Melnragiškius išvargino motociklininkai

Transportas

Motociklais pasiekti prie šiaurinio molo esančią automobilių stovėjimo aikštelę bus galima kitu maršrutu. Be to, bus ieškoma priemonių šią aikštelę padaryti kuo nepatrauklesnę, kad joje naktimis nesirinktų nei motociklų, nei automobilių vairuotojai.

Saugaus eismo komisijai Melnragės gyventojai pateikė prašymą Vėtros gatvėje uždrausti motociklų eismą. Dabar šia gatve motociklininkai važiuoja į prie šiaurinio molo esančią aikštelę, todėl ypač naktimis gyventojai labai kenčia nuo triukšmo.

Motociklininkams Klaipėdoje bus dar daugiau ribojimų. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Motociklininkams liktų alternatyva iki aikštelės atvažiuoti Smilčių gatve“, – Saugaus eismo komisijos posėdyje ketvirtadienį patenkinti gyventojų prašymą siūlė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Tačiau I Melnragės bendruomenės valdybos narys Alfredas Nagys prašė, jog naktimis motociklininkams Melnragėje apskritai būtų draudžiama važiuoti.

„Jei motociklų eismą nukreipsite Smilčių gatve, gyventojams nebus jokios naudos. Visi tie naktiniai pasivažinėjimai vyksta molo aikštelėje ir į ją. Mes motociklus girdime jau tada, kai jie važiuoja P. Lideikio gatve. Važiuoja begalviai, kurie specialiai praduria duslintuvus, kad visi į juos atkreiptume dėmesį. Įvertinkite Melnragės gyventojų dabartinę gyvenimo kokybę – dienomis uoste kalami poliai ir nėra ramybės, o naktį važinėja motociklininkai, nuo kurių triukšmo neįmanoma pailsėti. Didžioji dalis Melnragės gyventojų yra pensininkai, ir į tai reikia atsižvelgti“, – kalbėjo A. Nagys.

Tačiau Saugaus eismo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog norint įvesti ribojimus, reikia turėti jiems pagrindą.

„Kiek suprantu, Visuomenės sveiktos centras nėra matavęs triukšmo lygio, todėl nežinome, ar yra viršijimai. Apriboti be rimto, ištirto reikalo yra labai nesolidu“, – teigė G. Neniškis.

Klaipėdos Kelių policijos biuro viršininkas Mindaugas Džermeika teigė, jog pareigūnai matuoja motociklininkų skleidžiamą triukšmą ir labai dažnai pažeidimų nėra.

„Problema ta, kad motociklininkai labai dažnai važiuoja krūvoje po kokius 5-7, todėl bendras triukšmas yra labai didelis. Tačiau mes negalime rašyti protokolo už tai, kad jie važiuoja ne po vieną. Galime kiekvieną individualiai patikrinti, bet tada triukšmo lygis nėra viršijamas“, – aiškino M. Džermeika.

Jis pasisakė už tai, kad Vėtros gatve motociklininkams būtų draudžiama važiuoti, o jie galėtų judėti Smilčių gatve. M. Džermeika atkreipė dėmėsį, jog problema yra ta, kad pati prie šiaurinio molo esanti automobilių stovėjimo aikštelė yra traukos objektas.

„Tikrai nesu draudimų šalininkas, bet tą aikštelę reikia padaryti nepatrauklią nakčiai. Galbūt ją reikia labiau apmokestinti ar įrengti užkardas. Labai nemažai jaunuolių naktimis atvažiuoja į tą aikštelę, pasimaivo ir išvažiuoja, tačiau kelia triukšmą, o gyventojai kenčia“, – pabrėžė A. Nagys.

Saugaus eismo komisija pritarė, jog motociklininkams būtų draudžiama važiuoti Vėtros gatve.

„Ir manau, kad savivaldybės administracija imsis svarstyti kitas alternatyvas dėl tos aikštelės – nustatyti ilgesnį apmokestinimo laiką, padidinti mokesčio tarifą. Juk panaši problema buvo ir miesto centre, Pietiniame rage, ir tam tikri sprendimai padėjo“, – kalbėjo G. Neniškis.

3 Comments

  1. Mindaugas (husky)

    Motociklas yra transporto priemonė,kodėl ji turi būti išskiriama? Gal geriau gaudykite benkartus su automobiliais,kurių duslintuvai tušti ir garso sistemos,kaip SEL’O koncerte!
    Ne transportas sukuria triukšmą,jei tvarkingas,o tarpinės,tarp vairo ir sėdynės!

    Reply
  2. Siūlau sprendimą

    Kad valdžiagyviai sureguotų į gyventojų skundus dėl motociklininkų keliamą triukšmą siūlau naktimis pasivažinėti pro Netikšių, Grubliauskų,ir tt. gyvenamas teritorijas su griaudinčias auto ar panašiai, kad pagaliau jie suprastų ką kenčia gyventojai! …. ir bus labai SOLIDU kaip teigia Neniškis.

    Reply
  3. Be problemų

    Aš sakau reikia greičiau statyti giliavandenį uostą, gyventojus iškeiti ir problemos neliks !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Transportas

Sausio 15-osios gatvėje automobilių statyti neuždraus

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija nepritarė siūlymui, kad siekiant pagerinti matomumą Sausio 15-osios gatvės atkarpoje, tarp Taikos pr. ir Tilžės ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This