Mitingo Klaipėdoje dalyviai „Grigeo Klaipėdai“ užduos vienintelį klausimą

Miestas

Rugpjūčio 7 d. Klaipėdos bendruomenė pakvietė AB „Grigeo Klaipėda“ vadovus atsakyti į klausimus dėl aplinkai ir gyventojams žalingos įmonės veiklos. Jau ilgą laiką nemalonūs kvapai ir sveikatai kenksmingi reiškiniai fiksuojami gyvenamosiose miesto teritorijose.

Gyventojų iniciatyva rugpjūčio 15 dieną, šalia įmonės esančioje teritorijoje organizuojamas mitingas, kurio metu tikimasi sulaukti įmonės vadovų ir atsakingų asmenų dėmesio bei aiškumo, kada pasibaigs nevaldoma tarša.

Kvietimas buvo paskelbtas po to, kuomet vien per liepos mėnesį tarybos narės Ligitos Girskienės ir kitų aktyvių klaipėdiečių iniciatyva sukurtoje pirmąją Lietuvoje vadinamoje kvapų ir taršos registravimo platformoje – www.klaipedoskvapas.lt buvo užregistruota per 1000 pranešimų apie nemalonius, kvėpavimo takus dirginančius bei galvos skausmus sukeliančius kvapus Klaipėdoje. Daugiausia skundų pateikė AB „Grigeo Klaipėda“ kaimynystėje ir aplinkinėse teritorijose gyvenantys miestiečiai.

AB „Grigeo Klaipėda“ vadovas raštiškai atsakė į L. Girskienės, miestiečių vardu,  jam pateiktą kvietimą ir pranešė, kad rugpjūčio 15 dieną susitikime dalyvauti negalėsiantis, todėl kviečia bendruomenių atstovus susitikti diskusijai prie bendro stalo dar prieš savaitgalį – rugpjūčio 13 dieną, pietų metu.

Bendruomenių atstovai AB „Grigeo Klaipėda“ vadovo kvietimą priėmė, tačiau mitingo atšaukti neketina.

„Taip gyventi negalime. Mūsų nuoširdus siekis yra rasti sprendimą. Norime, kad „Grigeo Klaipėda“ vadovybė pagaliau mus išgirstų ir suprastų, tad pasitraukti neturime kur, mes čia gyvename ir eisime iki galo“, – teigia mitingo organizatoriai.

Tai ne pirmas „Grigeo Klaipėda“ bandymas išvengti visuomenės dėmesio. Praėjusį ketvirtadienį bendruomenės narių apsilankymas Dumpiuose baigėsi susidūrimu su policijos pareigūnais.

„Man ir mano kolegėms buvo iškviesta policija, kai šios įmonės teritorijoje Dumpiuose stebėjome, kaip atvykę aplinkosaugininkai ėmė filtrato mėginius tyrimams taršai įvertinti. Stebina tai, kad buvome apkaltintos ne tik įsiveržimu į privačią teritoriją, bet ir įmonės darbuotojų darbo trukdymu. Tiesa, tuo metu dumblo poligone nė vieno įmonės darbuotojo nebuvo. Tik sliekų kasėjai, kurie policijos pareigūnams neužkliuvo. Nei mes, nei aplinkosaugininkai jokios neleistinos ar įstatymus pažeidžiančios veiklos nevykdėme, todėl toks įmonės vadovybės  neracionalus elgesys sukėlė tik dar daugiau klausimų. Todėl visus bendruomenės narius kviečiu prisidėti prie iniciatyvos ir šeštadienį kartu dalyvauti susitikime?“ – teigia L. Girskienė.

Pasak mitingo organizatorių, AB „Grigeo Klaipėda“ vadovybė įvairiais būdais bando išvengti visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio dėl toliau vykdomos taršos Klaipėdos mieste, tačiau miesto bendruomenė yra pasiryžusi apie tai kalbėti garsiai, kol bus imtasi realių tiek įmonės, tiek atitinkamų institucijų veiksmų.

37 Comments

  1. politiniuose renginiuose

    nedalyvausiu. Jei valstiečių Vyriausybė ir Aplinkos ministerija nieko nepadarė ir nedarė tai čia kažkokios politikės šou nedalyvausiu.

    Reply
    • Taip, taip...

      Politikei reikalingi pliusukai ir garbė – tai kelias į seimą, nes rinkėjų dauguma – naivuoliai ir tikintis šia politike.

  2. Pagaliau!!!

    tikrai dalyvausiu ir kaimynus pasimsiu

    Reply
  3. prieš metus jau ėjome kaip avinai

    ir vaikščiosime kol vėl ką išrinks į seimą, o ką Valstiečių aplinkos ministras adarė ką nors? Veda čia kaip avinus visus, ačiū, kartą ėjau dėl kažkieno reklamos daugiau vaikščiokite jūs, nes nauda iš to tik organizatoriams.

