Parodų rūmuose siaus vakarų vėjai

Kultūra

Šį penktadienį, liepos 24 d., 17 val. Klaipėdos parodų rūmuose atidaroma Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus menininkų paroda „Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui.

Klaipėdos menininkų paroda „Vakarų vėjai ’20“ Parodų rūmuose vyks jau aštuntąjį kartą ir, pasak organizatorių, yra svarbus įvykis Klaipėdos vizualaus meno kultūros raidai.

Rodion Petroff. Griovys

Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, skyrius parodą dedikuoja vienam reikšmingiausių mūsų valstybės įvykių ir taip pat ironiškai pasižiūri į priklausymą dailininkų ar bet kuriai kitai sąjungai ir kaip tai veikia menininkus – vieną iš individualiausių, originaliausių žmonių grupių.

„Ar šiais laikais, kai manomės esantys patys laisviausi ir nesuvaržyti, dar reikėtų kalbėtis apie priklausymą kam nors, kad ir kas tai būtų: organizacija, socialinis sluoksnis, profesionalų sambūris ar net etninė grupė?”- retoriškai klausiama organizatorių išplatintame parodos anonse.

Parodoje bus pristatyto visos meno rūšys – tapyba, skulptūra, grafika, tarpdisciplininių ir taikomųjų menų darbai.

Teigiama, jog tradiciniai „Vakarų vėjai“ – tai ne tik savotiška menininkų ataskaita visuomenei, bet ir apžvalginė ekspozicija, bylojanti apie šiandieninės dailės procesus, Vakarų Lietuvos regiono vizualinio meno situaciją. Visi eksponuojami darbai nauji, sukurti per pastaruosius dvejus metus.

Savo kūrybą parodoje demonstruos Algirdas Bosas, Antanas Garjonas, Augustinas Virgilijus Burba, Aurimas Anusas, Aurimas Eidukaitis, Dalia Čistovaitė, Dalia Kirkutienė, Danas Andriulionis, Danius Drulys, Ernestas Žvaigždinas, Gražina Eimanavičiūtė-Kaščionienė, Laima Gedvilaitė-Sakalauskienė, Liuda Liaudanskaitė, Neringa Poškutė-Jukumienė, Petras Balčius, Rodion Petroff, Saulė Želnytė, Tatjana Simanaitienė, Toma Šlimaitė, Virginija Degenienė, Virginija Urbonavičienė, Žydrūnė Kriūkaitė-Juciuvienė, Romas Klimavičius, Petras Gintalas, Daiva Ložytė, Zita Inčirauskienė, Romualdas Inčirauskas, Tomas Vaičaitis, Artūras Tamašauskas, Anatolijus Klemencovas, Audronė Adomavičienė, Henrikas Šurkus ir Saulius Bertulis.

LDS Klaipėdos skyriui priklauso 119 narių iš Klaipėdos ir visos Vakarų Lietuvos: Palangos, Neringos, Kretingos, Mosėdžio, Telšių ir kitų miestų.

„Vakarų vėjai ’20: (Ne)priklausomi“ lydintis renginys yra liepos 10 – rugpjūčio 31 d. Prano Domšaičio galerijoje veikianti jubiliejinė Sofijos Kanaverskytės dekoratyvinių vėliavų paroda „Vardan Tos“.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Paroda veiks iki rugpjūčio 23 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Nupūs dulkes nuo Klaipėdos vandens muziejaus projekto

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ atnaujino sutartį dėl vandens muziejaus ekspozicijos projekto, kuris buvo parengtas dar 2015 metais, atnaujinimo (aktualizavimo) ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kviečiame piešti gyvai

Piešėjų draugijos dabar yra populiarios visame pasaulyje: Australijoje, Kanadoje, Jungtinėse Amerikos valstijose, Britanijoje. Gyvojo piešimo seansai vyksta dailės galerijose, muziejuose, ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dangės bendruomenės projektinės veiklos pasitvirtino su kaupu

Šiais metais bendruomenės projektas „Visi mes galime daugiau“, remiamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM), jau baigėsi. Kaip ir III ...
2023-12-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This