„Klaipėdos naftos” pastato statybos: bus naujas konkursas

Svarbu, Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” (KN) nusprendė skelbti naują konkursą jos administracinio pastato darbo projekto ir statybų rangovui išrinkti.

Pirmasis konkursas buvo paskelbtas šio mėnesio pradžioje, tačiau antradienį paaiškėjo, kad jo procedūros nutraukiamos.

UAB „Eksploit“ vizualizacija

„Sulaukėme didelio potencialių rangovų susidomėjimo. Tačiau atsižvelgiant į gautas potencialių tiekėjų užklausas, papildomai įvertinus tiekėjams keliamus kvalifikacinius reikalavimus bei siekiant užtikrinti dar didesnę konkurenciją, nuspręsta nutraukti pirkimo procedūras ir skelbti naują pirkimą. Naują pirkimą planuojama skelbti maždaug po savaitės”, – informavo KN atstovai.

Birželį įmonės pasamdyti projektuotojai jau buvo paskelbę projektinius pasiūlymus, kaip galėtų atrodyti naujas įmonės administracinis pastatas, projektuojamas vietoje Burių g. esančios 1993 m. statytos sporto salės. Apie planus imtis tokio projekto KN paskelbė dar pernai pavasarį.

Daugiau nei prieš 2,5 metų KN buvo užsakiusi pastato statybos projekto priešprojektinių sprendinių galimybių studiją, kurioje nagrinėti trys architektūriniai variantai. Iš jų pasirinkta labiausiai priimtina architektūrinė koncepcija, kuria remiantis buvo skelbtas viešas konkursas teritorijų planavimui ir pastato projektavimo darbams. Jame iš viso dalyvavo šeši dalyviai. Konkursą buvo laimėjusi UAB „Eksploit“ (architektės Indrė Pažemeckienė, Rūta Piečytė, Agnė Motiejauskaitė ir Adrija Jastremskaitė).

„Pastato idėja – tūris, kuris išsilieja iš gamtos, bet kartu išlieka giminingas aplinkinių statinių tūriams, natūraliai, apvaliomis formomis užpildant funkcines ir vizualines erdves. Pastato tūrinė išraiška dinamiška, bet kartu ir minimalistiška, moderni apvalios formos stogo tūriu su elipsiniu atriumu. Projektuojamo pastato tūris savo forma kartoja šalia esančių talpyklų tūrius. Siekiant sujungti gamtinę ir industrinę aplinką, pastatas skaidomas vertikalių žaliuzių sistemos fasadu”, – savo siūlymą apibūdina architektės.

KN „Eksploit“ už projektavimo darbus yra įsipareigojusi sumokėti 175 tūkst. eurų.

UAB „Eksploit“ vizualizacija

Šiuo metu Klaipėdoje KN darbuotojai dirba dviejuose biuruose. Vienas jų įsikūręs Burių g. Melnragėje, šalia bendrovės valdomo Klaipėdos naftos terminalo, kitas administracines patalpas KN nuomoja Centrinio Klaipėdos terminalo administraciniame pastate.

Naująjį KN administracinį pastatą planuojama statyti rekonstruojant Burių g. esančią 1993 m. statybos sporto salę. Pastaroji buvo nupirkta iš miesto už 673 tūkst. eurų, nes patenka į suskystintųjų gamtinių dujų stoties apsauginę zoną ir negali būti „naudojamas sporto ar kitai visuomeninei veiklai”.

Pasak įmonės atstovų, administracinis pastatas, skirtas KN darbuotojams, šioje vietoje gali būti statomas, nes visi jie yra instruktuojami ir žino kaip elgtis incidentų ar avarijos atveju.

Žemė, kurioje stovi sporto salė, bei aplinkinė teritorija patenka į rezervinę uosto teritoriją bei priklauso valstybei. KN yra sudariusi šio žemės sklypo nuomos sutartį su Uosto direkcija.

Pernai skelbta, kad prieš priimant sprendimą statyti nuosavą biurą, buvo svarstytos kelios alternatyvos. Pirma jų – rekonstruoti ir plėsti senąjį administracinį pastatą Burių g., tačiau, atsižvelgus į tai, kad 1959 m. statyto pastato nusidėvėjimo koeficientas aukštas, jo restauravimas atmestas kaip neperspektyvus.

2 Comments

  1. Klp ai

    gal dzin, gal ne dzin, bet valstybinė įmonė privalo viešai skelbti ir pinigai konkursams tai visų. Va tai ir dzin. Bet, įdomiau aišku kas kita. Pvz. pastačius naują admin pastatą atsilaisvins daug vietos naujom bačkom. Daug naujų bačkų tilps. O kaip tada, ar irgi dzin? O kaip tada su dar didesniu kiekiu visokių smarvių surinkimu? Naujų bačkų nebus 🙂 ? Va, viešinti jau jų tikrai nereikės. O kodėl jos visos, tos mūsų šaunuolės bačkos dar iki šiol aplamai į Butingę ( naftos terminalas ten) neiškeliavo ir net naujas admin Joms kuriamas? Iš mokęsčių mokėtojų pinigų. O kam jį čia statyti jei čia bus visokie nauji kelynai į naująjį išorinį – Žalią išorinį uostą? Ar ir tai dzin? Va tau ir „žiūriu” tik, kad nieko nematai.

    Reply
  2. klp

    kažkaip dzin 2 ar 3 konkursa skelbia ,užsites starybos ar ne .Bet žiūriu Atvirai Klaipedai skauda

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This