Viešas UAB „Raguvilė” kreipimasis

Mums rašo

Virginijus Brazauskas, UAB „Raguvilė” direktorius
2020-07-25

Komentarų: 30

Kreipiuosi į visus LR gyventojus, kuriems rūpi mūsų gyvenamoji aplinka, kuri mums padeda jaustis komfortiškai, saugiai, oriai. Kreipiuosi į tuos, kurie supranta sąžiningo verslo, žiedinės ekonomikos svarbą ir, tikiu, atvirai išklojus faktus, UAB „Raguvilė” reputacija daugiau nebus juodinama.

Nuo idėjos ir ne vienerius metus lieto prakaito, mokymų, tobulėjimo ir augimo išvysčiau bendrovę, kurioje šiandien dirba 60 žmonių. Negaliu tylėti ir apsimesti, kad man nesvarbu, kas dedasi aplink mane. Jaučiu atsakomybe prieš darbuotojus ir jų šeimas, prieš partnerius bei užsakovus, draugus, pažįstamus dėl pilamo purvo, melagingai skleidžiamos informacijos apie mane, kaip žmogų, bei mano vadovaujamą įmonę.

Jūsų teismui – visa istorija.

Kur guli Jūsų padangos, kuriame miške, ar komunalinių atliekų konteineryje? Martyno Vainoriaus nuotr.

2019 m. lapkričio mėnesį dalyvavome varžytinėse, iš Turto banko Šimkų kaime įsigijome žemės sklypus su inžineriniais statiniais. Įforminant žemės sklypų paskirtį, pagal sritis, reikalingas mūsų veiklai, buvo atlikti visi reikalingi formalumai, visos reikiamos procedūros.

Viskas prasidėjo 2020 m. kovo mėnesį, kai teisėtai pradėjome veiklą savo sklype Klaipėdos rajone, Šimkų kaime. Telefonu pasikalbėjau ir susipažinau su artimiausia kaimyne. Jai prisistačiau, pasidalinau planais. Papasakojau, kad sausio mėnesį buvau pas teritorijos šeimininką – Kretingalės seniūną – ir jį informavau apie mūsų veiklas. Seniūno prašiau padėti susitikti su bendruomene, kad prisistatyčiau. Seniūnas informavo, kad Šimkų kaime nėra bendruomenės. Vis tik pažadėjo, kai vyks didesnis renginys, susitikimas su gyventojais – pakvies ir mus.

Žinia, kovo 16 dieną įvestas visuotinis karantinas, tad susitikimas neįvyko. Po pažinties su kaimyne prasidėjo tendencingas šantažavimas, terorizavimas, gąsdinimas visomis įmanomomis instancijomis. Sulaukėme aplinkosaugininkų vizitų, po jų – ugniagesių. Ir vėl aplinkosaugininkų…Visi skundai buvo nepagrįsti ir klaidinantys LR instancijas, švaistant žmogiškuosius valstybės resursus, darbuotojus atitraukiant nuo atliekamų darbų.

Tuomet sužinome, kad šių metų balandžio 22 dieną įkurta Šimkų kaimo bendruomenė. Klausimas – kaip per karantiną vyko visuomenės susirinkimas, taip pat mero su kolegomis susitikimas su tariama bendruomene. Niekur apie tai viešai nebuvo paskelbta.

Mūsų niekas nepakvietė ir net neinformavo. Negana to, susirinkimo dalyviai savavališkai vaikščiojo po privatų sklypą, kuris pažymėtas informaciniu ženklu „PRIVATI VALDA”. Susirinkimo dalyviai praėjo ir nekreipė dėmesio, pažeidė privatumą. Ar tai teisėta be savininko leidimo? Ar galimas susirinkimas per karantiną? Nejaugi Šimkų kaimo gyventojams negalioja paskelbtos bendros tvarkos ir draudimai? Spręsti jums.

Tokie klausimai kilo iš senbuvių, senųjų Šimkų kaimo gyventojų. Sulaukiau skambučio su klausimu, ar mane pakvietė į bendruomenę? Atsakiau, kad ne… Sužinojau, kad senbuviai taip pat nebuvo pakviesti į kuriamą Šimkų kaimo bendruomenę.

