Ekonomikos ir inovacijų ministerija domėsis klaipėdiečių patirtimi

Transportas

Rugsėjo 18 dieną bendrovėje „Klaipėdos autobusų parkas“ (KAP) lankysis Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministras  Rimantas Sinkevičius.

Pranešama, kad ministro ir jį lydinčių specialistų vizito tikslas – išsamiau susipažinti su bendrovėje įdiegta elektrinio transporto infrastruktūra, elektriniais autobusais ir jų aptarnavimo sistema.

Žinia, KAP pirmieji šalyje įsigijo ir miesto pervežimams naudoja du didžiuosius elektrinius autobusus „Dancer“, vienu metu galinčius vežti net 93 keleivius. Šie autobusai buvo pagaminti bendromis Klaipėdos universiteto mokslininkų, vietinių verslininkų ir užsienio specialistų pajėgomis.

Tai pat KAP išbandė kitų pasaulio gamintojų ekologišką transportą. Klaipėdoje šią vasarą keleivius vežė Kinijos koncerno „Yutong“ elektrinis autobusas, taip pat tarpmiestiniuose maršrutuose iki šiol kursuoja šio gamintojo elektra varomas turistinės klasės autobusas. Kiek anksčiau KAP išbandė ir koncerno „Scania“ naujovę – miesto autobusą, iš dalies varomą vandenilio dujomis.

„Kalbantis su kolegomis iš kitų Lietuvos parkų ekologiški autobusai, jų patikimumas, techninio aptarnavimo niuansai yra viena pagrindinių temų. Visi supranta, jog tai netolima ir neišvengiama ateitis, nes reikalavimai dėl viešojo transporto keliamos taršos mažinimo aktualūs visose Europos Sąjungos šalyse. Tačiau elektriniai autobusai, lyginant juos su dyzeliniais ar dujiniais, vis dar kelis kartus brangesni. Galbūt susitikime su Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovais mes ne tik pasidalinsime sukauptomis žiniomis, bet ir išgirsime naujienas apie mūsų Vyriausybės planus, finansinę paramą ekologiškų autobusų įsigijimui“, – pranešime žiniasklaidai sako Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Informacija

UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ yra didžiausia Vakarų Lietuvos keleivinio transporto bendrovė, kurios akcijos priklauso Klaipėdos miesto savivaldybei. Bendrovė laikoma ekologiškų autobusų pradininke šalyje – Klaipėda buvo pirmasis miestas Lietuvoje, kuriame reguliariai pradėjo kursuoti suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomi autobusai. Šiuo metu iš KAP miesto pervežimus vykdančių 70 autobusų 45 yra dujiniai, dar du varomi elektra. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdos pirtį ketina perduoti buvusiam Autobusų parkui

Klaipėdos miesto meras teikia Tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma UAB „Vildmina“, valdančią senąją miesto pirtį, Trilapio g. 6,  reorganizuoti prijungiant ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This