Už netyčia nužudytus kolegas – lygtinė bausmė

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teisėjas Vandalinas Vainius antradienį paskelbė sprendimą byloje, kurioje buvęs UAB „Virginijus ir Ko“ auto krautuvo vairuotojas Aurimas Januškevičius kaltintas dėl neatsargumo ir pažeisdamas saugumo taisykles atėmęs gyvybę dviem žmonėms.

Nuteistasis Aurimas Januškevičius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teisėjas sutiko su prokuroro Arūno Saunoriaus siūlyta bausme ir skyrė lygtinę 2 metų bei 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant trejiems metams. Teismo manymu, A. Januškevičių galima pataisyti neizoliuojant nuo visuomenės. Jis per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį įpareigotas neišvykti už gyvenamosios vietos miesto ar rajono ribų be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Baudžiamasis kodeksas už tokį nusikaltimą numato laisvės atėmimą iki šešerių metų. Teismas, skirdamas bausmę atsižvelgė į tai, kad padaryta nusikalstama veika yra neatsargus nusikaltimas. Atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažinta ir tai, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir dėl jos gailėjosi, sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Tragedija, į kurios aplinkybes gilinosi teismas, įvyko pernai sausio 3-ąją, apie 9.40 val., UAB „Virginijus ir Ko“ gamybiniame ceche Klaipėdos rajono Aukštkiemių kaime. Po kanaliniu šiukšlių presu žuvo jo viduje tuo metu buvę Alfredas Morozas ir ukrainietis Pavel Fabrytsiij – 50 ir 35-erių įmonės darbuotojai.

Nuosprendis per 20 dienų apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Už degusias atliekas – beveik 20 tūkst. eurų sąskaita

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad aplinkosaugininkai pagrįstai paskyrė beveik poros dešimčių tūkstančių baudą atliekas Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime, tvarkančiai bendrovei ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This