Turistai gamtoje ieško ir naudos sveikatai

Vasara

Vasarai persiritus į antrąją pusę, Lietuvos turizmo informacijos centrų atstovai sako pastebintys, kad šiemet ne tik daugiau keliaujančių po Lietuvą, bet ir ieškančių gamtos, autentiškumo, ne tik pramogų, bet ir naudos sveikatai. Daugelis šalies turizmo centrų kartu su „Eurovaistine“ parengė „Sveikos vasaros“ lankytinų vietų gidus, skelbiama vaistinės pranešime spaudai.

Koronaviruso pandemija pakoregavo dalies žmonių atostogų planus. Turizmo centrų atstovai pastebi, kad po Lietuvą keliaujančių šiemet žymiai daugiau, taip pat dažniau lankosi ir kaimyninių šalių gyventojai. Tiesa, metai išskirtiniai ir tuo, kad turistus be didžiųjų miestų traukia ir dar nepažinti regionai.

Grafo Mykolo Oginskio parkas Plungėje. Prano Martinkaus nuotr.

Plungės turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Raminta Milašiūtė teigia, kad šiemet sulaukia daugiau vietinių turistų, kurie nori dar labiau sužinoti apie savo gimtąjį kraštą ir aplankyti mažiau žinomus objektus.

„Atsirado daug vietinių turistų, kurie nori pamatyti ne tik žymiausias ir lankytinas vietas, bet ir dar neatrastas, nepastebėtas vietas“, – dalinasi Plungės turizmo informacijos centro atstovė.

Pasak R. Milašiūtės, norintys pabėgti nuo miesto šurmulio ir pasinerti į gamtos grožį dažniausiai atvyksta į Platelius.

„Keliaujantys išsinuomoja dviračius ir vienai dienai keliauja 24 km dviračių taku. Keliaudami aplanko muziejus, dvarus, parkus, pažintinius takus, turi galimybę išsimaudyti, iškylauti, pasėdėti ežero pakrantėje ir sveikai bei prasmingai praleisti laiką“, – pasakoja R. Milašiūtė.

Turizmo informacijos centrų atstovai pastebi, kad šiemet dažniau teiraujamasi, ką sveiko ir autentiško galima paragauti, ko negalėtų rasti gyvendami didžiuosiuose miestuose.

„Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė sako, kad kartu su turizmo centrais parengti gidai – tai dovana Lietuvos gyventojams.

„Projektas „Sveika vasara“ padeda atrasti naujas vietas, kurios yra ne tik įsimintinos, bet ir praturtina sveikatą. Sujungėme profesionalias vaistininkų žinias ir skirtingų miestų žinovų patirtį. Šiuo metu jau yra devyniolika originalių gidų po atskirus Lietuvos miestus. Nuo Lazdijų, Vilkaviškio, Radviliškio ar Kelmės, iki Nidos, Palangos, Utenos ar Kėdainių. Specialistams vis dažniau kalbant apie artėjančią antrąją koronaviruso bangą, svarbu, kad vasarą praleistume ne tik smagiai, bet ir naudingai sveikatai“, – sako I. Damulienė.

Šiuo metu gidus Vakarų Lietuvoje jau turi Nida, Palanga, Plungė, Tauragė, o likusioje jos dalyje – Alytus, Ignalina, Jonava, Joniškis, Jurbarkas, Kaišiadorys, Kelmė, Kėdainiai, Lazdijai, Marijampolė, Radviliškis, Šiaulių rajonas, Šiauliai, Utena ir Vilkaviškis.

Visus „Sveika vasara“ gidus galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Eurovaistinėje“ - šiurkštus etikos normų pažeidimas (atnaujinta)

Bėgant metams retkarčiais tenka apsilankyti vaistinėse ir įsigyti reikiamų vaistų. Lapkričio 9 d. eilinį kartą apsilankiau „Eurovaistinėje“, įsikūrusioje BIG-2 patalpose, ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Savaitgalį suksime laikrodžius valanda atgal: kaip pasirūpinti savo savijauta iš anksto?

Paskutinį spalio savaitgalį – iš šeštadienio į sekmadienį – suksime laikrodžius viena valanda atgal. Nors teigiama, kad rudenį laiko sukimas ...
2023-10-23
Skaityti daugiau

Sveikata

„Eurovaistinė“ pradeda skiepyti nuo gripo

Prasidėjus rudens sezonui ima daugėti susirgimų peršalimo ligomis ir ypatingai – gripu. „Eurovaistinė“ skelbia jau pradedanti skiepyti gyventojus nuo gripo, ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This