Kompensacijoms už taršius automobilius įsigyjant paspirtukus ar dviračius – dar 3 mln. eurų

Transportas

Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) šiandien pratęsė kvietimą teikti paraiškas kompensacijoms už sunaikintą taršų automobilį įsigyjant mažataršę judumo priemonę – elektrinį paspirtuką, įprastą ar elektrinį dviratį, elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą arba viešojo transporto metinį bilietą.

Pranešama, kad šioms kompensacinėms išmokoms Aplinkos ministerija papildomai skyrė 3 mln. eurų iš Klimato kaitos programos lėšų.

Gyventojai paraiškas kompensacijai gauti gali teikti tik elektroniniu būdu per informacinę sistemą APVIS. Jos bus priimamos, kol pakaks skirtų papildomų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki 2021 m. vasario 1 d.

Kompensacijos dydis apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant nustatytų maksimalių sumų ir bendros 1 tūkst. eurų kompensacijos sumos. Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas gali gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Per 4 mėnesius nuo šio kvietimo teikti paraiškas pradžios iki tol, kol pakako iš Klimato kaitos programos šiai paramai skirtų 5 mln. eurų, APVA gavo 5620 gyventojų prašymų. Šios dienos duomenimis, kompensacijos jau išmokėtos 3545 gyventojams už 3,17 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Svaidėsi grasinimais „Boltui”

„Aš paprašiau sustabdyti leidimo išdavimą”, „Yra variantas, kad uždrausime šitą paslaugą”, „Įmonė galės pasirinkti eiti į teismą, mes priimsime sprendimą: ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Transportas

Daugėja minančių dviračius

Susisiekimo ministerija ir šalies savivaldybės skatina dviračių transportą kaip alternatyvą kasdienėms kelionėms automobiliais. Pasak ministerijos pranešimo, vieningas požiūris į dviračių ...
2023-11-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdos valdžios planas - miestas be vaikų

Jei kitų miestų valdžios norėtų „išstumti“ vaikus iš savo teritorijų, nuoširdžiai rekomenduočiau pažvelgti į Klaipėdos miesto pavyzdį. Jaunų šeimų „išstumimo ...
2023-09-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This