Patikslinusiems deklaraciją, dar sugrįš apie 17 mln. eurų

Konsultacijos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad šiuo metu daugiau kaip 717 tūkst. gyventojų, kurie laiku ir teisingai užpildė pajamų deklaraciją, jau pervesta beveik 150 mln. eurų Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų.

Tačiau apie 50 tūkst. gyventojų dar turės deklaracijas patikslinti. Apie tai Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) naudotojai šią savaitę yra informuojami e. laiškais, o tuos, kurie sistema nesinaudoja, klasikiniai laiškai pasieks ateinančią savaitę. Dar 25 tūkst. gyventojų permokos sulauks ateinančią savaitę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pažymėtina, jog šiais metais gyventojams grąžintina permoka yra beveik 30% didesnė, nei praėjusiais metais, tuo tarpu pandemijai pakoregavus deklaravimo terminus, pratęsus deklaravimą – laiko deklaracijų tyrimui šiemet buvo gerokai mažiau nei įprastai, – VMI pranešime pažymi Mokestinių prievolių departamento vyresnioji patarėja Inga Gedminienė.

Jos teigimu, šiuo metu jau grąžinta daugiau kaip 97 proc. permokų, o likusioji dalis deklaracijų – atvejai, kai tyrėjai turi įsitikinti pateiktų popierinių dokumentų teisingumu.

VMI primena, jog apie aptiktus netikslumus deklaracijose VMI gyventojus tiesiogiai informuoja e. paštu bei EDS, skiltyje „Pranešimai vartotojui”, o kai to padaryti neįmanoma, tradiciniu paštu.

Išsami informacija apie pajamų ir turto deklaravimą bei permokų grąžinimą paskelbta interneto svetainėje www.vmi.lt, pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus mokesčių informacijos telefonu 1882 arba +370 525 53190 arba papildomais VMI svetainėje skelbiamais telefonais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This