Turizmo dieną pasitinkanti Klaipėda: vasara nebuvo prasta (renginių programa)

Miestas, Svarbu

Tarptautinę turizmo dieną Klaipėda pasitinka gana pakilios nuotaikos, nes ši vasara, net ir koronaviruso akivaizdoje, buvo pakankamai gera, uostamiestis buvo gausiai lankomas turistų.

Didžiausias šių metų turizmo sezono praradimas yra tas, jog į Klaipėdą dėl suprantamų priežasčių neatplaukė nė vienas kruizinis laivas.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė priminė, jog kelis mėnesius per karantiną viešbučiai neveikė. „Statistikos departamentas pateikė duomenis už pusę metų. Suskaičiuota, jog Klaipėdos viešbučiuose per pirmus šešis metų mėnesius apsistojo 45 tūkst. svečių. Tai yra 58 proc. mažiau nei pernai. Įdomiausia tai, kad nebuvo toks labai stiprus nakvynių mažėjimas. Jų skaičius sumažėjo tik 17 proc., o tai rodo, kad tie svečiai, kurie apsistojo Klaipėdos viešbučiuose, gyvendavo ilgiau nei pernai“, – teigė R. Savickienė.

Per karantiną keturi Klaipėdos viešbučiai apgyvendindavo tuos žmones, kuriems buvo privaloma saviizoliacija, o patys jie neturėjo, kur tai padaryti. „Žinoma, kad saviizoliacijoje viešbučiuose buvę žmonės kažkokią įtaką bendrai statistikai turi, bet labai sudėtinga pasakyti, koia ta įtaka“, – tvirtino R. Savickienė.

Šiemet Klaipėdos turizmo ir informacijos centre apsilankė 10 tūkst. žmonių, kai pernai jų buvo 39 tūkst.

„Labiausiai džiuginanti statistika yra ta, kurią gavome tiesiogiai iš Klaipėdos viešbučių vadovų. Paaiškėjo, kad liepos ir rugpjūčio mėnesiais visi viešbučiai Klaipėdoje vidutiniškai buvo užimti nuo 50 iki 85 proc. Kai vadovų klausdavau, kokia jiems vasara, sakydavo, jog prastokai. Bet kai pridurdavo, kokia jiems vasara, palyginti su Vilniumi, sakydavo, jog labai gera“, – šypsojosi pašnekovė.

Ji pabrėžė, jog vasarą Klaipėdoje gausiai lankėsi ne tik turistai iš Lietuvos, bet ir svečiai iš užsienio. Tačiau jų vizitams didžiausią įtaką turėjo Lietuvos valdžios sprendimai apie privalomą saviizoliaciją atvykus iš tam tikrų užsienio šalių.

R. Savickienė pasakojo, jog „covidinį“ laikotarpį, kai sumažėjo turistų, taip pat išnaudojo turiningai. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras įgyvendina ne vieną projektą, kurio tikslas – pritraukti daugiau turstų, suteikti jiems daugiau patogumo.

„Atnaujiname savo internetinį puslapį ir pritaikome jį didesniam srautui žmonių. Įdiegiame robotuką, kuris sugeba savarankiškai, be darbuotojų pagalbos, visą parą atsakyti į 400 klausimų. Puslapyje taip pat padarysime elektroninę parduotuvę, kurioje bus galima įsigyti ne tik suvenyrų, bet ir ekskursijų. Ir dar viena naudoje – skiltis „Sukurta Klaipėdoje“, kuria norime reklamuoti Klaipėdos kūrėjų darbus“, – pasakojo R. Savickienė.

Ir Klaipėdos svečius, ir pačius klaipėdiečius turėtų nudžiuginti kitas projektas, kuriam pasibaigus, o tai planuojama iki spalio 15 dienos, bus įgarsintos aštuonios Klaipėdos skulptūros. Prabilti turėtų Anikė, Neringa, Vaiduoklis, Klaipėdietis, Bučinys, Vydūnas ir dar kelios kitos. „Priėjus prie skulptūros telefonu reikės nuskaityti QR kodą, ir tada bus galima išklausyti visą skulptūros istoriją. Ji bus įgarsinta lietuvių, anglų, vokiečių kalbomis“, – teigė R. Savickienė.

Turizmo dienos renginiai

Kaip ir kasmet, Tarptautinę turizmo dieną kviečiami švęsti visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras vėl parengė daugybę nemokamų renginių. Šiemet būtina sąlyga – registracija į juos (telefonu 8 687 52051 arba el.paštu tic@klaipedainfo.lt).

Rugsėjo 19 d.

11 – 12 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Žvejų g. Susitikimo vieta – prie pasukamo tiltelio.

13  – 14  val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – S. Nėries g. Susitikimo vieta – S. Daukanto ir S. Nėries gatvių sankryža, prie Vytauto Didžiojo gimnazijos.

Rugsėjo 20 d.

11 – 12 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Danės g. Susitikimo vieta – prie paminklo „Arka“.

13 – 14 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Tilžės – Bangų g. Susitikimo vieta – prie Klaipėdos kultūros fabriko, Bangų g. 5A

15 – 16 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – S. Šimkaus g. Susitikimo vieta – prie viešbučio „Amberton“, Naujoji sodo g. 1.

