Sučiuptas antras girtas 6-ojo maršruto autobuso vairuotojas

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Jau antras šią vasarą įvykis, kai uostamiestyje prie maršrutinio autobuso vairo vidury dienos aptinkamas girtas vairuotojas.

Policija skelbia, jog trečiadienį apie 14.24 val. gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Smiltelės g., Mogiliovo g. link važiuojančio maršrutinio autobuso vairuotojas gali būti neblaivus.

Mogiliovo g. sustabdžius 6-ojo maršruto autobusą, jo 61 metų vairuotojui nustatytas sunkus 2,76 prom. girtumas.

Girtas vairuotojas pastebėtas trečiadienį vidury dienos, vairuojantis 6-ojo maršruto autobusą Smiltelės g. Palmiros Mart nuotr.

Maršrutą aptarnaujančios bendrovės UAB „Pajūrio autobusai” direktorius Leonas Šiaulys neslėpė ir nuostabos, ir abejonių, ir apmaudo dėl šio įvykio.

„Aš su juo (vairuotoju – aut. pst.) asmeniškai kalbėjau vakar 12.20 val., o 14.20 jau policija atseit sustabdė girtą. Reikia aiškintis”, –  sakė bendrovės direktorius.

Jo teigimu, vyras  direktoriaus pasiprašė laisvo savaitgalio – planavo vykti į tėvo metines. Pokalbio metu įmonės vadovas teigė nepastebėjęs, jog vairuotojas būtų neblaivus.

„Kas galėjo atsitikti – neįsivaizduoju. Kas turi šauti žmogui į galvą, kad praėjus dviem valandom po pokalbio jį rado tokiam stovy? Nežinau”, – ir stebėjosi, ir abejojo įmonės vadovas, po incidento su variuotoju pats dar nekalbėjęs ir esą todėl nežinantis tokio greito darbuotojo apgirtimo priežasties.

Areštinėje atsidūręs vairuotojas, pasak L. Šiaulio, buvo patyręs, bendrovėje dirbo 12 metų, anksčiau panašių incidentų su juo nebuvo kilę.

„Reikėjo 400 gramų išgerti, nelogiška. Aš su vairuotojais susitinku kas antrą dieną, pasikalbu, žmonės nėra kažkur palikti ir pamesti, mes kontroliuojam, per kompiuterius mes matom, kur jie važiuoja, jei kas nors atsitinka, mes iškart matom, jei minutę pavėluoja, per kompą matom. Per kompą aš matau ir namie, ir vakare, ir net važiuodamas mašinoj”, –  apie griežtą tvarką įmonėje pasakojo L. Šiaulys.

Tai jau antras šią vasarą panašus įvykis, nutikęs šioje bendrovėje –  prieš mėnesį kitam UAB „Pajūrio autobusai” vairuotojui irgi darbo metru buvo nustatytas panašus – 2,34 prom. girtumas. Jis jau atleistas iš darbo.

Pasak „Pajūrio autobusų” direktoriaus, minėtų vairuotojų esą nėra ko lyginti – atleistasis vairuotojas bendrovėj dirbo vos du mėnesius, „buvo nesveikas žmogus, ten iš kitos operos, mes jo nepažinojom” .

„Pas mus tokio atvejo nebuvo 5 ar 6 metus, o dabar jau antras iš eilės”, –  susirūpinimo dėl nemalonių įvykių neslėpė bendrovės, turinčios 60 vairuotojų, vadovas.

11 Comments

  1. Anonomas

    Sioi bendrovei esu dirbes tai žinau kad ten blaivumo nieks netikrina dirbti teikia po 14 val mokami atlyginimai vokeliuose verćia dirbti ir per atostogas

    Reply
  2. Buves darbininkas

    Taip toi bendrovei nėr tvarkos niekas netikrina vairuotoju blaivuma žmones dirba po 14 val mokami atliginimai vokeliuose atostogu metu dirba

    Reply
  3. Anonimas

    O Dancer autobusai turi alkobloką

    Reply
  4. haha

    Velnio zmones tie autobusu vairuotojai, nemandagus, siurktus, net bilieteli pirkdamas gali susikolioti, amzinai bamba kazka po nosimi, jokio zmonisko bendravimo, nezinau kas jiems yra, bet matosi, kad ne kazka su emocine sveikata, tai matyt su butelka ir megina pataisyti.

    Reply
  5. Koks skirtumas

    Tegul nuo 5_20 pradeda ir baigia 22 val tai tada ne tiks kad išgersi bet ir zmones zus ! Tegul krato vyriausias galvas !

    Reply
  6. Nuomonė

    Pagal įstatymą autobusą turėtų konfiskuoti.

    Reply
  7. Informacija

    Esu buvęs alkoholikas, negeriu daugiau kaip 20 metai. Esu vairuotojas, kai gėriau buvo įvairių nutikimų. Važiuojame su naparniku rusijoje, iš vakaro aikštelėje pašventėme, iš ryto dūšios švakios buva,, bet aš galvoju prasivėdins. Važiavau pirmas, po kokios valandos žiūriu per veidrodėlį mano naparnikas kitoje mašinoje tai atsilieka, tai priepat prilimpa, kažkokie keisti manevrai. Pavaževe dar sustojome aikštelėje. Prieinu prie jo mašinos, o uns jau gatavs, dušia pataisė beveik visą butelką baltos išgėrė. Sako negalėjau kentėti, labai švakei buva. Alaus neturėje, buva baltos, tai galvuoja 50 gramų, o paskui pagerėje, tai dar dar, ir čiut ne ate. Gerai kad jau daug metų derbdami varom beveik automatam. Pažystams autobusistas sakė, kad ir užmiega važiodami trasoje, atsibunda tada kai sustoja, automatai tampa dirbdami monotoniškai…..

    Reply
    • Vytciokas

      Buvai alchaholikas ir būsi juo,susitaikyk visam gyvenymui,nesvarbu,kad ,tipo negeriu…,bet ne Tau alchaholikui reikšti savo nuomone viešoje erdėv…Ir ne man tai spręsti.

  8. Anonimas

    Klp gyveni tai ko noreti tik gerti or verkti, kaip mirsta miestas

    Reply
    • Anonimas

      Ponas mielas klaipeda bent graži iš šono ir tvarkosi o dėl tokių žmonių mes nieko nepadarysime kaip jiems atsitinka galvoje taip atsitinka nekaltinkite pačio miesto dėl 2 žmonių nes prie jūros vistiek kažkada buvo ar važiuosite tikrai?

    • laknis

      Miestas grazeja o zmoniu tusteja

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Sušalo autobuse

Ketvirtadienio rytą oro temperatūrai Klaipėdoje nukritus žemiau 10-ties laipsnių, žmonės socialiniuose tinkluose ėmė dalintis informacija, jog vieno privataus vežėjo autobusuose ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teisiami Klaipėdos vežėjų vadovai laikosi skirtingų pozicijų

Klaipėdos apygardos teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje uostamiestyje keleivius autobusais vežančių bendrovių vadovai kaltinami savo darbuotojams atlyginimus mokėję vokeliuose ...
2022-10-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Vežėjų byla - jau teisme

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba pranešė, kad teismui perduota byla, kurioje viešojo transporto paslaugas uostamiestyje teikusių įmonių „Gintarinis vairas”, „Pajūrio autobusai” ...
2022-06-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This