Klaipėdos knygų mugė startuos su filmu „Aušros pažadas“

Kultūra

Spalio 1–3 d. Klaipėda kvies miesto gyventojus ir svečius į tarptautinę VIII Klaipėdos knygų mugę. Šių metų tema – „Sugrįžimai“ – apjungs ir sugrąžins po pasaulį išsibarsčiusius, nuolat keliaujančius, laužančius barjerus ir sienas rašytojus, knygų iliustratorius, menininkus, savo kūrybine energija garsinančius Lietuvą.

Knygų mugę atidarys įvadinis jos renginys – filmo „Aušros pažadas“ peržiūra, kurią kartu su su Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės biblioteka pristatys mugės partneriai – Kino klubas „8 ½”.

Renginys skirtas garsaus mūsų žemiečio, rašytojo Romano Gary atminimui.

„Aušros pažadas“( La Promesse de l’aube “) – prancūzų ir belgų drama, režisuota Eriko Barbierio su Charlotte Gainsbourg ir Pierre Nine. Filmas remiasi rašytojo Roman Gary to paties pavadinimo autobiografiniu romanu. Filmas buvo nominuotas 4 kategorijose Prancūzijos nacionalinio kino apdovanojimuose „Cezaris“.

Filmas pasakoja apie sunkų prancūzų karininko, diplomato ir rašytojo, du kartus pelniusio Goncourt’o premiją, Romano Gary (tikroji pavardė – R. Katsev) sunkų likimą.

Gyvenimas Romanui, kurio jaunystė prabėgo Vilniuje, paruošė daugybę išbandymų skurdu, ligomis, nepritekliais. Tačiau visa tai jam pavyko įveikti ir tapti žymiu žmogui dėl to, kad jo motina Nina Katsev visada besąlygiškai juo tikėjo.

Šiemet gruodžio 2 d. sukaks 40 metų nuo rašytojo R. Gary mirties.

Filmą pristatys žinoma kino kritikė, Knygų mugės viešnia Izolda Keidošiūtė.

Organizatoriai į filmo peržiūrą kviečia jau šį trečiadienį, rugsėjo 23 d., 18 val., Kultūros fabriko kino salėje (Bangų 5A, Klaipėda). Įėjimas nemokamas.

2 Comments

  1. Pilietis

    Muges nebebus. Nuo spalio 1 dienos ivedamas draudimas, bet kokiems susiburimams.

    Reply
    • Piliečiui

      Ne bet kokiems susibūrimams, o miestų, derliaus ir kitoms masinėms šventėms.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į susitikimą su legendinės Gainsbourgų šeimos gyvenimu ir kūryba

Šį trečiadienį, lapkričio 24 d., 18 val., Kino klubas „8½” savo žvilgsnį nukreips į Gainsbourgų meno kūrėjų dinastiją. Bohemiškasis Gainsbourgų klanas ...
2021-11-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Kino klubas „8 ½“ keliasi į kino mylėtojų namus

Iš mūsų gyvenimo nesitraukiant koronavirusui, kino klubas „8 ½“ ieško būdų, kaip neprarasti ryšio su bene puse tūkstančio savo draugų ...
2020-12-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This