viešosios tvarkos tarnybos viršininkės Rasos Bekėžienės, per 2019 m. pirmą pusmetį policijos pareigūnai surašė 17 administracinių nusižengimų protokolų dėl viešosios tvarkos pažeidimų Jūreivių gatvėje. Šiais metais administracine tvarka baustas vienas žmogus dėl alkoholio pardavimo iš automobilio.

Jos teigimu, su problemų keliančių naktinių barų savininkais pareigūnai bendrauja nuolat, jie taip pat rengia patikrinimus, vykdo kontrolinius pirkimus, reikalauja paisyti prekybos naktimis taisyklių.

„Pernai komisariato pareigūnai į savivaldybę kreipėsi prašydami apriboti trijų Klaipėdos mieste per naktį veikiančių barų darbo laiką, šiemet – dėl dar dviejų“, – sakė pareigūnė, nei paneigusi, nei patvirtinusi, ar tarp pastarųjų yra ir klaipėdietės laiške minimi barai Jūreivių g.

VPK Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus viršininkės Elytės Kaminskienės pateiktais duomenimis, dėl visoje Jūreivių gatvėje įvykdytų nusikalstamų veikų policija per pirmąjį 2019 m. pusmetį buvo gavusi 36 iškvietimus, o šiais metais iki birželio 30 d. į iškvietimus jau vyko 19 kartų.

Pernai per pirmąjį pusmetį dėl Jūreivių gatvėje įvykdytų nusikalstamų veikų buvo pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai: dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, dėl plėšimo, vagystės, taip pat aiškintasi viena mirties priežastis.

Šiemet per pirmą pusmetį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo ir dėl vagystės.

Ragina pranešti Viešosios tvarkos skyriui

Tuo metu Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Licencijų ir leidimo skyriaus vyr. specialistės Astos Daujotės teigimu, savivaldybės administracija nėra sulaukusi gyventojų, bendrijų, bendruomenių ar jų atstovų skundų dėl minimos situacijos ir baro veiklos Jūreivių g. 23. Jos duomenimis, minėtu adresu veikia tik vienas, o ne keli barai.

„Sustabdyti ar panaikinti licenciją verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais bare adresu Jūreivių g. 23 savivaldybės administracija gali tik tuo atveju, jei būtų nustatyti prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimai ir iš valstybės priežiūros ar teisėsaugos institucijų gauti pranešimai dėl įmonės licencijuojamos veiklos pažeidimų. Iki šios dienos šio pobūdžio pranešimų negauta”, – sakė A. Daujotė, pridūrusi, jog dėl viešosios tvarkos pažeidimų licencijos panaikinti negalima.

Jos teigimu, licencija šiose vietoje prekiauti alkoholiu išduota, laikantis visų teisės aktuose numatytų reikalavimų, tarp jų – ir atstumo nuo baro iki gyvenamųjų namų.

„Tam, kad galėtume teikti svarstymui spręsti šį klausimą Nuolatinės darbo grupės nariams, turime turėti pasitvirtinusių gyventojų skundų (raštu), valstybės priežiūros ar teisėsaugos institucijų gautų pranešimų, raštu pareikštą nuomonę, policijos komisariatų pasiūlymus riboti prekybos laiką. Sekantis žingsnis būtų teikti Tarybai sprendimo projektą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo”,  – tvarką, kaip galima panaikinti leidimą prekiauti alkoholiu, aiškino savivaldybės specialistė.

Ji ragino aplinkinių namų gyventojus tuo atveju, jei prie baro prieigų visą parą yra triukšmaujama ir pažeidžiama viešoji tvarka, ne tik nedelsiant kviesti policiją, bet apie tai informuoti ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos pareigūnai - treti

Birštone vykusiame geriausios Lietuvos policijos komandos konkurse Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato komanda – Rasa Bekėžienė, Mantas Elzbergas, Aleksandras Beženar, ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Gegužės 9-oji - su dainomis ir pretenzijomis buvusiam merui bei žurnalistams

Nors nuo praėjusių metų liepos Skulptūrų parke nebėra sovietinės ideologijos ženklų, skirtų čia palaidotiems II pasaulinio karo metu žuvusiems kariams, ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Pamokė medikus, kaip elgtis su agresyviais pacientais

Klaipėdos universiteto ligoninė praneša trečiadienį sulaukusi svečių – Klaipėdos miesto policijos atstovų, kurie ne tik neturėjo jokių pretenzijų medikams, bet ...
2023-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This