    Reply
    • juokina juokdariai

      per tokį avinišką požiūrį ir stringa pokyčiai. nori, kad viskas būtų greit ir be jokių pastangų, o dar kaltina kitus reklamoms. įdomu kiek pats ar pati, be 1 kartą sudalyvavimo mitinge, padarė, kad visi galėtume gyventi švaresnėja Klaipėdoje

    • avinui

      del tokiu mulkiu kaip tu grigeo toliau siauteja o visi mes gyvename smarveje

  4. To: Šudeo pakalikams

    Matosi, kad Šudeo Klaipėda pakalikai, bando nukreipti dėmesį ir užmesti ar apkaltinti kitus. Kad Ligita daro negerai, ką jūs patys padarėte, kad mieste būtų švaresnis ????

    Reply
  5. Jo ir Ligita apie save gerus komentarus rašo

    Jau ne pirma karta

    Reply
    • Meluoji

      ar gali įrodyti , kad rašo ir dar ne pirmą kartą ? 🙂 Dugnas kokie dergia …

    • pavidi paviduoliai

      o kaip kitaip konkurentams pajuodint L.Girskiene jei ne tokiais svaisciojimais :DDDD

  6. cinikė

    4 METUS Valstiečiai valdžioje, aplinkos ministerija irgi. Girskienė gi sako, kad viską nuveikė kažkas. Be politinės reklamos užrašo, be gėdos jausmo, kad Valtiečiai NIEKO nedaro dėl Klaipėdos taršos, dar Girulių mišką kirsti palaimino, uoste brudus pila, o čia ji keliaus. Nespėja savo administruojamuose namuose tvarkos padaryti, padarys matai ji ką. Kodėl ponia nemitinguoja dėl naftos??? Gal partiečiai uostininkai sako niu niu niu, eik kiur reklamą darytis. GĖDA.

    Reply
    • :))))

      Kvailystės semia smegenis ? Tai eik organizuok TU mitingą dėl ” naftos ” 🙂 Kas trukdo ? Moki tik komentaruose pasriūbauti ? Girskienė turi ką veikti . O gal Girskienė ” budinti ” mieste dėl visų taršų ? Praradot gėdą ar net nesuprantate ką rašinėjate ? Man panašiau antras variantas …0, 0000 supratimo …fui… Girdėjai apie Klaipėdos paketą ? Kur girdėsi :))))

    • Geda girskienėi

      Geda. Reklama darosi. Už Girulių iškirtima ir jūros tarša. Ko nesudomi kas užteršiė jūra?a…neleidžia Vaitkus….aaa

    • :))))

      :)))) Be komentarų ….0,00000 siautėja :)))) fui…fui…fui…

  7. Faktas

    Man tai čia panašu į politinę reklamą be užsakymo numerio. Nuotraukoje – kandidatė į seimą, tekste ji irgi cituojama. Gal šiai kandidatei Lietuvos įstatymai nebegalioja?
    Pacituosiu VRK: „Politinė reklama – valstybės politiko, politinės partijos, politinės partijos nario, politinės kampanijos dalyvio, jų vardu ir (ar) interesais bet kokia forma ir priemonėmis už užmokestį ar neatlygintinai politinės kampanijos laikotarpiu ar tarp politinių kampanijų skleidžiama informacija, kuria siekiama paveikti rinkėjų motyvaciją balsuojant rinkimuose ar referendume arba kurios skleidimu propaguojamas valstybės politikas, politinė partija, politinės partijos narys ar politinės kampanijos dalyvis, taip pat jų idėjos, tikslai ar programa (Įstatymo 2 straipsnio 8 dalis).”

    Reply
  8. uostytojas

    Ačiū Ligitai, kad pajudino tą širšalyną. Norėtųsi, kad viskas greičiau vyktų, bet yra kaip yra… Šią vasarą jau daug ramiau. Jei dar neliktų blynų kvapo…

    Reply
  9. Dėmesio reikia man

    miestiečiui gyvenančiam smarvėje , praradusiam galimybę išsimiegoti , su skaudančia galva …Kaip dirbti ? Kaip auginti vaikus ? Kodėl kažkoks neatsakingas ” viarslas ” gali naikinti mano gyvenimą ? MANO . O Girskienei ačiū , jos organizavimo dėka AŠ galiu išreikšti poziciją ir klausti KADA TAI BAIGSIS ?

    Reply
    • Girskienė valstietė

      tai padėkok valstiečių valdomai aplinkos ministerijai, kad jie negali pasakyti kada smarvė baigsis.

  10. cha

    13 diena susitiksim ir pasikalbesim. o 15 diena surengsim piketa, nes Girskiene i seima labai nori. reikia gi kazkaip demesi i save atkreipti 🙂

    Reply
    • Anonimas

      13 d. susitiksim su 5 klaipėdiečiais ir jiems 50-šimtą kartą „pagiedosim” apie tą patį. Paskui užpirksim straipsnių spaudoje, kad buvom susitikę su bendruomene ir susitarėm, bet realiai ir vėl nieko nedarysim. Apkaltinsim mitingo organizatorius politikavimu, nes juk rinkimai ir toliau poilsiausim. Linkėjimai T.E.

    • ....

