Koronaviruso prevencija: vienus giria, kitus baudžia

Miestas, Svarbu

Klaipėdos verslininkai skrupulingai laikosi prevencinių priemonių, stabdančių koronaviruso plitimą. Tačiau gyventojai yra labiau atsipalaidavę, todėl kai kuriems iš jų jau teko susimokėti baudas už tai, kad nedėvėjo apsauginių veido kaukių.

Tikrintojai didžiuose prekybos centruose ir juose esančiose parduotuvėse nenustatė jokių pažeidimų. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdos savivaldybė prieš dvi savaites pranešė, jog uostamiestyje esantys prekybos centrai, kavinės, kitos paslaugų teikimo vietos kone kasdien sulauks tikrintojų. Tokie tikrinimai pradedami ir iki šiol vyksta vykdant Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimą. Šiuos reidus rengia Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius ir Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Anot Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės, per pastarąsias tris savaites į reidus specialistai vyko šešis kartus po du ekipažus.

„Visuose reiduose dalyvavo mūsų skyriaus ir Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai. Patikrinome visus didžiuosius Klaipėdos prekybos centrus, paskui jau pereita prie mažesnių. Tikrinome kavines, barus. Kai į reidus vykstame vieni, tuomet tikriname tas vietas, kuriose nėra maisto produktų – pramoninių prekių parduotuves, grožio salonus ir kitas įstaigas“, – teigė K. Vintilaitė.

Tikrintojai tikrina, kaip visose įstaigose laikomasi bendrųjų reikalavimų, kurie yra koronaviruso prevencija. Stebima, ar darbuotojai dėvi apsaugines veido kaukes, ar prie įėjimo yra paskelbta reikiama informacija apie tai, kaip reikia elgtis viduje, ar kontroliuojama, kaip laikomasi saugių atstumų, ar matomoje vietoje yra padėta dezinfekcinio skysčio ir pan.

„Nepatikėsite, bet bendras vaizdas mieste yra labai geras. Prekybos centrai visų reikalavimų laikosi nuo A iki Z. Patikrinimų metu mes labai skrupulingai ir atidžiai stebime, kaip laikomasi tų reikalavimų ir galiu pasakyti, jog ataskaitose dominuoja pliusiukai, kad reikalavimų laikomasi“, – tvirtino K. Vintilaitė.

Anot jos, kai kuriose įstaigose nustatyta labai nedidelių trūkumų. Pavyzdžiui, mažoje įstaigėlėje, kur dirba vos vienas žmogus, ant durų nebuvo pakabinta bendrosios informacijos, kaip elgtis užėjus į vidų, kas negali užeiti.

„Tokių nedidelių pažeidimų pasitaiko tik vienas kitas. Tada iškart atliekame švietėjišką darbą. Bet atvejai, kai fiksuojame kokį pažeidimą, yra labai reti“, – patikino Viešosios tvarkos skyriaus vedėja.

Paklausta, ar už tuos pažeidimus buvo skirtos baudos, vedėja tvirtino, kad nubausti verslininkus tikrai nėra siekiamybė.

„Teoriškai turime galimybę skirti baudas, bet stengiamės būti geranoriški. Juk svarbiausia, kad trūkumas būtų pašalintas. Neturime tikslo mosuoti baudomis, kurių mažiausia yra 250 eurų. Juk laikmetis tikrai nelengvas ir ypač verslininkams“, – kalbėjo K. Vintilaitė.

Kur kas neatsakingesni požiūrį į koronaviruso plitimo grėsmę demonstruoja gyventojai, todėl kai kuriuos jų teko paauklėti baudomis.

Klaipėdos miesto policijos komisariato 1-ojo veiklos skyriaus viršininko Mindaugo Busilo teigimu, nuo rugpjūčio 1-osios, kai įsigaliojo reikalavimas veido kaukes dėvėti parduotuvėse ir viešajame transporte, už kaukių nedėvėjimą ar netinkamą dėvėjimą uostamiestyje buvo nubausti du asmenys. Jiems skirtos baudos po 250 eurų – pusė minimalios baudos, nes už tokį nusižengimą gresianti piniginė sankcija yra nuo 500 iki 1500 eurų.

Pareigūnai taip pat pradėjo dvi administracines teisenas dėl saviizoliacijos pažeidimų.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkės pareigas laikinai einančios Rasos Bekėžienės teigimu, praėjusį savaitgalį visoje Klaipėdos apskrityje pareigūnai vykdė įvairias prevencines priemones. Jų metu visoje Klaipėdos apskrityje patikrintos 198 viešojo maitinimo, pramogų ir renginių vietos, dėl kaukių nedėvėjimo ar netinkamo dėvėjimo visoje apskrityje prevenciškai įspėti 408 asmenys.

1 Comment

  1. Pilietis

    Labai noretusi kad butu tikrinamas viesasis transportas. Ten yra labiausiai pazedimu. Vazinejama be kaukiu arba neuzdengta nosis. Nesilaikoma atstumu, autobusai labai pilni keleiviu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This