Kadangi senbuviai norėjo bendrauti ir tiesiai šviesiai paklausė, ar statysime padangų perdirbimo gamyklą – turėjau galimybę pristatyti planus. Atsakiau, jog be viešojo svarstymo, be pristatymo, be poveikio aplinkai vertinimo procedūrų – nieko nebus.

Buvau atviras, jog teikiame prašymą Aplinkos apsaugos agentūrai gauti licencijai pagal mūsų veiklas. Informavau, kad turime planą gamyklą statyti ir kitose vietovėse.

Pirmas variantas – statyti Dumpiuose, Klaipėdos rajone. Dar viena alternatyva – Rietavo savivaldybėje, trečias planas – Šilalės savivaldybėje. Vyksta derybos ir galimybių vertinimas. Plačiau pakomentuoti negaliu, nes tai gali pakenkti tolimesniems eigos procesams.

Gavau pasiūlymą teikti dokumentus kitai asociacijai, bendruomenei „Senbuvių Šimkų kaimo bendruomenė”, kurie gyvena ir dirba žemę, taip išlaiko savo šeimas. Šie gyventojai žino, kokios veiklos buvo vykdomos iki mums įsigyjant tą sklypą. Kokia tarši ir triukšminga veikla buvo: aerodromas, amonio trąšų saugyklos buvo kolūkio laukams tręšti ir ne tik…

Pasiūliau neskubėti, neskaldyti ir taip mažos bendruomenės. Vis galvojau, kad pas dabartinę bendruomenės pirmininkę pabus žmogiškumas, laukiau, kada ji pažvelgs plačiau. Pasiprašiau esamos Šimkų kaimo bendruomenės, kad priimtų į grupę socialiniame tinkle, bet taip ir nebuvau priimtas, neturėjau galimybės atsakyti į visus rūpimus, keliamus klausimus.

Bet kai prasidėjo tendencinga, sąmoninga šmeižto kampanija prieš mus, prasidėjo aktyvus nustatymas tik iš vienos pusės -negaliu tylėti ir sėdėti! Turiu veikti, nes situacija darosi nenormali. Žmonės yra klaidinami ir gąsdinami, kad čia bus „antrasis Alytus”, esu šmeižiamas kaip verslininkas, žeminamas kaip žmogus. Pasipylė negražūs epitetai, kompanijos vardas yra teršiamas ir niekinamas, taip siekiant asmeninės naudos.

Mes sakome STOP! Yra dvi tiesos, yra dialogas, yra deramasi.

Liepos 19 dieną vykusiame susirinkime Šimkų kaime, adresu Sarčių g. 16, pas bendruomenės pirmininkę paprašius leidimo dalyvauti kviečiamame susirinkime atsakymas buvo neigiamas.

Joks investuotojas neinvestuos, neskolins, neduos paramos, kol nebus pilnai sutvarkyti dokumentai gamyklai, teisėtai veiklai. Investicijos padangų perdirbimui didelės – prasideda nuo 4 milijonų eurų ir gali siekti 12 milijonų.

100 tonų gamyklai yra menkas kiekis. Bet įmonei, kuri renka, paruošia padangas yra optimalus kiekis. Bet kurioje didesnėje žemės ūkio/logistikos ar padangų montavimo kompanijoje jų yra laikoma daugiau ir niekas nekelia sumaišties ir tai yra normalu!

100 tonų – tai tik keturios fūrinės priekabos ir mes tik tokio kiekio prašome! Tokiam kiekiui yra taikomos atitinkamos procedūros, kurių mes ir laikomės.

Pateikėme paraišką ir galime nuraminti – ji yra atmesta.