      Fui …tie ” pasikalbėjimai ” nieko neverti miestiečiams , jie naudingi tik ” smirdaliams ” . Maždaug …ko norite ? paaiškinome ….. O man ,kaip miestiečiui kurio butas prasmirdęs ir gyvenimas panašėja į gyvenimą srutų duobėje , norisi realių DARBŲ . Taigi tik pikete AŠ gyventojas ” išsakau ” savo poziciją . Ačiū Ligitai už piketą – ji dirba miestiečiams ir nebūdama seimo nare ir beveik 10 metų . Nelimpa purvas prie Girskienės .

    • Veronika

      Nori į seimą ar ne, svarbiausia, kad bent kažkas iš savivaldybės ar bendruomenės imasi realių veiksmų.
      Ar jums geriau smarvę kentėti?

    • puolė Girskienė žemai

      nežino kaip gauti seimo nario vietą tai pseudo mitingus rengia. Juk jau rengė ir kas pasikeitė? Aplinkos ministerija VALSTIEČIŲ tai nieko nedaro

  11. nelikimi abejingi dalyvaukime !

    taip pikta , kad jau eile metu kenciame i rkenciame nuo pastovios grigeo smarves ir ju godumo . zmones jiems nieko nereiskia …. tai gerai , kad yra aktivystu kurie orgganizuoja ! ! svarbiausia nebukime abejingi . SUSIRINKIME 6ESTADIENI prie GRIGEO ! !!!!!!

    Reply
    • Prašau

      mane ” įskaičiuoti” prie dalyvaujančių . 15 d nebūsiu Klaipėdoje . Labai gaila …Jei reikia asmeninių kontaktų praneškite . Palaikau mitingą .

  12. Julius

    Ligita, ar tiesa, kad buvo paviešinti visi klaipedoskvapas.lt registre esantys asmens duomenys (pavardės, telefonų nr. ir kt.), vieno iš susitikimų merijoj ar savivaldybėj metu?

    Reply
    • Jg

      Ohoho

    • Ji jau nuobauda turi

      Už duomenu paviešinima

    • blemba

      rasčiau savo duomenis kažkur įkeltus tai būtų pabaiga čia tai valstiečių pakalikei

    • Vilius

      Asmens duomenys – pats didžiausias mūsų turtas

  13. Ar Girskienė uždavė klausima bendrapartečiui Vaitkui

    Kas iš uostininku paleido dizylina į jūra?kodėl nori iškirsti Girulius ir statyti įšorini uosta?
    Ne neuždavė.
    Bet tik dėl smarvės nės pačiai bute labai smirda. Kovoja del savės

    Reply
    • Kakapedietis

      Gal virna moterėlė neišgelbės visos Klaipėdos? Be jo taryboje yra dar krūva narių kurie neaiškus ką ten apskritai veikia? Jau nekalbant apie merą kuris prieš rinkimus žadėjo pušų aromatus.

    • uzkniso bumbekliai

      ir labai gerai, kad del saves kovoja ir TIK del smarves.Kad daugiau tokiu tik del ,,saves,, kovojnaciu butu.

    • Ir man patinka

      kaip dirba Ligita . Daug metų ir nuosekliai be jokių skambių šūkių : Lietuvos plaučiai , vėliava rankoje ….:) Aiškiai sako – ČIA MŪSŲ NAMAI IR MES NETURIME KUR TRAUKTIS , todėl eisime iki pabaigos . Manau todėl ją daugelis ir palaiko , aš tame tarpe , nes ten yra ir mano namai . Ačiū Ligitai . Palaikau . O tokie komentatoriai tryznioto…jau kelia juoką ir jokios pagarbos . Supratimo 0, 0000 , nematau reikalo net reaguoti , nes panašu visas realybės suvokimas ” kreivas ” .

    • Klaipėdietė

      L.GIRSKIENĖ YRA VALSTIEČIŲ PARTIJOS NARĖ. KAIP MANOTE? AR JI GALI PRIEŠTARAUTI APLI NKOS MINISTRUI AR PARTIJOS VADUI R.KARBAUSKIUI?.. ATSIMINKITE IR ĮSIDĖMĖKITE GERAI: VARNAS VARNUI AKIES NEKERTA. MITINGAI BŪTINI BET NE TIK „GRIGEO ” KLAUSIMU, BET VISAIS MIESTO KLAUSIMAIS. MIESTAS SKENDI ŠIUKŠLĖSE, DIDŽIULIAME TRIUKŠME, NAKTIMIS MOTOCIKLŲ GAUSME IR T.T. O KLAIPĖDOS PAKETAS – NE VIEN TIK L.GIRSKIENĖS NUOPELNAS, TAI VISOS KLAIPĖDOS VISUOMENĖS NUOPELNAS!!! O DAUGIABUČIŲ ADMINISTRAVIMAS JAI JAU TURBŪT NELABAI IR RŪPI. APIE DU MĖNESIUS NESUGEBA ORGANIZUOTI KIAURO STOGO SUTVARKYMĄ …

  14. Rimas

    ačiū, L. Girskienei. Dalyvausiu.

    Reply
    • būtinai

      paklausk Girskienės kodėl Valstiečių vyriausybė taio nemyli Klaipėdos ir kodėl Girskienė savo partiečių nepriverčia nieko nuveikti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This