Floristikos kūriniai lankytojų lauks iki penktadienio pavakarės

Kultūra

Emilija Breiterytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-08-13

Komentarų: 0

Ketvirtadienį Girulių bibliotekoje atidaryta floristų Sigito Kaminsko ir Aijos Žagarinos tarptautinės floristų mokyklos studentų diplominių darbų paroda.

Ši paroda lankytojus džiugins itin trumpai – iki šio penktadienio 17 val. Emilijos Breiterytės nuotr.

Įžengus į biblioteką lankytoją pasitinka saksofono garsai, o šviesioje salėje, kurioje ir vyko paroda, laukia daugybė gėlių. Tai – „Gėlių fabriko“ floristų mokyklos 25 laidos kūriniai. Šioje laidoje – vien tik merginos, bet S. Kaminskas teigia, kad kitose yra ir keletas vyrukų.

Baigiamajam darbui studentės kūrė stalo dekoracijas, vestuvines puokštes, floristinį koliažą, gedulo vainikus, vazoninių gėlių objektą interjerui. Įvertinta buvo ne tik kūrinio idėja, išpildymas, technika ir dizainas, bet ir kompozicijos vientisumas.

Aidint aplodismentams Tarptautinės floristikos mokyklos studentėms mokytojai S. Kaminskas ir A. Žagarina įteikė „Amatų gildijos“ diplomus, kurie galioja visoje Europos Sąjungoje.

S. Kaminskas teigia, kad jų siūlomus kursus renkasi įvairūs žmonės, kai kurie – buvę ekonomistai, buvę finansininkai. Jie keičia profesiją.

„Floristas turėtų būti darbštus, nes tai yra labai sudėtingas, sunkus, reikalaujantis kruopštumo ir susitelkimo darbas. Floristo darbas nėra dar taip apmokamas, kaip daug kas įsivaizduoja. Ir labai trumpai viskas vyksta – gėlės sekmadienį bus jau nuvytusios. Trumpalaikis menas – sudėtingas“, – teigia S. Kaminskas.

Šiai floristikos mokyklai jau 27 metai. S. Kaminskas skaičiuoja, kad per tiek metų išleido apie 250 mokinių, o A. Žagarina, dėstydama Lietuvoje, Latvijoje, Ukrainoje, Italijoje, Lenkijoje – jau per 2000 žmonių.

Pasak S. Kaminsko, per 30 jo darbo metų Lietuva floristikos srityje ne tik kad nėra patobulėjusi, bet ir žengia atgal. Anot floristo, dažnai skonį formuoja neprofesionalai arba neišprusę gėlininkai.

„Bet kur primerk daug gėlių, tūkstantį rožių – bus labai gražu. O nei linijos, nei formos, nei dizaino principų nesilaikoma“, – teigia S. Kaminskas.

Anot S. Kaminsko, lietuviai gėles vertina greičiausiai dėl to, kadangi, kaip ir skandinavai, neturi amžinos vasaros, o žiemos vakarai ilgi, šalti ir gėlių lauke nėra.

Ši paroda lankytojus džiugins itin trumpai – iki šio penktadienio 17 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Pavasario įkvėpimas“ Girulių bibliotekoje

Balandžio 6 d., šeštadienį, 15 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 6A) vyks Elenos ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Veidai

Išplaukiantys prisiminimai mėlynosiose Eglės Lipinskaitės akvarelėse

„Išplaukiantys prisiminimai“ – taip vadinasi menininkės Eglės Lipinskaitės akvarelių paroda, kuri visą liepą eksponuojama Girulių galerijoje, Šlaito g. 10A. Apsilankiusi ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Bibliotekoje - „Išplaukiantys prisiminimai"

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje eksponuojama dailininkės Eglės Lipinskaitės akvarelės paroda „Išplaukiantys prisiminimai”. „Spalva-dėmė-šviesa-kontrastas-kompozicija… Maždaug tokiu ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This