Nuo šeštadienio į uždaras patalpas grįžta kaukės

Koronavirusas, Svarbu

Nors nei Klaipėdoje, nei Klaipėdos apskrity jau kuris laikas nefiksuojama nė vieno užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejo, vis tiek ir klaipėdiečiai nuo šio šeštadienio, rugpjūčio 1 d., uždarose patalpose privalės būti su burną ir nosį dengiančiomis kaukėmis.

Sprendimą dėl šalyje privalomo kaukių dėvėjimo trečiadienį savo posėdyje priėmė Vyriausybė.

Nuo šeštadienio kaukės bus privalomos prekybos centruose ir kitose uždarose patalpose. Palmiros Mart nuotr.

Jo rezultatus žurnalistams komentavęs premjerą pavaduojantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sakė, jog kaukių dėvėjimas bus privalomas tik uždarose patalpose, tokiose kaip viešasis transportas, parduotuvės, prekybos centrai ar kitos paslaugas teikiančios vietos.

„Už kaukių dėvimo kontrolę atsako įstaigos, kurių patalpose tas ribojimas yra įvedamas”, – sakė Ž. Vaičiūnas, pridūręs, jog išimtys bus taikomos sporto, kultūros ir kitiems renginiams bei ten, „kur jų dėvėjimas nėra įmanomas”, pvz., kavinėse, restoranuose ar, pasak ministro, „kirpykloje skutantis barzdą”.

Kol kas viešų renginių dalyvių skaičiaus riboti nežadama, tačiau primenama, jog ir iki šiol renginiuose kaukės buvo rekomenduojamos, kaip ir niekur nedingęs  reikalavimą laikytis saugių atstumų tarp žmonių bei higienos.

Pasak laikinai ministro pirmininko pareigas einančio Ž. Vaičiūno, šeštadienis, kaip privaloma kaukų dėvėjimo diena, pasirinktas dėl to, kad „verslas ir gyventojai spėtų pasiruošti”, o esą visi kiti konkretūs sprendimai bus numatyti operacijų vadovo reikalavimuose. Juos žadama parengti per dvi artimiausias dienas.

„Jei situacija ateity keisis, galimi ir kiti žingsniai”, – abstrakčiai kalbėjo Ž. Vaičiūnas.

Pastaruoju metu nauji COVID- 19 atvejai kasdien registruojami Kauno, Vilniaus, Panevėžio apskrityse. Klaipėdos apskrity jau kurį laiką naujų susirgimų nėra, uostamiestyje serga 5 žmonės.

Šiuo metu šalyje fiksuojami penki COVID-19 ligos atvejai 100 000 gyventojų.

1 Comment

  1. Lina

    Ar būtinai kaukės,ar galima vietoj jų apsauginį veido skydelį naudoti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

COVID-19 pasekmės: padidėjusi tarša plastiko produktais ir farmacinėmis atliekomis

Artėjant žiemai vis labiau plintantys virusiniai susirgimai vėl skatina žmones viešose vietose naudoti apsaugines kaukes ar užsidėti vienkartines pirštines. Visai ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ką apie kaukes atskleidė paroda KAUKĖS

Visu gražumu įsisiautėjus gegužiui susiklostė neeilinė proga nukakti į Juodkrantę. Ir ne šiaip sau kartu su bendradarbiais praleidome čia keletą ...
2023-05-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Prieš atsisveikinimą su kaukėmis - tik metų pradžioje bematytas susirgimų COVID-19 skaičius

Nuo pirmadienio atsisakoma privalomo reikalavimo dėvėti kaukes uždarose erdvėse, išskyrus sveikatos, slaugos ir globos įstaigas bei viešąjį transportą. Nors kaukių dėvėjimas ...
2022-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This