Siūlau grįžti į pradžią apie pilietiškumą ir atsakomybę prieš gamtą ir įstatymą. Klausimas visiems – ar jūs žinote, kaip yra tvarkomos JŪSŲ nuvažiuotos padangos, ar jums nesvarbu, kokioje aplinkoje gyvens jūsų vaikai ir anūkai? Kur guli Jūsų padangos, kuriame miške ar komunalinių atliekų konteineryje? Po kelis automobilius turite šeimoje? Visi žinome, kiek priima padangų iš fizinių asmenų stambiagabaričių aikštelėse… Nereikia vieniems kitų apgaudinėti…

Turime pripažinti, kad tai yra problema ir daugelis su tuo susiduriam… Tai problema valstybės mastu. Visi turime atsakingai žiūrėti į tinkamą, šiuolaikišką žiedinės ekonomikos principą, turime toleruoti, solidarizuotis ir suvokti, kad perdirbimas yra būtinas, tik jis turi būti aiškiai, skaidriai reglamentuotas ir taikomi aukščiausi reikalavimai bei saugiausios technologijos, užtikrinant suderinamumą tarp gamtos, žmogaus ir esamos aplinkos.

Alytaus katastrofa – tai pavyzdys, kaip negerai buvo tvarkomasi, kontroliuojama. Iš tokių pavyzdžių turime pasimokyti ir padaryti išvadas.

Kaip matosi iš eigos, yra vykdoma tendencinga, sąmoninga kampanija prieš mane, kaip žmogų, prieš mano vadovaujamą UAB „Raguvilė”, veikiama iš savanaudiškų paskatų.

Kviečiu visus atkreipti dėmesį ir nepasikliauti kažkieno daromai įtakai, įsitikinti, kas yra kas.

Nesiruošiu dalyvauti lenktynėse, kas surinks daugiau parašų. Tikiuosi ir viliuosi sveiku, šaltu protu, nes geriau vienas stabilus mąstymas nei dešimt emocinių, nes po kiek laiko emocijos išnyksta ir lieka stabilumas ir tvirtumas.

Nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija

30 Comments

  1. Nuomonė

    Nuo kada raguvilės direktorius ir savininkas toks geras, atviras, visuomeniškas ir visapusiškai pozityvus žmogus? Gal po daugelio nedorybių, niekšybių, nesiskaitymo su žmonėmis, melo, apgaudinėjimų, manipuliavimo ir t. t. metų ant jo šventa dvasia nusileido ir jis, staiga, pataps šventuoju, kuris pradės vygdyti labdaringą ir nuoširdžią veiklą. Neturėkime iliuzijų. Padugnės, jie ir lieka padugnės. Žmonės, paprastai, nesikeičia. Ponas Virginijau Brazauskai jums ne žmonės užkabino nepatikimo, veidmainiško, melagio, manipulianto, intriganto, niekingo niekšelio etiketę, jūs, savo darbais ir veiksmais, tai padarėte pats! Todėl neverkšliankite ir viešai nebeskalbkite savo mundūro. Juk per šitiek metų sukauptą purvą taip lengvai nenuplausi.

    Reply
  2. Andžela

    Nuo kada gali būti normalu gyvenamosiose zonose vykdyti tokio mąsto bei pobūdžio verslo veiklas. Laikas atskirti gyvenamųjų zonų ribas. Pramoninės zonos negali būti šalia gyvenviečių.

    Reply
  3. ant gedos stulpo

    kur pasirodo lietuvis,ten atsiranda problemos 🙂 ,tik va nesuprantu kodel.Pirma lietuviai okupavo prusu krasta,nes cia zmones gerai gyveno,po to susiruose apsikt,tiesiogine prasme.Gal reikia kreiptis i vokietijos respublika,kad padetu apgint sita krasta,nes lietuviai nemoka saugot tai ka gauna dykai.
    Simkieciai ir aplinkiniai kaimai ginasi kolkas savo jegomis nuo verslininko,nes jis nepaiso jokiu valdziu,net ant ministro skersa dejo 🙂 kada jis paprase pateikt dokumentus.Tad spreskit patys ant kiek sis zmogenas yra ,,geras,,verslininkas.

