Greičiausias mieste – elektrinis paspirtukas

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Antradienio rytą Klaipėdoje jau 11 kartą atliktas eksperimentas, kurio metu aiškinamasi, kaip mieste keičiasi eismo sąlygos ir kuris keliavimo būdas leidžia rytinio piko metu greičiausiai nukakti iš pietinės miesto dalies iki Klaipėdos universiteto miestelio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Studentai ir kviestiniai dalyviai įvairiomis transporto priemonėmis judėjo trasa nuo Smiltelės stotelės. Šįkart buvo lenktyniaujama aštuoniais judėjimo būdais – pirmąsyk debiutavo riedis, kuris, beje, pasirodė esąs lėčiausia priemonė. Į trasą kartu su juo dar stojo bėgikas, dviratininkas, įprasto ir elektrinio automobilių vairuotojos, paspirtukininkas bei du viešojo transporto keleiviai, važiavęs ekspresiniu autobusu 8E ir maršrutiniu taksi.

Pirmasis ties finišu pasirodė paspirtukininkas, atvažiavęs per 27 minutes ir dešimt sekundžių. Dar po dešimties sekundžių pasirodė elektromobilio vairuotoja – ji atvažiavo greičiau, bet užtruko ateiti nuo automobilio stovėjimo aikštelės. Dar po dešimties sekundžių atvažiavo dviratininkas. Autobusas ir maršutinis taksi stotelėje sustojo beveik vienu metu – kelionė jais užtruko šiek tiek ilgiau nei pusvalandį. Automobilio vairuotoja prie finišo atvyko praėjus 33 min. ir 20 sekundžių, bėgikui trasą įveikti prireikė 36.15 min., o riedžiu važiavusi mergina prie universiteto miestelio pasirodė tik praėjus beveik 50 min.

Pernai pirmą vietą užėmęs elektromobilio vairuotojas į finišą atvyko 21 min., maršrutinio taksi keleivė – po 22 min. Trečias buvo dviratininkas (24 min.). Ir jau įkandin jo, dar po dviejų minučių, atėjo autobusu važiavęs studentas. Paskutines vietas užėmė įprasto automobilio vairuotojas (28 min), paspirtukininkas (30 min.) ir bėgikas (37 min.).

Šiomis lenktynėmis nėra siekiama kokių nors rekordų – tiesiog realiomis sąlygomis įvertinamas miesto infrastruktūros patogumas įvairioms transporto rūšims.

„Daugelio atrastas elektrinis paspirtukas sudalyvavo labai konkurencingai nepaisant kliūčių ruožo – dar nebaigto dviračių tako palei Taikos prospektą. Tokiomis oro sąlygomis, kol dar pakankamai šiltai, jis, pasirodo, yra ne tik pramoga, bet ir gali būti puiki transporto priemonė tokiai vidutinei kelionei. Elektromobilis kaip visada išnaudoja jam suteiktus pranašumus. Neprofesionalus dviratininkas irgi parodė, kad ši transporto priemonė yra puikus būdas važiuoti ne iš priemiesčio ar vežti vaiką į darželį, bet jei esi fiziškai tvirtas ir darbo vieta yra apie 5-6 kilometrus nuo namų, tai kodėl nesinaudoti juo. Keleiviai atvažiavo pakankamai geru, konkurencingu greičiu, aplenkė automobilį, pagrindinį mūsų konkurentą, o visos kitos transporto priemonės yra papildančios darnaus judumo priemonių šeimą. Tai tikrai nejaučiame kažkokio kartėlio. Mums svarbiausia parodyti, kad automobilis piko metu yra vienas iš lėčiausių”, – komentavo laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas Andrius Samuilovas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”157257,157258,157259,157260,157261,157262,157263,157264,157265,157266,157267,157268,157269,157270,157254″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

7 Comments

  1. Nezabitauskas

    Palyginkim šiuos ir praeitus metus. Jei bėgikai užtruko maždaug tiek pat, tai transporto priemonės sugaišo daugiau. Ką tai rodo? Kad susisiekimo būklė mieste blogėja. Nieko nuostabaus, kai teritorijos šitaip „tvarkomos”. Anądien perėjau dalį miesto. Išrausti, išknisti didžiausi gatvių, šaligatvių, kiemų plotai, o dirbančių ten – tik kur ne kur ir tik po kelis žmones. Arba vaikų žaidimo aikštelė – įrenginiai jau pastatyti, trūksta tik dangos. Viskas užtverta, pakabintas skelbimas – girdi, nelįskit, vyksta darbai. Tačiau matosi, kad bent kelios dienos ten niekas nejudinta, niekas ir tuo metu nedirbo, nors buvo pats darbo dienos įkarštis.

    Reply
  2. mrr

    Slengiuose nelaimė, o čia paspirtukininkai, dviratinikai be šalmų laksto. Ech…

    Reply
  3. Paspirtukas

    JO greiciausiai ir nutrenktas gali buti su tuo paspirtuku….. KOSMARAS tie pasikele PASPIRTUKININKAI nesilaiko elementariu taisyliu…

    Reply
    • Jonas

      Kaip ir tu, gramatikos ?

    • ...

      Lyg patys žinotumėte ELEMENTARIAS TAISYKLES…

  4. Zydra

    O tai kelintas atvažiavo automobiliu?Šiemet,ne pernai…Rytinis reportažas- ryškiai žurnalistas neprabudęs…

    Reply
    • ezys

      Tikriausiai tamsta pati dar apsimiegojusi 😉 Taip skaicius neparasytas, bet surasyta visa seka, kas po ko atvaziavo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kas sugalvojo naikinti lengvatas ukrainiečiams?

Nuo Rusijos agresijos į Klaipėdą pasitraukusiems ukrainiečiams uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus siūlo nebeteikti viešojo transporto lengvatų. Toks pasiūlymas yra paremtas ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Autobusų bilietų kainų didėjimas strategams įspūdžio nepadarė

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį pritarė mero pasiūlymui naikinti viešojo transporto lengvatas ukrainiečiams, pabėgusiems nuo ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vėl ieškoma vežėjo į Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną

Pernai rudenį politikų inicijuotas naujas reguliarus žiedinis keleivinio transporto maršrutas, jungiantis centrinius ir pietinius gyvenamuosius kvartalus su Klaipėdos laisvąja ekonomine ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This