Akmenėje veiklą pradėjo medienos drožlių gamykla

Verslas

Penktadienį Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje veiklą pradėjo viena didžiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklų, į kurią VMG grupė investavo 146 mln. eurų, sukurdama 140 naujų darbo vietų.

Gamykloje penktadienį pagamintos pirmosios medienos drožlių plokštės. VMG nuotr.

Vokietijos inovacijų kūrėjos „Siempelkamp“ sumontuoti įrengimai gamykloje penktadienį pagamino pirmąsias medienos drožlių plokštes. Metiniai naujosios gamyklos pajėgumai sieks 600 tūkst. kubinių metrų medžio drožlių plokštės. Planuojama, jog ateityje gamybos pajėgumai didės.

Pasak investuotojo, VMG grupės vienintelio akcininko Sigito Paulausko, tai leis pilnai užtikrinti medienos drožlių plokščių poreikį Lietuvoje.

„Akmenės gamykloje pagaminta produkcija suteiks reikšmingą impulsą ne tik medienos perdirbimo ir baldų pramonės šakoms. Tvarūs ir ilgaamžiai gaminiai atvers naujas galimybes statybų, apdailos, infrastruktūros, konstrukcinės medienos ir kitiems verslo sektoriams. Projekto sukurta vertė neabejotinai atsispindės ir visos šalies ekonominiuose rodikliuose“, – pranešime žiniasklaidai sako S. Paulauskas.

Didžioji dalis iš 140 gamykloje sukurtų naujų darbo vietų skirtos automatizuotų staklių operatoriams. Į vienos aukštą pridėtinę vertę turinčios darbo vietos sukūrimą VMG grupė vidutiniškai investavo apie 1 mln. eurų.

Naujosios gamyklos statybą VMG grupė pradėjo 2018 m. rugpjūtį. Oficialus jos atidarymas planuojamas šių metų rugsėjį.

Informacija

VMG grupė yra viena didžiausių Baltijos šalyse medienos perdirbimo ir baldų gamybos grupių, vienijanti 16 Lietuvos ir užsienio įmonių, kuriose dirba daugiau nei 4 tūkst. darbuotojų. Daugiau nei 90 proc. VMG grupės produkcijos eksportuojama į užsienio šalis. 2019 m. grupės nekonsoliduoti pardavimai per metus išaugo 13 proc. ir pasiekė 394 mln. eurų.

Asociacija „Investor‘s Forum“ VMG grupės tvarias ir pridėtinę vertę šalies ekonomikai kuriančias investicijas įvertino skirdama 2019 metų investuotojo apdovanojimą.

1 Comment

  1. rms

    Viskas gražu, tik smulkmena – tai plokštei pagaminti kasmet iškirs bent po 2000 heltarų brandaus miško..
    Na nebent kažkiek importuotų iš Baltarusijos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Naujojoje Akmenėje - nauja Vakarų medienos grupės ir partnerių gamykla

Trečiadienį Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) oficialiai atverta pirmoji Baltijos šalyse ir vos trečioji Europoje konstrukcijų tvariai statybai gamykla. „VMG ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This