    Reply
  4. ponas

    nesiseks brazauskai cia tas verslas tau nesiseks

    Reply
  5. Tomas

    Ponaa Brazauskai jus vis klausiat – ko truksta kad zmones su jumis nesikalba. Atsakau:
    Jus per visa susitikima taip ir nepasaket atvirai kokie jusu planai siam Simku sklype, man visiskai neaisku nei ka, nei kaip nei kada planuojat daryti. Truko skaidrumo jusu kalboje ir atsakimuose. Visa laika bandet nutyleti arba issisukti nuo tiesiu atsakymu.
    As, kaip ir jus esu verslininkas ir labai noreciau jus palaikyti, bet jus nesukelt man patikimumo jausmo.
    Dar daugiau pasakysiu kad izvelgiu dvi problemas su Raguviles isikurimu Simku kaime:
    1. Kad ir kaip jus save pozicionuojate save saziningu ir atsakingu verslininku jus negalesite atsakyti uz zmogiskas kitu savo darbuotoju klaidas jei ivyks nelaime. Taup pat linkedamas jums sveikatoa ir ilgu metu zinau kad ateis diena kai jus perduosit imones vaira kitam, o ar galit garantuoti kad jis body s saziningas ir arsakingas kaip ir jus?
    2. Mane taip pat gasdina tai kad Raguviles isikurimas Simku kaime taps precedentu ir kitoms imonems vykdanciom panasia veikla apeliuoti i rajono politikus aceit „raguveile gali tai kodel man negalima”.
    Linkiu jums isgirsti bendruomene ir tapti atviru savo planuose.

    Reply
  6. Radailiškiai

    Dalyvavome susitikime su p. V. Brazausku, kuris įvyko liepos 27d. Šis,, sąžiningas „verslininkas sugebėjo apmulkinti Klaipėdos rajono merą, vicemerę įtikindamas jog ten nebus nei padangų perdirbimo įmonės, nei kitos tąršios aplinkai veiklos. Tokiu būdu įsigyti DIDŽIULĮ žemės sklypą taip vadinamam ofisui.
    Gerb. valdininkai, jei jums rūpi žmonių gerovė, švari aplinka. Tai kaip galima buvo nesuprasti jog Šimkuose greičiausiai bus vykdoma visa veikla kurią pristatinėja,, Raguvilė” savo tinklapyje?! Gal net nenorėjote įsigilinti! Ir užkirsti kelią šio žemės sklypo paskirties pakeitimui. Stovėjote prieš mus ir apgailėstavote jog taip atsitiko. Apgailėtina!
    Eismo srautas bus didelis nes automobiliai važinės būtent Klaipėda-Šimkai per Slengius, Mazūriškes ir Radailius. Juk nevažiuos per Kretingalę ar Plikius. Čia vienareikšmiskai, nes padangų kiekis perdirbimo deklaruojamas didžiulis. Tai reiškia jos bus konteineriais importuojamos iš užsienio.
    O p. V. Brazauskui žinią: JOG ŠIMKUOSE NEBUS DUMPIAI Nr 2. Jei reikės mes rankom susikibę užtversime įvažiavimą jūsų mašinom su fekalais ir šiukšlėmis. Tai bus įvykis visai Lietuvai. Gal tada rajono valdininkai pradės mąstyti.

    Reply
  7. Radailiai

    Mielas Virginijau, labai prašome, išklausykite ir reaguokite, kai tiek aplink žmonių Jūsų prašo suprantingumo ir empatijos. Juk tokiu elgesiu Jūs tik kenkiate savo įmonei ir verslui. Pats užauginote vaikus, esate tėvas ir tikiu, kad turite žmogiškumo. Juk visa tai vis tiek kažkada atsigręš į Jus ir Jūsų šeimą. Tikrai visoje Lietuvoje yra tinkamų sklypų šiai veiklai: pramoniniai rajonai, tos vietos, kur reglamentuotu spinduliu negyvena tiek jaunų žmonių su šeimomis ir mažais vaikais, kuriems reikia užaugti. Negi Jūs vienas stosite prieš mus visus ? Ar dar bus tokių, kurie naudosis Jūsų įmonės pasalaugomis ir jas rekomenduos kitiems? Tai priklauso tik nuo Jūsų atsakingų sprendimų. Linkiu, kad Jūsų geranoriška svajonė sutvarkyti Lietuvą nuo šiukšlių, įkurti perdirbimo įmonę, išsipildytų, tik, kad tai būtų tinkama, saugi žmonėms vieta ir sklypas, pakankamu atstumu nutolęs nuo gyvenviečių ir tuo labiau ne žaliojoje zonoje, kurių deja Lietuvoje vis mažėja. Ačiū, jei išgirdote..

