Klaipėda prisijungia prie pasaulinės akcijos #BelarusWatch

Politika

Klaipėda prisijungia prie pasaulinės solidarumo akcijos, skirtos palaikyti Baltarusijos žmonių kovą už demokratiją savo šalyje.

Baltarusijoje jau antrą savaitę vyksta masiniai taikių gyventojų protestai, kuriuos smurtu malšina valdžios pajėgos.

Akcijos, pavadintos #BelarusWatch, rengėjai – Ukrainos organizacijos „EuromaidanSOS“ savanoriai. Jie buria žmones iš viso pasaulio siekdami sustabdyti smurtą, prievartą ir žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Akcijos idėja – visuose dalyvaujančiuose miestuose rugpjūčio 26-ąją organizuoti viešus renginius ir taip parodyti solidarumą su baltarusių tauta.

26 diena, anot organizatorių, pasirinkta neatsitiktinai – ji simbolizuoja 26 metus trunkantį diktatorišką Aliaksandro Lukašenkos valdymą, kurio pabaigos siekia protestuotojai Minske ir kituose šalies miestuose.

Klaipėdoje akcijos dieną, trečiadienį, 20:00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės pastatų fasadai Danės g. 17 ir Liepų g. 11 nušvis trimis istorinės baltarusių vėliavos spalvomis. Tuo pat metu panašios akcijos vyks JAV, Ukrainoje, Italijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Slovėnijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Latvijoje.

Prisidėti prie būrio didžiųjų pasaulio miestų ir surengti akciją Klaipėdoje jos iniciatorių Aidą Kaveckį paskatino pažintis su organizacijos „EuromaidanSOS“ savanore Anastasiya Dyakova.

Gimusi Minske, bet prieš 12 metų išvykusi iš gimtosios šalies, dabar 30-metė Aanastasiya kartu su bendraminčiais siekia atkreipti pasaulio dėmesį į tai, kas vyksta Baltarusijoje ir sutelkti pastangas kovai už žmogaus teises ir demokratiją šalyje.

„Anastasiya yra jaunosios kartos atstovė. Ši karta įkvėpė protestus Baltarusijoje, ji pasieks tų permainų, kurių trokšta baltarusių tauta. Labai svarbu, kad žmonės, kurie dabar mušami, grūdami į kalėjimus ir gąsdinami, žinotų, kad mes juos palaikome. Džiaugiuosi, kad Klaipėdos miesto savivaldybė be įkalbinėjimų sutiko prisidėti prie šios gražios tarptautinės iniciatyvos“, – sako A. Kaveckis.

Daugiau apie pasaulinę #BelarusWatch kampaniją galima sužinoti čia:

Facebook: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS/

Twitter: https://twitter.com/sosmaydan

2 Comments

  1. Supratau, ka pervedi pinigine paramą BY, o ja naudojasi kanservai?

    .

    Reply
  2. Neze

    Nesąmonė, kas finansuos šią akciją?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This