Uosto bendrasis planas – kandidatų taikiklyje

Politika

Lietuvos žaliųjų partijos atstovai pageidauja, kad Generalinė prokuratūra ir Konstitucinis Teismas „atlikti išsamų tyrimą” dėl Klaipėdos jūrų uosto bendrojo plano.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr.

„Numatomas uosto plėtros būdas neišvengiamai lems padidėjusią oro, paviršinio vandens, dirvožemio taršą, turės neigiamą poveikį žemės gelmėms, krantams, saugomoms gamtinėms teritorijoms bei biologinei įvairovei, o drauge ir visos Klaipėdos gyventojų sveikatai. Dėl šių aplinkos apsaugos ir visuomenės gyvenimo kokybės pažeidimų kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas apginti visuomenės teisę gyventi sveikoje aplinkoje, atitinkančioje teisės aktų reikalavimus. Vyriausybės sprendimas, kuriuo ji patvirtino Klaipėdos uosto bendrąjį planą, turėtų būti panaikintas tiek dėl žmonių gerovės, tiek dėl būtinybės apsaugoti visos Lietuvos Baltijos pajūrį ir į pasaulinio paveldo sąrašą įtrauktą Kuršių nerijos kraštovaizdį“, – pranešime spaudai cituojamas rašto autorius, Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas.

Jis akcentuoja, kad bendrajame uosto plane nėra privalomų krantotvarkos priemonių tvarkymo zonų ir nenumatyta, kas finansuos tokių priemonių įrengimo, nuolatinės priežiūros bei remonto darbus.

Tuo metu galimas kandidatas nuo šios partijos vienmandatėje Pajūrio apygardoje Arvydas Ektis teigia parengęs prašyma Seimo nariam kad jie pasirašytų kreipimąsi į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų uosto bendrojo plano atitikimą Konstitucijai.

Jo nuomone, planas pažeidžia „vertybių pusiausvyrą tarp Konstitucijos 46 straipsnyje numatytos teisės verstis ūkine veikla ir 54 straipsniu įtvirtintos valstybinės saugomų gamtos vertybių apsaugos“. Esą patvirtinant bendrąjį planą galimai buvo pažeisti ir tarptautiniai Lietuvos įsipareigojimai numatyti UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo konvencijoje.

4 Comments

  1. Žalioji migla :)

    KD yra neblogas straipsnis apie bandymus per teismus ” aiškintis ” uosto bendrojo plano ydas 🙂 Teismas – išorinio vieta nežinoma 🙂 Dabar iki rinkimų likus mėnesiui sujudo Klaipėdos ” žalieji ” 🙂 Kokie seimo nariai ? O jei jų neišrinks ? Kas toliau tęs darbus ? Patikslinau Vyriausybė uosto planą patvirtino 2019 m gruodžio mėn . Ar tuo metu ” žaliųjų ” nebuvo ? 🙂 Likau prie savo nuomonės ir nusivyliau , panašu realių darbų net nesiruošiama dirbti , tik rinkimų šou . Fui….

    Reply
    • Arvydas Ektis

      Sveiki.
      Tai nėra rinkiminis šou. Iki šios dienos buvo aktyviai dirbama šiuo klausimu, tačiau atėjo „paskutinio šanso” metas. Jei ir tai nepraeis, – gyvensim kaip gyvensim: dusim ir tiek, o apie pajūrį teks pamiršti. Pastebiu, jog jokios kitos partijos šiuo klausimu išvis neužsiminė jokioje savo agitacijoje.

  2. Įdomu

    Va čia tai žalieji, žino kur kreiptis, o ką sako tuo klausimu valstiečių žalieji ? Ar jie jau nebežalieji ?

    Reply
    • Fui ....

      Rinkiminis šou , nes daugiau nėra jokių nuveiktų darbų ? Ko taip ilgai laukė ” žalieji ” ? 🙂 Planas kada patvirtintas ar ne 2018 m ? Ieškote kvailių ? Kam ? Nugaras raštus rašo , dabar šitie … 🙂 Dirbti reikia nuosekliai , o ne prieš rinkimus . Aš taip manau , todėl netikiu ” žaliais ” kandidatais 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Lietuvos žaliųjų partijos kreipimasis dėl bandymo po žemėmis palaidoti nelegalų sąvartyną Klaipėdoje

Lietuvos žaliųjų partija kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę ir Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybą dėl galimų pažeidimų naikinant tarp Šiaurės ...
2023-09-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Naujas pietinis uostas - sena idėja

Nors turi bendrąjį planą, numatantį plėtrą ir ties Melnrage, ir naujų teritorijų formavimą pietuose, Klaipėdos uostas dabartinės centrinės valdžios yra ...
2023-08-09
Skaityti daugiau

Nuomonės

Neturi vietos automobiliui? Eik pas naująjį merą!

Jeigu jūs „negalite džiūgauti ir džiaugtis savo gyvenimu” dėl to, kad grįžę po darbo nerandate vietos savo automobiliui, kreipkitės į ...
2023-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This