    Reply
  8. Aleksandras

    Įleisk velnią į bažnyčią ir jis užlips ant altoriaus. Viena kriptis nuo Klaipedos kur nera pramones ir čia reike užšikti. Tai man vel reikes parduoti ir begti kitur? Su galva galvok tarp gyvenamu namu staytii smarve. SIULAU TAU STATITI PRIE „KLAIPĖRDOS KARTONO”- VIENAS KITAM IR SMARDINKIT.

    Reply
  9. Radailiai

    Reik pripažinti Raguvilė gudriai pasirinko Šimkų vietą… Čia juk ne tiek gyventojų, kaip Slengiuose, Radailiuose, Mozūriškėse ar aplink, …nors ir čia ir ten laisvų sklypų visur šiuose kaimuose galima atrasti. Tai kodėl pvz. ne Radailiuose prie dino parko?? Todėl, kad akivaizdu, daugiau kaimynų, gyventojai priešinsis. O štai Šimkuose žiūrėk mažiau „potencialių prieštarautojų”… gal praslys.. gal kam darbelį už minimumą pasiūlys, tai žiūrėk, gal ir mažiau prieštaraujančių bus…
    Reik džiaugtis aktyviais bendruomenių gyventojais! Jos susivienijo ir išreiškė savo poziciją – toks verslas yra nepageidaujamas šalia mūsų namų langų, ten kur auginam vaikus, kur įsikūrėm kvėpuoti grynu oru ir grožėtis gamta (nekalbant apie žemės/turto nuvertėjimą ir tikėtiną tolesnę rajono stagnaciją).
    …ir tas Raguvilės reklaminis plakatas Šimkuose ant konteinerio, kaip ir pats p.Virginijus Brazauskas, parodo tik gražiąją savo perdirbimo verslo pusę, ir nutyli apie nešvarų ir kenksmingą aplinkai perdirbimą.
    Tvarus atliekų perdirbimas būtinas, bet ne tokiosr gyvenvietėse. Iš viso ne gyvenvietėse!

    Reply
  10. Jonas

    Iš Ketvergių išprašė dabar į kitą rajojono pusę lenda: https://www.atviraklaipeda.lt/2020/03/06/verslininkai-kapituliuoja-padangu-dumpiuose-neperdirbines/

    Citata „Mes bandėm, nuoširdžiai žmonėms pristatėme, bet tikėjausi atbulinio ryšio, ką mes negerai darome. Aš to neišgirdau. Mes išeisim kažkur kitur. Nėra čia tokie dideli pinigai, kad reikėtų taip draskytis”, – sakė jis.”

    Atsakymas: Jūs blogai darot tai kad žmonėms ant galvų nuosavų namų kvartale kur gyvena tūkstančiai jaunų šeimų su vaikas norit vykdyti pavojingų atliekų perdirbimą, tai tarši ir pavojinga veikla, kuri jei vykdant netinkamai dar gali turėti ir labai rimtas ekologines pasekmes,

    Jei būtumėt atsakingas verslas net nesvarstytumėt tokio verslo žmonėms po langais prisidengiant ekologija (padangų surinkimu).

    Reply
    • As

      Maciau as ta vieta kur planuojamos statybos,ten dabar jau kazkas vyksta.Baisu! Aplink gyvenamieji namai.Fabrikas zmonems pries langus,iskarto uz tvoros.Tai yra BAISU.As labai tikiuosi kad pasieksim kazka ir isspirsim sita verslininka is cia.Nejaugi nera kitu vietu kur bent 20km.spinduliu nebutu gyvenamu namu! O cia per sita pona,zmoniu turtas nuverteja per puse!!

  11. Mazūriškiai.

    Kaip reik sazines netureti kad uz tvoros zmonems statyti tokia gamykla! Neperdedu,iskarto uz zmoniu tvoros! Jokio atstumo,pas zmoniu grazus,tvarkingas kiemas ir vos uz keliu zingsniu jau VYKSTA statybos! Zvyro ir smelio kalnai pupso didziausi! Cia jau prasilenkia su visa sveika logika,patys pagalvokite ar noretumete kad jums iskarto uz tvoros toki statytu! Jei jis pastatys ten ir ji vykdys veikla,tada zinokite mes niekas nesam apsaugoti kad ir mums po langais ko nors nepastatys! Fu!

