Konservatoriai ragina Klaipėdos merą pareikšti paramą Mogiliovo gyventojams

Politika

 Reaguodama į susiklosčiusią padėtį kaimyninėje Baltarusijoje, kur valdžios struktūros ėmėsi smurtu slopinti taikių gyventojų protestus, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcija kreipėsi į miesto merą Vytautą Grubliauską, ragindama Klaipėdos vardu pademonstruoti solidarumą su Mogiliovo gyventojais.

Po rugpjūčio 9 d. Baltarusijoje vykusių prezidento rinkimų, kuriuose stebėtas masinis balsų klastojimas, šalyje prasidėjo protestai. Juos iki šiol malšina režimo pajėgos.

Nepriklausoma Baltarusijos žiniasklaida praneša, kad Mogiliovo mieste rugpjūčio 9-10 dienomis buvo išvaikyti taikūs piliečių susirinkimai, daug žmonių sulaikyta.

Mogiliovo miestas yra Klaipėdos miestas-partneris. Sutartis tarp savivaldybių pasirašyta 1997 m. gegužės 8 dieną.

„Negalime būti politinių represijų abejingais stebėtojais. Tad raginame jus Klaipėdos savivaldybės vardu kreiptis į Mogiliovo miesto tarybos pirmininką Guriną Maksimą Nikolajevą ir Mogiliovo miesto tarybos narius, reikalaujant užtikrinti Baltarusijos Konstitucijos 33 ir 35 str. laiduojamas įsitikinimų laisvo reiškimo, taip pat susirinkimų, mitingų, eitynių, demonstracijų ir piketų laisvės teisę“, – teigiama frakcijos rašte merui.

Konservatoriai taip pat siūlo Klaipėdos miesto žmonių vardu išreikšti solidarumą Mogiliovo gyventojams, reikalaujantiems laisvų, skaidrių ir demokratinių rinkimų.

„Klaipėdą ir Mogiliovą sieja ilgalaikiai ir tvirti verslo bei kultūriniai ryšiai, gilios  bendradarbiavimo ir draugystės tradicijos. Tad mūsų pareiga parodyti, kad mes siekiančių laisvės ir demokratijos pusėje, suprantame ir palaikome šių žmonių norą gyventi vakarietiškoje teisinėje valstybėje“, – sako TS-LKD frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis.

9 Comments

  1. Fui

    Prie ko čia mūsų meras? Jis turi kuo rūpintis. Jis rūpinasi savo miestų ir jo žmonėmis. Ir nėra ko pulti į akis merui. Tegul milijonieriai mūsų Lietuvos aukoja, o ne po kurortus bastosi ir covit platina. Meras nėra toks bukas kad metytu žmonių uždirbtus pinigus ne reikalingiems įgeidziams.

    Reply
  2. ALpas

    Keista, kad informacija apie prašymą paremti protestuotojus iliustruojama Lukašenkos šalininkų vėliava. Šiaip jau protestus Baltarusijoje simbolizuoja balta-raudona-balta vėliava.

    Reply
  3. Klp

    Mera pavaduoja konservatorius Barbsys, savivaldybes administracijos direktoriu – konservatorius Dobrankis. Tai jie save cia ragina ar kaip? Cirkas.

    Reply
  4. Mediena

    Prie ko čia, geriau tegu milijonierius Kaveckis paaukoja 10 proc nuo savo pelno, bus bent parama, o ne tie tušti žodžiai. O ką apie tai mano Tarybos narys Taraškevičiui ir jo žentas?

    Reply
  5. Anonimas

    Tai kad meras atostogauja, Neniškis ir jo pavaduotoja serga. O Mogiliovas – Baltarusijos miestas, kurį konservai tik dabar ir prisiminė, kai reikia solidarumą pažaist.

    Reply
    • Batia

      Brolius baltarusius išnaudoja, kaip pigią darbo jėgą su boso palaiminimu.

  6. Anonimas

    O tai ne paciu konservatoriu Arunas Baublys dirbantis mero sekretoriate yra atsakingas uz tarptautinius rysius?

    Reply
  7. Jonas

    Mogiliovas tai baltarusijos miestas.

    Reply
  8. Koncerogenas

    Geriau koncervatoriai paragintu merą išdalinti dukokaukes mogiliovo gyventojams kenčiantiems nuo smarvės, bet kur tau

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Leoną Makūną pakeis Aidas Kaveckis, susilaikiusiems - skaistykla*

Arvydo Vaitkaus užgaidai vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones nepaklusęs politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai” narys Leonas Makūnas ...
2024-03-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This