Rugsėjo 24 d.

16.30 – 17.30 val. Renginys „Pašnekesiai apie Luizę“ ir leidinio „Prūsijos karalienė Luizė Klaipėdoje“ pristatymas. Dalyvauja literatūrologė J. Saulėnienė ir Klaipėdos Rotary klubas „Karalienė Luizė“.

Renginio vieta – Klaipėdos dramos teatro (Teatro g. 2) skaitykla.

Po renginio – ekskursija „Prūsijos karalių takais“.

Rugsėjo 25 d.

12 – 12.45 val. Klaipėdos regioninio valstybės archyvo (Naujoji Uosto g. 16) programa Tarptautinės turizmo dienos proga „TAI, KO NEMATEI“: ekskursijos į archyvo saugyklą, kurioje anksčiau buvo saugomi pinigai, o dabar – istorinė atmintis; sovietinių kino kronikų fragmentai apie Klaipėdą; pažintiniai užsiėmimai, norintiems virtualioje erdvėje savarankiškai ieškoti archyvinių dokumentų, sudarinėti genealoginius medžius.

16 – 16.45 val. Klaipėdos regioninio valstybės archyvo (Naujoji uosto g. 16) programa Tarptautinės turizmo dienos proga „TAI, KO NEMATEI“.

17 – 18.30 val. „Industrinė Klaipėda – nuo energijos iki dujų“. Aplankysite renovuojamą dujų fabriką bei „Klaipėdos energijos“ dar veikiančią slėptuvę nuo branduolinės atakos, išgirsite apie energetikos istorijos pradžią Klaipėdos mieste. Susitikimo vieta – AB „Klaipėdos energija“, Danės g. 8.

Rugsėjo 26 d.

11.15 – 14.15 val. Ekskursija dviračiais po Smiltynę su gide Vilmante iš „Wind bike tours“. Susitikimo vieta – Smiltynės autobusų stotelė.

12 – 13 val. Gido, tinklalapio www.travelarchitecturehistory.com įkūrėjo Algirdo Stočkaus vedama ekskursija su apsilankymu Jono kalnelio poternoje – „Miesto-tvirtovės vizija ir jos išsipildymo istorija“. Susitikimo vieta – prie pasukamo tiltelio.

Rugsėjo 27 d.

11 – 11.45 val. Keturkojis Erdelio terjeras – gidas Kuršis kviečia į kūrybinę ekskursiją po KKKC Parodų rūmus bei juose eksponuojamas parodas. Dalyvių skaičius ribotas, todėl išankstinė registracija el. p. inga@kkkc.lt – būtina.

11 – 12 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Aukštoji g. – Turgaus a. – Sinagogų g. Susitikimo vieta – Didžioji Vandens g. 2, Klaipėdos parodų rūmai.

13 – 14 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Liepų g. Susitikimo vieta – Liepų g. 1

14 val. – … „Klaipėdos detektyvai“. Klaipėdoje renkama geriausia detektyvų komanda, kuri greičiausiai atras senamiestyje vietas, kuriose slepiasi jūrinio paveldo objektai.

Burkite šeimos narius, draugus, kaimynus, bendramokslius ar bendraminčius į komandą (2 – 6 asm.), traukite Šerloko, Vatsono, Puaro ar Flečer atributus bei registruokitės el. p. inga@kkkc.lt. KKKC Meno kieme komandoms bus pristatytas žaidimas bei jo taisyklės. Greičiausia detektyvų komanda, tinkamai atlikusi visas užduotis, laimės specialių prizų bei pelnys geriausių Klaipėdos miesto detektyvų vardą! Komandų skaičius neribojamas. Reikia turėti skaitmeninį fotografuojantį prietaisą.

15 – 16 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Malkų g. Susitikimo vieta – prie pastato Jūros g. 1

Spalio 4 d.

12 – 13 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Herkaus Manto g. Susitikimo vieta – prie pastato Herkaus Manto g. 1

14 – 15 val. Teatralizuota ekskursija „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“ – Puodžių g. Susitikimo vieta – prie Kristaus karaliaus bažnyčios, Bokštų g. 10

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Per žiemos šventes Klaipėdoje svečiams - nė vieno renginio?

Jau gruodis ne už kalnų, o su juo artėja ir gražiausios metų šventės. Tad visi savo miestuose laukiame šventinės nuotaikos, ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

Miestas

Tarptautinę turizmo dieną - nemokamos ekskursijos

Klaipėdos miesto turizmo sektoriaus darbuotojai profesinės šventės laukia, apibendrindami praėjusio turistinio sezono rezultatus. „Nors 2023 m. vasara ir nelepino labai ...
2023-09-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Pirmasis šiemetinis kruizinis laivas Klaipėdoje turėjo ir svarbią užduotį

Penktadienio rytą į Klaipėdos uostą įplaukęs laivas „Hamburg“ kaip ir prieš metus atidarė Klaipėdos kruizinių laivų sezoną. Su Bahamų vėliava ...
2023-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This