    Reply
  12. Patarejas

    Valink su savo zavodu kuo toliau iš cia

    Reply
  13. Radailių gyventojas

    Ponas Raguvilės direktoriau, siūlyčiau pataupyti jėgas. Šito krašto nenuodysite. Įsidėmėkite, NENUODYSITE. O jei esate toks kvailas, kad nusipirkote sklypą tokiam tikslui, jei tikėjotės, kad visi žiūrės į tai pro akis, tai galiu tik apgailestauti. Bendruomenės neleis šitą kraštą paversti beverčiu.

    Reply
  14. MAZŪRIŠKIAI

    As tikiuosi tukstanciai gyventoju laimes! Sita klaipedos rajono puse labai apgyvendinta! Kiek ten namu! Kiek nauju darzeliu atidare,mokykla planuojama statyti.Ten tikrai antra klaipeda! O cia eme ir sugalvojo toki statyti.Baisu.Tegul savo kaime stato,jei viskas tik gelytes ir tik 4furikes tai kaimynai mielai sutiks! Jus pabandykit ten,ponas Virgi!

    Reply
  15. Anonimas

    Kokia atsakinga ir sąžiningą įmonė yra Raguvile jau ne pirmą kartą isivele į skandalus. Ši bendrovė figūravo istorijoje kai Panevėžyje registruota įmonė į Lietuvą įvežė ir Klaipėdoje sudeginto beveik 3t šiukšlių.LEZ teritorijoje įkūrė nelegale buitinių atliekų aikštelę ir pūvančių atliekų smarve trucijio užsilikusius gyventojus. Dunpiu kaime sklype skroblų 7 apie 1.5ha plote buvo išveztas juodžemis nors pagal detalųjį planą žemė iš sklypų negali būti išvežta.Veliau į sklypą buvo vežamos statybinės šiukšles, gyventojams sukilus atsakinga ir tausojanti aplinką kabutėse įmonė jas vietoje ir palaidojo. Dabar Šimkų kaime nusipirko buvusi areuosta Lietuvos policijos pertvarkyta į treniruočių aikštelę kažkokių būdu pakeitė jos paskirtį į pavojingų atliekų tvarkymo ir laikymo aikštelę apie tai niekur viešai neskelbdamas vadina save sąžiningų ir doru verslininku.

    Reply
  16. Piliete

    Sodų bendrija esanti šalia taip pat prisidės prie to, kad nebūtų čia gamyklos. Ir jos nebus,radailiai, slėngiai turi vienytis su simkais, nesuvokiama kaip kaimo centre galima statyti tokia gamykla.

    Reply
  17. Anonimas

    Ponas direktoriau, ar jus suprantate, kad zmones pasistate namus, investavo, eme paskolas, o jums pastacius gamykla ju turtas taps bevertis, nes niekas nepirks busto salia tokia veikla uzsiimancios gamyklos. Va todel jie ir pyksta ant jusu, ginasi kaip tik gali, net ir nevisai graziais veiksmais.

    Reply
    • Anonimas

      Bendruomenė ginasi tik prieinamais teisiniai metodais, nieko neižeidinėdami ir nežemindami.

  18. Šimkų kaimo bendruomenės pirmininkė

    „Kreipiuosi į visus LR gyventojus, kuriems rūpi mūsų gyvenamoji aplinka, kuri mums padeda jaustis komfortiškai, saugiai, oriai”
    Ačiū p .direktoriau už kreipimąsi, mums kaip tik labai rūpi aplinka kurioje gyvename, todėl ir nesutinkame su Jūsų taršią veikla. Bendruomenė nori kvėpuoti grynu oru, matyti nuostabų kaimo gamtovaizdį, būti saugi ir tai yra mūsų prigimtinė teisė, kurią užtikrina LR Konstitucija.
    Pagarbiai,
    Danguolė

    Reply
    • Kaimynė

      Niekas leidimų neišduos padangų perdirbimui 100%, o Jūs jau pystatės su kaimynais, veiklos jiems neuždrausit, o gyventi reikės, sėkmės jums.

