Paskutiniąją vasaros dieną – išbandymas vicemerui

Politika, Svarbu

Iš atostogų grįžęs uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pasirašė potvarkį, kuriuo rugpjūčio 31-ąją sušaukia Klaipėdos miesto tarybos posėdį. Jo darbotvarkėje kol kas yra vienintelis klausimas – dėl Klaipėdos mero pavaduotojo Arūno Barbšio atleidimo.

Beveik du mėnesius verdančioms aistroms dėl vicemero atleidimo taškas turėtų būti padėtas kitą savaitę. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokį procesą inicijavo 12 opozicijai priklausančių miesto tarybos narių. Po vicemero interpeliacijos tekstu nebuvo tik dviejų opozicijai priklausančių politikų parašų – „valstiečių ir žaliųjų“ atstovų Arūno Andzulio ir Vidmanto Dambrausko.

Tačiau opozicija esą ir nesiekė surinkti kuo daugiau parašų, nes pareikšti nepasitikėjimą užtenka tik 11.

Tam, jog Klaipėdos vicemeras A. Barbšys būtų atleistas iš pareigų, slaptame balsavime už tai turi balsuoti daugiau nei pusė – 16 iš 31 miesto tarybos narių. Opozicijai priklauso 14 politikų, o valdančiajai daugumai – 17.

Tačiau liepos 30 dieną vykusiame miesto tarybos posėdyje buvo pranešta apie naujos frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ atsiradimą. Ją įkūrė nuo mero komandos atskilę Elina Mantulova, Judita Simonavičiūtė, Vaida Raugelė ir Vytis Radvila.

„Kadencijos pradžioje susibūrėme tam, kad įgyvendintume atsakingai kartu rengtą ir tarybos kadencijai patvirtintą ambicingą programą miestui. Deja, bet paskutinį pusmetį buvome priversti spręsti politizuotas mūsų partnerių (konservatorių – V. S.) iniciatyvas, susidūrėme su nenoru girdėti kitas ir įvairias nuomones, siekiant aukščiausios kokybės ir veržlumo įgyvendinant koalicinę programą bei valdant miestą“, – sprendimą įkurt naują frakciją komentavo jos atstovai.

Nors jie pasiskelbė, kad ir toliau dirbs koalicijoje, prieš miesto tarybos posėdį, kuriame bus sprendžiamas konservatoriaus A. Barbšio likimas, akys krypstą į naująją frakciją, nes būtent jos narių balsai turėtų nulemti, ar vicemeras liks savo pareigose, ar turės pasitraukti.

„Frakcija kol kas dar neapsitarė, kaip balsuos. Šį ketvirtadienį šaukiamas koalicijos posėdis, o mes esame vis dar koalicijos nariai. Mūsų frakcijos kai kurie nariai šiuo metu atostogauja ne Klaipėdoje, tad, matyt, mums visiems pavyks susirinkti penktadienį. Tai bus pirmasis mūsų frakcijos posėdis po atsiskyrimo. Tikrai nejaučiame nuotaikų, kokios vyrauja koalicijoje mūsų atžvilgiu. Mes nusiteikę darbams, įgyvendinti koalicijos programą, o ne kurti intrigas. Todėl pažiūrėsime, kokios nuotaikos vyrauja koalicijoje, kaip jos partneriai konservatoriai toliau mato darbą, kokie jų tikslai – ar politinės jėgos ambicijos, ar dirbti miestui. Koalicijos posėdis leis apsitarti frakcijoje, nes matysime nuotaikas, matysime, kur linkstama. Ko gero, frakcijoje netaikysime griežto susitarimo, tikriausiai pasiliksime teisę balsuoti laisvai. Bet tai parodys laikas“, – teigė frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ pirmininkė Elida Mantulova.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog 12 miesto tarybos narių dar liepos 9 dieną Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteikė pranešimą dėl nepasitikėjimo A. Barbšiu. Pranešime nurodoma, jog nepasitikėjimas vicemeru reiškiamas dėl jo negebėjimo koordinuoti priskirtų sričių, turimos nekompetencijos, situacijos nesuvokimo ir neveiklumo.

Tačiau posėdis dėl vicemero atleidimo šaukiamas tik rugpjūčio 31 dieną, nes užtruko parengti atitinkamą miesto tarybos sprendimą, be to, opozicijos atstovai merui raštą „Dėl neeilinio Klaipėdos miesto tarybos posėdžio organizavimo“ įteikė rugpjūčio 18 dieną.

„Tikrai kažkaip bus. Niekada nebūna taip, kad niekaip nebūtų“, – apie savo perspektyvas išsaugoti vicemero kėdę praėjusią savaitę „Atvirai Klaipėdai“ kalbėjo pats. A. Barbšys.

6 Comments

  1. Bevardis miestietis

    Nesu niš to veikėjo išgirdęs bent mažutėlės idėjukštės. Visada kažkokios nesuprantamos politinės ambicijos, priekaištai, painiojimasis sąvokose, terminuose, visko košimas per koncervatorišką prizmę. Jis ko gero net į tualetą neina jei ten prieš tai buvo užsukęs kitos partijos narys. Galite mane smerkti, bet tokio siauro mąstymo, tokio politinio užsiangažavimo ir siaurakaktiškumo asmeniui tikrai ne vicemero postas. Ten reikia žmogaus su fantazija, polėkiu, intelektualo, o ne vienos partijos tarno ir dar be savo nuomonės.

    Reply
  2. ?

    Pavardinkit kas ten su kompetencijom ?

    Reply
  3. Jonas

    Niekas jo nenuims, be šansų. Yra jį palaikančių stipriai pozicijoje. Nepergyvenk, Barbšy, viskas bus gerai.

    Reply
  4. Klaipėdietis

    Kiek miestas buvo nusiritęs- nenusiris. Miestas gerai tvarkomas. Bet kažkam parūpo vicemero postas!

    Reply
    • Vietinis

      Aha, matosi kaip gerai. Vakar pusvalandi palijo ir vel paskendo viskas. Kas bus kai visa diena lis ?

  5. kaip bebūtų

    bet šis žmogus be kompetencijų be idėjų tad ir matome kur ritasi miestas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Politika

Prisiekė naujas Klaipėdos miesto tarybos narys

Nuo ketvirtadienio Klaipėdos miesto tarybos valdančioji dauguma turi naują narį – priesaiką davė Ramūnas Mika, pakeičiantis mandato atsisakiusį Steponą Venckų, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Steponas Venckus atsisako Tarybos nario mandato

„Ačiū visiems už darbą kartu: šis posėdis man buvo paskutinis”, – antradienį Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu pranešė Steponas Venckus, ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This