Už sunkiai avarijoje sužalotą merginą – piniginė bauda

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš metus Pervalkoje įvykusi avarija, kurioje buvo sunkiai sužalota 19-metė mergina, jos bendraamžiui kaltininkui sunkių pasekmių nesukėlė – Klaipėdos apylinkės teismas Neringos verslininko ir politiko sūnaus pasigailėjo, už Kelių eismo taisyklių pažeidimą jam paskyręs piniginę baudą.

Avarija Kuršių nerijoje, ties sankryža su Pervalka, įvyko praėjusių metų rugpjūčio 6 d. Skaitytojo nuotr.

Avarija Kuršių nerijoje, ties sankryža su Pervalka, įvyko praėjusių metų rugpjūčio 6 d. Čia pavakare dideliu griečiu skriejęs „Volvo“, kurį vairavo 19-metis Simas Sagatauskas, partrenkė nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią bendraamžę merginą. Automobilis vertėsi, atsitrenkė į medį ir prispaudė pėsčiąją. Per avariją  nukentėjo ir jos vairuotojas – jam lūžo raktikaulis. Jis buvo blaivus, vairavo tėvui priklausantį automobilį. Beje, vaikinas vasarą teikė keleivių pavėžėjimo paslaugą.

Mergina per avariją buvo sužalota labai sunkiai, savaitę laiko ji buvo ištikta komos. Iš pradžių nukentėjusioji gydyta Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, vėliau pervežta į Kauno klinikas. Mergina yra kaunietė, ji vasarą Neringoje uždarbiavo. Po patirtų traumų merginai buvo atliktos kelios operacijos, sunkios avarijos pasekmes ji jaučia iki šiol. Ją namuose prižiūri viena mama.

Teismo nuosprendyje, be kita ko, rašoma: „Byloje nustatyta, kad kaltinamasis 2019-08-06, apie 17 val. 40 min., vairuodamas transporto priemonę, pažeidė Kelių transporto eismo saugumo taisykles, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nesulėtino važiavimo greičio, nesustojo prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleisti į bet kurią eismo juostą perėjoje įėjusį pėsčiąjį, nevažiavo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto, ignoruodamas kelio ženklinimą-ištisinę horizontalaus kelio ženklinimo liniją (KET 3 priedo 1.1 p.), skiriančią priešingų krypčių eismo juostas, nevažiavo dešiniau nuo jos, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio bei partrenkė ten stovinčią, ką tik per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją jam iš dešinės perėjusią pėsčiąją A. J., kuriai padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas”.

Teismas, skirdamas kaltinamajam bausmę, atsižvelgė į tai, kad vaikinas padarė vieną neatsargų nusikaltimą, anksčiau jis neteistas, mokosi ir dirba, avariją sukėlė būdamas blaivus ir dėl to, kas įvyko, esą gailėjosi.

Šių metų liepą bylą išnagrinėjusi Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Laimutė Venckuvienė S. Sagatauskui skyrė 40 MGL dydžio (2000 eurų) baudą, kurią jis  savanoriškai įpareigotas sumokėti per 12 mėnesių. Taip pat jam vieneriems metams atimta teisė vairuoti.

Be to, nuteistasis privalės atlyginti nukentėjusiajai padarytą 28 000 eurų neturtinę žalą ir padengti nukentėjusiosios ir jos mamos advokatų išlaidas, siekiančias apie 5000 eurų. Dar 5000 eurų neturtinės žalos priteista ir merginos mamai.

Pažymėtina, jog prieš metus apie minėtą eismo įvykį nebuvo skelbta nei Policijos departamento, nei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato platinamose paros įvykių suvestinėse. Klaipėdos policija vieno sakinio pranešimą apie įvykį išplatino tik po to, kai komentaro apie avariją paprašė „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Tąsyk kalbėta, jog taip galėjo atsitikti dėl to, kad S. Sagatausko tėvas Artūras Sagatauskas yra žinomas žmogus Neringoje, verslininkas ir politikas, Lietuvos liberalų sąjūdžio narys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Laiku nesumokėjus transporto draudimo įmokos, gali tekti grąžinti dalį draudiko išmokų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo bylą, kurioje buvo sprendžiama dėl draudimo bendrovės teisės reikalauti iš draudėjo grąžinti dalį išmokėtos sumos, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai gelbėjo du nelaimėlius

Klaipėdos regiono ugniagesiai pirmadienį padėjo medikams suteikti pagalbą dviem nukentėjusiems žmonėms. Ryte, apie 7.30 val, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Avarijoje žuvo jaunas vyras

Policija pranešė, kad trečiadienio popietę, apie 16.40 val., Klaipėdoje, Vilniaus plente, Jakų sankryžos link važiavęs automobilis „Volvo V50“, kurį vairavo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This