  19. As

    Statykime ir kurkite versla savo kieme, zmones ne tam eme paskolas, kure savo namus, kad matytu per langa jusu gamykla

    Reply
  20. Kaimiete

    Klaipeda nuo Šimku yra visai netoliese! Daug aplinkui kaimu, nejau mes visi neatsimušime nuo ,,sažinigo biznio vos uz 100 metru stovi žmoniu namai, Ruguvai nerupi nieko, užtriucis net ne žagteles!

    Reply
  21. Aš

    Kiek Rauvile gali meluoti!!!!!!!! Jai jum taip rupi gamta ir labai norite statyti savo gamyklą, statykite ja ten kur nėra gyvenamu namų!!! PVZ, vidurį lauko juk nebus net kam pykti tada??. Suprantu kad nusipirkote žemės sklypa ant kurios nieko taip ir nepastatysite, nors turėjote daug vilčių, bet staiga protingesni gyventojai užkirto jums kelią.? Galiu jus paguosti ir nuraminti ten niekada pabrešiu niekada nebus jokios perdirbimo gamyklos!!!?

    Reply
  22. Anonimas

    Cia jau net Šimku kaimo gyventoju reikalas. O viso klaipėdos rajono! Žmones vienikimės ir išvarykim tuoj kenkejus is savo gamtos

    Reply
  23. Narys

    Kiek čia kalbama netiesos… Kiek melo… Žmonės nesutinka, jog po jų langais būtų statomos gamyklos. Nes šioj vietoj taip ir norima padaryti. Gamyklą pastatyti žmonėms tiesiai po langais! Ar mažai tuščių laukų? Kur nėra arti gyvenamų namų. Ši bendruomenė ne tokia jau ir maža. Aplink pilna gyvenamųjų namų, kuriuose gyvena jaunos šeimos su mažamečiais vaikais! Kodėl šis verslininkas taip nori gamyklas statyti šalia gyvenamųjų namų? Vienoj gyvenvietėje žmonės sukilo, tai persikėlė į kitą? Žmonės, kurie domisi šiuo verslu, žino koks „sąžiningas” šis verslininkas yra. Visi kratosi tokio verslo kaimynystės, manau nebe reikalo 🙂
    P. S. Ir jei jau tokia nepavojinga ši norima statyti gamykla. Kodėl ponas pats sau po langais nesistatote jos? Taigi jums svarbiausia perdirbti padangas, kad jos neterštų gamtos. Tai prašau, sau po langais irgi galite tai padaryti ir darbas šalia bus. Ir kitos bendruomenės patenkintos bus. Juk viskas taip gražu ir nepavojinga. Pradėkite rodyti pavyzdį nuo savęs, kaip smagu gyventi gamyklos pašonėje. 🙂

    Reply
  24. Anonimas

    Jokiu būdu nesutiksime,yra pati ramiausia ir neužterščiausia teritorija,kodel mes turėdami gryną orą ir gamtą,iškeisime ją į gumą,negi Lietuvoje neliko nieko švento,o tik biznis ir pinigai,sužlugdysite ne tik save,bet ir savo vaikus ir anūkus,kurkitės ten kur nėra guvenamūjų namų,nepykdykite liaudies

    Reply
  25. Ss

    Kodel visas smirdantis slamstas aplink klaipeda sukistas! Nejaugi nera kitu vietu.Is visu klaipeda smirda,dusta nuo metalo dulkiu tai dar ir rajona nori susmardint.

    Reply
  26. As

    Tegul stato prie savo sklypo,tevu sklypo,draugu!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kaip kiekvienas gali prisidėti prie švarios Žemės, miškų ir vandens išsaugojimo

Šią savaitę gamtos mylėtojai visame pasaulyje mini tris svarbias aplinkosauginių iniciatyvų datas, kurios simboliškai seka viena po kitos – kovo ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Šoferiai prie naujos valdžios išdrąsėjo*

Iki šiol tik patamsyje ir tik tamsiuose užkaboriuose neteisėtai nudrengtomis padangomis atsikratydavę kelių gaidžiai prie naujos Klaipėdos valdžios atkuto: padangomis ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This