Čaplinsko&Co atsakymo belaukiant

Nuomonės

Netrukus turėsiančiai gimdyti jaunai moteriai iš sostinės šalies valdžia, tarsi Lietuva būtų kokia Šiaurės Korėja, griežtai uždraudė pasimatyti su būsimo naujagimio tėvu, mat jis gyvena Egipte, tačiau tuo pat metu į šalį netrukdomai, be snaudžiančių specialisčių iš NVSC patikrų plūsta juodadarbiai iš uzbekijų, ukrainų ir kitų pasviečių, nekalbant apie krepšininkus iš stipriai COVID-19 infekcijos paveiktos Rusijos ar jokių žinių pasauliui apie situaciją neteikiančio, sieną su Kinija turinčio Kazachstano.

Sprendimas: renginiuose, kur susirenka daug žmonių, pagal Vyriausybę kaukės nebūtinos, tik rekomenduojamos, o parduotuvėse nuo šeštadienio jos bus privalomos. Fotopolio nuotr.

Nors Lietuvoje karantino, žinia, šiuo metu nėra, nuo šeštadienio visi, išmintingosios mūsų Vyriausybės sprendimu eidami į prekybos centrą ar parduotuvę, turės dėvėti kaukes, tačiau jomis burnos neprivalės dengti, pvz., būdami koncerte ar teatre, nors atstumai tarp dideliame prekybos centre vidury dienos vos kelių šmirinėjančių žmonių bei šalia vienas kito teatro kėdėse sėdinčių žiūrovų – daugiau nei akivaizdūs ne teatro ar koncerto naudai.

Turintieji neblogą atmintį, tikėtina, dar nepamiršo, kaip kovo pradžioje toks ponas Veryga ar toks ponas Čaplinskas per visas TV dievagojosi, jog kaukės reikalingos tik sergantiems, kad anie kosėdami ar čiaudėdami neužkrėstų sveikųjų, tačiau praėjus vos kuriam laikui tie patys ponai tokiu pačiu įtaigiu balsu ėmė tvirtinti priešingai, įrodinėdami, jog antisanitarinėmis sąlygomis neaiškios kilmės kinų pusrūsiuose milijardais štampuojamos skudurinės kaukės staiga patapo panacėja, apsaugančia nuo klastingosios infekcijos.

Tokių iki nesąmonių absurdiškų, vienas kitą akivaizdžiai paneigiančių Vyriausybės bei jos klapčiukų Čaplinkas&CO pavidalu sprendimų dėl tariamos kovos su tariama koronaviruso pandemija – nors vežimu vežk.

Tad ar verta stebėtis, kad šitoje kreivų veidrodžių karalystėje, kurioje dešinė nežino, nei ką daro, nei dėl ko daro kairė, pasimetę žmogeliai nebesupranta, kuo jiems tikėti, nebežino, kuo pasitikėti bei kaip jiems elgtis.

Juoba kad sumaišties į visą šitą cirką dar įneša komjaunuolišką stropumą demonstruojanti žiniasklaida, kaip maitvanagis grobį čiumpanti bei skandalingomis antraštėmis paverčianti net menkiausią iš besiblaškančios valdžios atstovų išsprūdusį žodį.

Nors Lietuva skelbiasi esanti teisinė valstybė ir joje turėtų egzistuoti nekaltumo prezumpcija, prieš kelias dienas didžiausias naujienų portalas viešai pjudė žmogų, pabėgusį iš ligoninės, skelbdamas jo asmens duomenis, tarsi jis būtų žudikas maniakas, nugalabijęs mažiausiai 10 nekaltų mergelių, o ne viso labo infekcija užsikrėtęs. Tokių, žinia, niekas ligoninėse negydo, nes vaistų nuo infekcijos dar neišrado, o ir dauguma pagyja savaime be jokių pasekmių.

Nespėjo Vyriausybė paskelbti savo kvailą sprendimą visiems priverstinai uždėti antsnukius, kaip dalis žiniasklaidos bemat ėmė reikalauti baudų, patingėjusi net pasiguglinti savo pačios vos prieš kelis mėnesius skelbtus pranešimus, jog baudas gyventojams už kaukių nedėvėjimą galima skirti tik kai šalyje yra įvestas karantinas, o esant ekstremaliai situacijai geriausiu atveju galima bausti tik įstaigų, kuriose privalomas kaukių dėvėjimas, vadovybę.

Tačiau praėjus vos dienai po viešų politikų patikinimų, jog žmonės už kaulių nedėvėjimą baudžiami nebus, policijos bei NVSC atstovai ėmė viešai grasinti baudomis, suradę ir atitinkamą straipsnį, ir atitinkamus įstatymus, pasirodo, leidžiančius tai daryti.

Užtat koks džiaugsmas sugrįžo į parduotuvių ir prekybos centrų apsauginių gretas – bus jiems kur prasisukti, demonstruojant savo išmintį ir valdžią!

Man gi visoje šioje kakofonijoje parūpo vienas konkretus klausimas.

Ką man atsakytų Čaplinskas&Co, jei šeštadienį be kaukės, stovėdama saugiu 2 metrų atstumu nuo mane už ausų bemat pasiryžusio iš prekybos centro išmesti apsauginio, jam ramiu balsu paaiškinčiau, jog esant saugiam tarp žmonių atstumui kaukės nėra būtinos, nes ne kartą viešojoje erdvėje ponios iš NVSC ir ponai iš Sveikatos apsaugos ministerijos yra skelbę, jog užsikrečiama tik esant artimam kontaktui ir jei tas kontaktas tęsiasi ne trumpiau 15 min.?

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This