Pro langą iškritęs berniukas auga savo šeimoje

Kriminalai ir nelaimės

Prieš tris savaites pro uostamiesčio Bandužių gatvėje esančio daugiabučio 4 aukšto langą iškritęs pusantrų metų berniukas, vaikų teisių specialistų žiniomis, šiuo metu yra gyvas ir sveikas.

Laimingo atsitiktinumo dėka jį tada išgelbėjo pro šalį ėjusi moteris ir jai pagelbėjęs nepilnametis – jie sugavo krintantį vaiką, kuris dėl to išvengė didesnių sužalojimų.

Tądien namie jis buvo paliktas su girtu 28 metų tėvu – jam buvo nustatytas sunkus 3,05 prom. girtumas.

Dėl įvykio policijoje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko palikimo be priežiūros, tačiau policijos atstovė atsisakė pakomentuoti, ar įtarimai jau yra pareikšti vaiko tėvui ar kuriam kitam šeimos nariui.

„Ikiteisminis tyrimas dėl rugpjūčio 8 dieną 20.35 val. pro langą iškritusio mažamečio tęsiamas. Daugiau skelbtinos informacijos šiuo metu pateikti negalime, vyksta tyrimo veiksmai”, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė.

Tuo metu Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Greta Bliutaitė patvirtino, jog berniukas po specialistų atlikto tyrimo paliktas augti savo šeimoje.

„Šeima išgyvena dėl susidariusios situacijos, bendradarbiauja su specialistais ir pagalbą priima, atvirai dalinasi šeimos gyvenimo aplinkybėmis bei tariasi, ieškodami vaikui geriausių sprendimų”, – komentavo Vaiko teisų apsaugos skyriaus atstovė.

Ji taip pat paaiškino, jog po 2018 m. liepos 1 d. įvykusios vaiko teisių apsaugos reformos nebeegzistuoja socialinės rizikos šeimų, auginančių nepilnamečius vaikus, apskaitos, todėl šeimos į įskaitą nebėra traukiamos. Tačiau duomenys apie vaiko teisių pažeidimus yra registruojami Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje (SPIS).

Vaikų teisių specialistės žiniomis, laimingai svetimų žmonių išgelbėtas berniukas šiuo metu jaučiasi gerai.

1 Comment

  1. ABC

    Iš šeimos vaiko geriau neatiminėti,
    bet tėvui liepti priverstinai užsirašyti į AA ir sekti lankomumą metus laiko.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

„Juodojoje" sankryžoje - dar viena skaudi avarija (atnaujinta)

Trečiadienį Klaipėdoje per eismo įvykį prispaustas žmogus, pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC). BPC duomenimis, pranešimas, kad Klaipėdoje, Sausio 15-osios ir ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pro langą iškritusi pusantrų metų mergaitė susižalojo nesunkiai: šeima žinoma vaikų teisių gynėjams (papildyta)

Policija praneša apie nelaimę Klaipėdoje, kurioje nukentėjo mažametė. Visgi, kaip paaiškėjo, ji laimingo atsitiktinumo dėka susižalojo nesunkiai. Antradienį apie 14.50 ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Vertėsi ant stogo, bet niekas nenukentėjo (atnaujinta)

Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai dalinasi informacija apie Klaipėdos prieigose, Liepų g. gale, netoli sankryžos su Arimų g., penktadienį po vidurdienio įvykusią ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This