STT „Grigeo Klaipėda” neužsiims

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girskienė pranešė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl AB „Grigeo Klaipėda“ ir ją kontroliuojančių institucijų veiklos.

Renaldo Kulikausko nuotr.

Į STT su atitinkamu skundu kreipėsi asociacijos Klaipėdos Marių bendruomenė ir Šernų ir Ketvergių kaimo bendruomenė bei Raimonda Zaborė.

Pareiškėjai nurodė, kad gyvenamojoje aplinkoje jaučiami nemalonus kvapai, galimai atsiradę dėl „Grigeo Klaipėda” gamyboje naudojamų cheminių medžiagų bei siekiant pagerinti gamybinių nuotekų parametrus į nuotekas pilamų cheminių preparatų. Anot jų, „Grigeo Klaipėda” biokuro katiluose deginamos gamybos atliekos, kuriose galimai yra plastiko ir plastmasės priemaišų.

Skundų autoriai taip pat kėlė klausimus dėl Aplinkos apsaugos departamento ir Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojų kompetencijos, galimo tyčinio neveikimo, galimos korupcijos išduodant ,,Grigeo Klaipėda“ taršos leidimus.

STT konstatavo, kad nenustatyta jokių faktinių duomenų apie agentūros ar departamento darbuotojų ir „Grigeo Klaipėda“ atstovų neteisėtus susitarimus, taip pat, kad tarnautojai būtų atlikę kokius nors neteisėtus veiksmus.

Tačiau kartu konstatuota, jog išduodant ir keičiant taršos integruotos prevencijos leidimo sąlygas, vykdant „Grigeo Klaipėda“ valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę „yra korupcijos rizikos požymių”, todėl esą tikslinga įvertinti STT pasiūlymus bei atlikti korupcijos tikimybės nustatymą.

Toks nutarimas gali būti skundžiamas prokurorui, o prokuroro nutarimas – ikiteisminio tyrimo teisėjui.

L. Girskienė tvirtina, kad STT nutarime surašyti faktai „bus naudingi kreipiantis į teismą dėl įpareigojimo institucijoms atlikti veiksmus – naikinti „Grigeo Klaipėda” TIPK leidimą”.

„Grigeo Klaipeda” į orą išleidžia nedeklaruotas chemines medžiagas TIPK leidime. Jei nedeklaruotos, tai ir mokesčiai valstybei nemokami. Nu jau nekalbant apie poveikį sveikatai. Amoniakas….acetonas…..”, – taip šį STT raštą vertina R. Zaborė.

20 Comments

  1. Tomas

    Negi Girskienei valstieciu atstovei Klaipedoje) tikrai reikia protestuoti ir kitaip reikstis, kad pasikeistu kvapas ir triuksmas ir kiti dalykai. Seime Jusu dauguma, ir ka? Nieko negaliete, tai kodel turetume vel balsuoti uz jus, jei pakeisti nieko, net budami valdzioje negalite?

    Reply
  2. Antanas

    Vienas kolega kažkada yra pasakęs „Sisioja ant galvos ir liepia džiaugtis šiltu vandeniu”.Galimai tokia STT ir miesto vadovų pozicija…

    Reply
  3. klaipėdietė

    Geriausiai laidoje ,,Kasdieniai rūpesčiai ,, pasirodė miesto tarybos narys , Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas . Laidoje buvo kalbama apie GRIGEO ir vykusį mitingą prie įmonės rugpjūčio 15d.Žurnalistei paklausūs , kas jame dalyvavo iš tarybos narių , pasirodo ,kad vos DU ,-laidoje dalyvavęs gerb.A.Vaitkus ir kito neįvardijo ,nes dalyvauja rinkimuose į Seimą . Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas pasakė ,kad …….politikai negali dalyvauti mitinge ,nes……eitų prieš SAVE !(gal ne visai tiksliai pacituota ). Nei verkt ,nei juoktis ! Tokie ,,politikai ,, net GIRDĖTI NENORI miestiečių problemų ,o apie tai ,kad DARYTŲ sprendimus ir nėra ko laukti ! LABAI kai kurie žmonės jaučia didelį malonumą kaltindami ir pildami purvą ant gerb.Ligitos Girskienės , ypač priekaištaujama ,kad ruošiasi rinkimams į Seimą .KAS DRAUDŽIA PATIEMS kritikams kandidatuoti ?!Reikėjo bandyti ,o gal ?!

    Reply
    • Atsakau , nes perjungiau radiją :)

      įjungiau savivaldybės radiją ir supratau mitingavę BUVO TEISŪS 🙂 Klaipėdos m. savivaldybė ATMETĖ ” Grigeo Klaipėda ” programą : nori aiškumo , nes atsakymo kaip bus tvarkomos bendrovės gamybinės nuotekos ir kaip pasikeis esama situacija lyginant su būsima . Tokio atsakymo iki šiol negavome …. P.S . ar aišku ? Man miestiečiui visai nerūpi slapstosi , nesislapsto tas grigėjas , man reikia ATSAKYMO KADA BAIGSIS SMARVĖ , o dabar panašu vyksta tik išsisukinėjimas pilstant iš tuščio į kiaurą . Todėl mano pagarba tarybos nariams Girskienei ir Vaitkui dar labiau išaugo . Ačiū , o likę tarybos nariai iš kitų frakcijų kur buvo ? Vien tik pažadai ” rūpintis ” ? 🙂

  4. :)

