Klaipėdos miesto bendrasis planas artėja prie finišo

Miestas

Uostamiesčio savivaldybės skelbia, jog Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimas – jau finišo tiesiojoje. Po gruodžio mėnesį pasibaigusių viešojo svarstymo procedūrų, penktadienį, teigiama, pasiektas kitas svarbus etapas – plano sprendiniai suderinti su 28 suinteresuotomis institucijomis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Leisčiau sau simboliškai miesto bendrąjį planą pavadinti Konstitucija, pagal kurią miestas planuoja tvarią ir subalansuotą savo ateitį dešimtmečiui į priekį, dėl to šio dokumento svarbą sunku pervertinti. Bendrojo plano laukia daugelis vystytojų mieste bei nemažai savivaldybės projektų. Patvirtinus planą galės būti tęsiamas senelių globos namų projektas, įgyvendinama antros vandenvietės konversija į sporto kompleksą, padaugės vystymo galimybių Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje. Patvirtinti naujo bendrojo plano sprendiniai nubrėš gaires atnaujinti inžinerinių tinklų planus, parengti kurortinių teritorijų planus, leis užbaigti susisiekimo plėtros planą sparčiai besivystančioje miesto rytinėje dalyje. Tikiuosi, kad likusios procedūros bus sklandžios ir netrukus turėsime šiandieninius miesto poreikius atitinkantį dokumentą“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Dabar galiojantis miesto bendrasis planas yra patvirtintas 2007 m. ir jau nebeatitinka šių dienų poreikių, todėl buvo apsispręsta jį keisti.

„Po pastarąjį pusmetį trukusio derinimo maratono, derinimo stadija baigta. Plano sprendiniai ir atliktos procedūros dar turi būti patikrinti Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje prie Aplinkos ministerijos, o po to šį miestui labai svarbų dokumentą jau bus galima teikti tvirtinti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai“, – sako Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Bendrasis planas – svarbiausias miesto teritorijų planavimo dokumentas, kuriame numatoma vystymosi koncepcija, plėtros prioritetai, teritorijų naudojimo ir apsaugos principai. Naujas bendrasis planas sukurs palankesnes sąlygas miesto plėtrai ir suteiks galimybę lanksčiau planuoti miesto teritorijas, pritraukti naujas investicijas.

Plane sukurta miesto centro ir pocentrių sistema, toliau nuo centro esančiuose mikrorajonuose numatomos paslaugų, prekybos, visuomeninės paskirties viešosios erdvės.

4 Comments

  1. .

    Maldaujame Klaipėdos politikus susivienyti suderinto Miesto Bendrojo Plano finišo tiesiojoje ir nepaversti jo ĮRANKIU , savo rinkiminėse kovose , kaip jau yra buvę ….

    Reply
  2. Tam plane įšorinių uostu statybs

    Tam planr Vilgelmo kanalo užteršymas .ir Girulių iškirtymas ir sunaikinimas

    Reply
  3. Romas

    Skambi antraštė . Vilniuje Statybos inspekcija ir Aplinkos ministerija nepraleidžia Vilniaus bendrojo plano jau daugiau nei metai . Gal rašykite konkrečiau , nes turto mokęsčius reikia mokėti konkrečiai , o ne kada nors . Dabar dėl šio bendro plano stovi statybos , nesivysto artimiausios miesto centrui teritorijos . Graži foto – bet ši teritorija ir be bendro plano galėjo vystytis , bet miesto valdžia turbūt nesuinteresuota .

    Reply
  4. WNW

    tai kaip baigėsi su Girulių mišku? Nutilo..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This