Biržos tiltas virs Laisvės tiltu

Miestas

Rugpjūčio 23-30 dienomis klaipėdiečiai kviečiami ant Biržos tilto užrišti baltai raudoną juostą, piešinį ar kitą kūrinį su laisvės palinkėjimu Baltarusijos žmonėms. Po akcijos jie bus surinkti ir išsiųsti į Baltarusiją demokratinėms organizacijoms.

Rugpjūčio 23 d. 18.30 val. ant Biržos tilto bus formuojama gyvoji Baltarusijos vėliava ir tylos minute pagerbiami žuvusieji kaimyninėje šalyje.

„Pakelsime rankas ir senąsias Baltarusijos vėliavas į viršų už žuvusius priespaudoje ir neišvydusius vieningos Baltarusijos. Tylėti nebegalime, nusiimkime tas nematomas kaukes. Prieš 31 metus trys broliškos tautos savo bendrystės, vienybės, meilės ir Laisvės troškimo dėka įrodė pasauliui, kad kiekvieno žmogaus laisvės troškimas ir vienybė jungia ne tik širdis, bet ir valstybes, sienas, tautas bendram ir kilniam tikslui. Negalime būti abejingi nusižengimams žmogiškumui, kurie vyksta šalia mūsų sienos, todėl minėdami Baltijos kelio 31-ąsias metines ant Biržos tilto iškelsime 8 senąsias Baltarusijos, 8 valstybines Lietuvos trispalves, 8 valstybines Latvijos ir 8 valstybines Estijos vėliavas. Jaučiame pareigą iškelti ir paminėti ir daugiau valstybių, kuriose tęsiasi karai ir pažeidžiami demokratijos principai, bet šiuo metu mūsų maldos ir širdys plaka Baltarusijos ritmu ir tebūnie tai šviečiantis pavyzdys Taikai pasaulyje”, – rašo renginio organizatoriai.

Jei turite galimybių prisidėti prie akcijos nuperkant vėliavą, koordinuojant, spausdinant tentus, nuperkant kaukių, dezinfekcinių priemonių ar kanceliarinių prekių, komunikuojant akciją ar siunčiant siuntas – susisiekite su Mariumi tel. 860404444 arba el. paštu marius@creeators.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This