    Manau puiku , po tokių komentarų aiškiai pasimato kas yra suinteresuoti provokatoriai ir siaurapročiai kliedintys kas ką priverčia sakyti 🙂 Totalus idiotizmas 🙂 Smarvė grigėjo , o ” kalta ” Girskienė ? Gal ir vamzdis teršęs vandenį buvo Girskienės ? Ar ir vamzdžio , kurį rado prokurorai nebuvo ? Kažkada skaičiau kaip Girskienė siūlė miestiečių skambučius ir skundus registruoti savivaldybės darbuotojui . Kodėl neregistravo , dabar nereikėtų sąmokslo teorijų ? O dabar vėl ” kalta ” Girskienė ? 🙂 Kas dėl jos ” partiškumo ” , priminkite kokiai partijai ji anksčiau priklausė ? 🙂 O štai miesto valdantieji tikrai pabėgėliai iš liberalų ir kitų partijų 🙂

    Reply
    • :))))

      Manau siautėja RK 🙂 Grigėjo ir valdininkų ” viešas ” kituose portaluose : ) O Girskienė pajudino ir savivaldybės ” viešinimo laimingąjį ” 🙂 Vargsti RK ? :))) Oi kokia bloga Girskienė 🙂

    • Atsakykite į klausimą

      Jei klausote ir kitos nuomonės:
      1. Bendrovės niekas neteisina dėl to ką ji darė su savo nuotekomis;
      2. Bendrovė pripažino savo neteisėtą veiklą ir įsipareigojo žalą padengti;
      3. Bendrovė parengė būtinus planus ir investivijas nuotekų ir kvapų tvarkymui;
      4. Bendrovė nesislepia nuo teisėsaugos, institucijų ir visuomenės, o siekia proaktyviai išspresti visus klausimus;
      Esminis klausimas: tai kodėl Girskienė ir ko. tam priešinasi visais ciniškiausiais būdais. Skleidžia dezinformaciją ir t.t. Atsakymas paprastas – Girskienė nusitaikė į seimą, o tam reikia prieš kažką kovoti. Ponai, kartais įjungite ir savo miegančias smegenis ir dažniau išjungite Girskienės radiją…

  5. Kas

    Tai kas čia kaltas ? Ar aferistai iš Grigeo ar klaipėdiečių gynėja Girskienė ?

    Reply
    • Tas

      Atsakau: Girskienė ir jos „komanda”.

  6. Kvapas

    Is Girskienes pateiktu skundu del kvapu Klaipedos mieste matomi tie patys trys kompiuteriu IP adresai, kurie raso skundus ant Grigeo. Kas gali paneigti, kad tuos skundus raso tie patys zmones (Girskiene, Zabore ir Kuzaviene)?

    Reply
    • Anonimas

      :))))

    • to kvapas

      Nesvaik

    • Nu nu

      Kur jie matomi tie IP adresai?

  7. “Pietinė Klaipėda smirda” grupės narys

    Man gėda pripažinti, kad pasitikėjau Girskiene. Negaliu matyti ir tylėti dėl to kokia destruktyvia veikla užsiima Girskienė ir jos pakalikų šaika ( Zaborė turinti teistumą už aibę machinacijų, jos sesuo Kuzavienė, kuri susijusi su verslu, kuris supirko žemes aplink Dumpius ir Kuzavienės bei Zaborės padedamas nori išguiti ten veikiančias įmones, kad pakelti žemės vertę gyv. namų statybai). Jau nekalbu apie Paplauską ir kitus ciniškus sąmokslininkus. Girskienei nesvarbu su kuo susidėti, kad tik į seimą papultų. Valstiečių partija net Vaitkų privertė prie Grigeo nesąmones tauzyti, kad tik Girskienę į seimą prastumti, bet aišku ne už ačiū, o už pažadėtą susisiekimo ministro postą. Žmonės, atsipeikėkite ir pradėkite mąstyti savo galvomis ką jūs remiate.
    Facebook grupėje Girskienė ir jos šaika netoleruoja ir pašalina iš grupės tuos, kurie išdrįsta paklausti ar turėti savo nuomonę. Girskienė = Lukašenko

    Reply
    • Vėl dudoriau politikuoji?

      Dudoriau čia tu?

    • Anonimas

      Pritariu, jie tikrai iš grupės šalina tuos, kurie turi kitą nuomonę, arba parodo kitą taršos šaltinį, kuris nepalankus „merginoms”.

    • :))))

      Čia smarvė taip veikia ? 🙂 Girskienė prieš 10 m su manim ir kitais gyventojais pradėjo miesto galvų , ministrų ir įmonės vadovų prašyti padėti suvaldyti smarvę . Tada Girskienė nebuvo nei taryboje nei ruošėsi į seimą , o aš nei viena iš jūsų minimų ponių 🙂 Pokyčiai yra , priimtas taip vadinamas Klaipėdos paketas .

    • Žinom

      Grigeo pakalikai dirba savo darbą. Duota komanda „fas” sėdėti ir rašyti komentarus

    • Šnipas

      Girskienė pašalina „Grigeo”, „Bega”, „Klasco” ir kitus šnipus, įmonių darbuotojus, kurie seka info grupėje ir perduoda tam tikriems asmenims

  8. Klaipėda

    Kažkada Girskiene su Zabore yra pasakiusios kad su įmone galima gražiuoju susitarti, kai šiaurinėje miesto dalyje gyventojai dėl KLASCO taršos skundžiasi. Tai dabar ir tarkites, tarkites su Grigeo gražiuoju, juk viską galima gražiuoju su įmone susitarti! Mielosios, Bumerangas sugrįžo!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This