Naujasis Antikorupcijos komisijos pirmininkas: „Laukia daug darbo“

Politika

Klaipėdos miesto tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininko postas vėl atiteko opozicijai. Naujuoju šios komisijos pirmininku išrinktas opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Saulius Budinas.

Saulius Budinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmininko postas laisvas liko prieš mėnesį, kai iš šių pareigų savo noru pasitraukė konservatorius Rimantas Didžiokas. Jis pirmininku tapo, nes miesto taryba du kartus vadovauti Antikorupcijos komisijai nepaskyrė opozicijos atstovės Alinos Velykienės, todėl meras teikė kandidatūrą iš valdančiosios daugumos.

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje 23 politikai balsavo už S. Budino kandidatūrą, trys buvo prieš, o vienas susilaikė.

„Ačiū už pasitikėjimą. Demokratijos miesto taryboje bus šiek tiek daugiau. Visi žinome, kad šis postas, kaip ir Etikos komisijos pirmininko, priklauso opozicijai. Todėl sveikinu visus su demokratijos švente“, – tapęs Antikorupcijos komisijos pirmininku kalbėjo S. Budinas.

Jis tikino, kad rengėsi užimti šias pareigas, todėl išnagrinėjo komisijos nuostatus ir parengtą veiklos planą. „Darbo bus daug, nes jau dabar matau, kad kelios priemonės vėluoja, jos turėjo prasidėti liepos 1 dieną. Kalbu apie savivaldybės įmonių, įstaigų vadovus, kurių darbotvarkės turi būti viešai skelbiamos, o tai nėra daroma. Be to, turi būti viešai skelbiama informacija ir apie viešuosius pirkimus, o kai kurių įmonių interneto svetainėse naujausia informacija yra 2014 metų. Todėl darbo laukia tikrai daug“, – kalbėjo S. Budinas.

Jis tapo ne tik nauju Antikorupcijos komisijos pirmininku, bet ir šios komisijos naujoku. S. Budinas komisijoje pakeitė iš jos savo noru pasitraukusią Liberalų sąjūdžio atstovę Aliną Velykienę.

4 Comments

  1. Nuomonė

    Gaila Klaipėdos…ir Klaipėdos žmonių.

    Reply
  2. Nuomonė

    Šiaip tai tokiu pirmininku turėtų būti mažų mažiausiai koks buvęs nepriekaištingos reputacijos policininkas, inspektorius pvz. Dičius, o ne buvęs banditėlis reketininkas laiku spėjęs legalizuotis.

    Reply
  3. Anonimas

    Geras sprendimas, nes Budinas žino, kas ir kaip, taigi ir ką reikia patikrinti…

    Reply
  4. Budinai

    „…kelios priemonės vėluoja….” , o apie savo draugystę su hidrostatybos Dumašių ir „apmokamas pagalbas” verslininkams taip pat viešinsi?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This