Penktadieniais dalis Uosto direkcijos darbuotojų dirbs nuotoliniu būdu

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša savo darbuotojams suteikusi galimybę penktadieniais dirbti ne biure – darbus bus galima atlikti ir nuotoliniu būdu.

Nors ir nedirbdamas įprastoje darbo vietoje, darbuotojas privalo pasirūpinti nenutrūkstamu interneto ryšiu, turi operatyviai atsakyti į elektroninius laiškus, atsiliepti telefonu, o jeigu yra būtinybė, per 1 valandą atvykti į Uosto direkciją ar kitą nurodytą vietą. Palmiros Mart nuotr.

Tiesa, taip dirbs ne visi – operatyvinį darbą privalantys užtikrinti Uosto kapitono tarnybos, Laivyno skyriaus darbuotojai, dispečeriai, Laivų eismo tarnybos operatoriai, locmanai bei darbuotojai, atsakingi už uosto saugumą, aplinkosaugą dirbs įprastu ritmu.

„Šiuolaikinių technologijų dėka daugumos sričių darbuotojai kuo puikiausiai gali atlikti patikėtas užduotis ir nebūdami konkrečioje darbo vietoje – toks modelis daugelyje pažangių įmonių jau tampa tendencija. Nesivaikome madų, tačiau siekiame darbuotojus motyvuoti. Tokia darbo metodika leidžia darbuotojui lengviau suderinti darbą ir asmeninius interesus, taip atsiranda didesnė motyvacija“, – pranešime cituojamas Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Nuotolinio darbo galimybę Uosto direkcijos darbuotojai sėkmingai išbandė ir prieš kelis mėnesius, kai šalyje buvo paskelbtas karantinas. Uosto direkcijos darbai vyko įprastai, mat daugumą įmonės valdymo procesų ir iki šiol buvo galima atlikti skaitmeninėje erdvėje.

Pranešama, kad visi Uosto direkcijos dokumentai yra tvarkomi skaitmenizuotai, naudojantis dokumentų valdymo sistema „Avilys“. Jūrų uosto laivybos valdymo, krovinių judėjimo sistemos taip pat veikia virtualioje erdvėje, o uoste vykstantys procesai ir darbai yra susisteminti PortGIS žemėlapyje. Sistemos PortGIS pagrindu yra sukurtas bendras uosto teritorijos ir akvatorijos skaitmeninis žemėlapis, tad Uosto direkcijos darbuotojai gali matyti teritorijų planavimo dokumentus, komunikacijų tinklus, batimetrinius rodmenis ir kitus duomenis, su jais operatyviai dirbti iš bet kurios vietos.

Nuotolinis darbas yra gana griežtai reglamentuotas. Nors ir nedirbdamas įprastoje darbo vietoje, darbuotojas privalo pasirūpinti nenutrūkstamu interneto ryšiu, turi operatyviai atsakyti į elektroninius laiškus, atsiliepti telefonu, o jeigu yra būtinybė, per 1 valandą atvykti į Uosto direkciją ar kitą nurodytą vietą.

Šiuo metu nuotolinio darbo galimybe penktadieniais pasinaudojo maždaug pusė visų Uosto direkcijos darbuotojų, kuriems leidžiama vieną dieną per savaitę dirbti tokiu būdu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This