Atostogaujantiems pajūryje – naujos ekspozicijos

Kultūra

Lietuvos nacionalinis dailės muziejus atostogaujančius pajūryje kviečia nepamiršti ir jo filialuose šiuo metu eksponuojamų parodų.

Poilsiaujantieji Kuršių nerijoje bei jos gyventojai kviečiami užsukti į Pamario galerijoje Juodkrantėje veikiančią parodą LAIKRODININKAS, kuri ragina naujai pasižiūrėti į muziejaus liaudies meno rinkinį.

Danutė Žalnieriūtė: Penkios liūdnos kriaušės

Parodą kuruojantys menininkai Žilvinas Landzbergas ir Marija Repšytė muziejuje saugomus, iš savo kasdienio ritualo ištrauktus buities daiktus bei liaudmeistrių kūrybą šnekina šiuolaikinio meno kūrinių kontekste.

Šiuolaikinio meno ir dizaino kūrėjų darbai, kai kurie sukurti specialiai šiai parodai, galerijoje susitinka su muziejaus saugyklose gyvenančiais eksponatais ir kviečia į kelionę, kurioje kuriamos naujos prasmės ir patirtys.

Daugiau apie parodą – čia. 

Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje veikia jau portale anonsuota jubiliejinė Sofijos Kanaverskytės dekoratyvinių vėliavų paroda bei retrospektyvinė Danutės Žalnieriūtės grafikos ekspozicija.

Klaipėdietės grafikės D. Žalnieriūtės parodoje eksponuojami darbai atstovauja trisdešimties metų kūrybos laikotarpiui. Pasak parodos kuratorės Kristinos Jokubavičienės, kiekvienas objektas – ar tai būtų saulėgrąžų graižai, prinokusios kriaušės, veido fragmentas, pastato frontonas, medžiagos skiautė – perteikiamas labai konkrečiai, bet štrichų ir linijų voratinklis, tampantis neįskaitomu ornamentų slaptaraščiu, keičia kiekvieną motyvą, netikėtai sieja jį su kitu, suteikia naujų konotacijų.

Daugiau informacijos apie parodą rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Klaipėdos knyga 2022“ - kulminacijos link

17-ąjį kartą Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamas konkursas „Klaipėdos knyga 2022“ artėja prie pabaigos. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu, ...
2023-04-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks konkurso „Klaipėdos knyga 2022“ atidarymo šventė

Vasario 8 d., trečiadienį, 17.30 val., Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) vyks konkurso „Klaipėdos knyga ...
2023-01-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristatys Sofijos Kanaverskytės knygą „Gyvenimas gražus“

Sausio 11 d., trečiadienį, 17 val. Imanuelio Kanto bibliotekoje vyks dailininkės, scenografės Sofijos Kanaverskytės atsiminimų knygos „Gyvenimas gražus“ pristatymas. Knyga ...
2023-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This