Sugyventinį nužudžiusiai moteriai – 9 metai nelaisvės

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas pripažino kalta moterį, kuri būdama neblaivi vienu peilio dūriu nužudė šeimos narį – sugyventinį ir savo dukters tėvą, su kuriuo kartu gyveno 24 metus.

Teismo pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad moteris savo kaltės neneigė, tik tikino, kad nesiekė ir nenorėjo nužudyti sugyventinio, o durdama peiliu, norėjo tik jį pagąsdinti.

Bylą išnagrinėjusi teisėjų kolegija nustatė, jog vakare tarp neblaivių sugyventinių kilo konfliktas. Pradėjus stumdytis kaltinamoji pagriebė ant stalo buvusį peilį ir juo smogė sugyventiniui.

Po dūrio peiliu ji iš karto ėmėsi priemonių padėti nukentėjusiajam ir kviesti greitąją pagalbą.

Pasak teismo, įvykio situacija nesudaro pagrindo daryti išvadą, kad kaltinamoji veikė būtinosios ginties situacijoje, nes abu sugyventiniai konfliktuodami neretai tarpusavyje ir mušdavosi, neblaivi kaltinamoji taip pat elgdavosi agresyviai ir nebuvo žymiai fiziškai silpnesnė už smulkaus sudėjimo nukentėjusįjį.

Be to, namuose buvo ir kitų asmenų, kurių pagalbos kaltinamoji galėjo paprašyti. Teismo vertinimu, kaltinamoji vis dėlto suvokė, kad dėl stipraus smūgio peiliu į gyvybiškai svarbią žmogaus kūno vietą kils reali grėsmė nukentėjusiojo gyvybei ir, nors nenorėjo atimti  gyvybės, tačiau sąmoningai leido tokiems padariniams atsirasti.

Atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažintas kaltinamosios prisipažinimas ir nuoširdus gailėjimasis. Sunkinančia aplinkybe – tai, jog ji nusikalto, būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad moteris nusikalto pirmą kartą, galiojančių administracinių nuobaudų neturi, dirba, darbovietėje charakterizuojama teigiamai, kad veikė netiesiogine tyčia, kad nusikaltimas buvo padarytas nepalankiai susiklosčius kaltinamosios šeiminėms aplinkybėms.

Dėl nurodytų aplinkybių kaltinamajai paskirta artima minimaliai sankcijos ribai laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Konstitucinis Teismas nevertins teisėjų algų

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį nutraukė bylą pagal tris Regionų administracinio teismo prašymus ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja tam tikros Teisėjų atlyginimų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This