Mero sekretoriate – dar vienas žmogus iš džiazo

Politika, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės interneto puslapyje skelbiama, kad mero Vytauto Grubliausko patarėju pradėjo dirbti buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnas Leonas Barišauskas.

Pastarajam, beje, iki šiol nuolat viešai kai kurie politikai vis prikišdavo tai, kad jis savanoriaudavo mero žmonos rengiame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.

Leonas Barišauskas

Anot L. Barišausko, jis buvo pakviestas. Meras savo ruožtu tikino, kad čia tikrai nėra „jokio džiazo kvapo” ir žmogus buvo pakviestas atsižvelgiant į jo patirtį bei kvalifikaciją, ypač antikorupcinėje srityje.

Prie L. Barišausko funkcijų nurodoma, kad jis rūpinsis Klaipėdos ekonominės plėtros strategija, teiks rekomendacijas dėl korupcijos prevencijos politikos įgyvendinimo, dėl Savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų darbo santykių reguliavimo. Pastaroji sritis, anot mero, yra taip pat jautri, tad jai irgi reikalinga priežiūra.

„Nei meras, nei savivaldybė nevykdo socialinės įdarbinimo funkcijos. Matyt, pamatę mano patirtį ir kompetenciją nusprendė, kad jie gali būti reikalingi ir sutikau. Šiaip jau triūba pirmas mano gyvenime instrumentas – nuo septynių metų pučiu ir tai buvo dar Vilkaviškyje. Man atrodo, kad visi festivalio savanoriai yra iniciatyvūs žmonės, mylintys muziką, nenori prasigyventi iš to, myli miestą, nori, kad būtų šventė graži, turi laiko ir prisideda. Per dvidešimti metų juk jau tų savanorių yra perėję, ir mano dukra buvo kol Lietuvoje gyveno. Šito tikrai nesiečiau, nes čia darbas tikrai su tuo nesusijęs”, – sakė L. Barišauskas.

Jis yra dirbęs Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininku, prieš tai – Klaipėdos savivaldybėje, Švietimo skyriuje.

„Atvira Klaipėda” jau buvo rašiusi, kad nuo balandžio Klaipėdos miesto Tarybos ir mero sekretoriate vyriausiąja specialiste pradėjusi dirbti Roberta Burgan-Norkuvienė tapo trečiąja Klaipėdos pilies džiazo festivalio savanore, dabar einančia pareigas šiame savivaldos aparate. Praėjusią kadenciją mero Vytauto Grubliausko patarėju dirbęs Albertas Barauskas taip pat buvo miesto vadovo sutuoktinės Ingos Grubliauskienės vadovaujamos viešosios įstaigos rengiamo festivalio savanoris.  2018 m. lapkritį iš pareigų savo noru pasitraukusį A. Barauską pakeitė Natalija Sadovskaja, vėliau čia pradėjo darbuotis ir Julija Mažeikaitė, irgi savonariavusi džiazo festivalyje.

Kovo pabaigoje Klaipėdos mero patarėju pradėjęs dirbti praėjusios kadencijos uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas nuo rugsėjo paliko šias pareigas. Tada meras „Atvirai Klaipėdai” buvo sakęs, kad ieškos naujo patarėjo ir bent jau į vieną tokią vietą rugsėjį numato skelbti viešą konkursą, kad galėtų pretenduoti norintieji dirbti mero komandoje iš bendruomenės, visuomenės. Pasak jo, šios minties neatsisakyta, nes reikia žmogaus, kuris koordinuotų Europos jaunimo sostinės projektą, būsimą tarptautinę regatą ir kitus projektus.

13 Comments

  1. Žo

    Vien žo – STT DŽAZ…

    Reply
  2. Dziazas

    Tai merui tik festivaliai ir rupi, tai tam ir patarejus priimineja. Ar yra matomas kur reikia ryztingos rankos. Mera matome tik kur kapsules ikasamos ar juosteles kerpamos t.y. Kur baliuska.

    Reply
  3. Se

    Kuo toliau, tuo šlykščiau. Aš apie mūsų miesto merą.

    Reply
  4. Anonimas

    Vieno saugumiečio ir prižiūrėtojo Grubliauskui per mažai, matyt modestukas nebespeja tai priėmė dar viena…

    Reply
  5. Asmeninis interesas

    Grubliauskas su tokiais paskyrimais šaudo sau į kojas. Kažkuris iš jų bus paskutinis šūvis sau į postą. Džiazo festivalio savanoriams savivaldybėje konkursai nereikalingi, eina be eilės.
    Pakiš savo bosą mero sekretoriato sekretorius Modestukas, pakiš.

    Reply
  6. Gd

    Žmonės, bet jei pozityviai žiūrėti į ši reikalą (kaip patarleje) iš dviejų blogybių imama mažesnė – gerai kad ne gėjus… O tik dūda pučia.. 🙂

    Reply
  7. vanda

    AR IL GAI DŽEZUOSIME MERE YRA RIMTESNIŲ REIKALŲ DŽEZAI JAU ATSIBODO

    Reply
  8. Ačiū

    Ir jei be Atvira Klaipėda, mero purvas būtų nutylėtas!
    Atvira Klaioėda – miesto pasididžiavimas!
    Paremkime mes patys, teisingą, nepriklausomą spaudą!

    Reply
  9. Klaipėdietis

    Klaipėdoje smirda ne tik uostas, LEZ, grigeo, Dumpių apylinkės bet prqdeda skleisti smarve ir jazas :)))
    Labai tikiuosi kad per sekančius rinkimus miestiečiai visko atsiuoste pagaliau susiprotės 🙂

    Reply
  10. ĮDOMU...

    Kaip suprasti? Sav. administracijoje aktyviai atleidžiami tarnautojai-pensininkai, o meras į svarbias pareigas priiminėja pensininkus.. Tai prieš tai dirbęs UAB „Kl.V’ buvęs direktorus Leonas Makūnas išėjęs į pensiją. Kitas ,irgi Leonas, Barišauskas ,atrodo irgi jau pensininkas…

    Reply
    • Nieko naujo

      Tipo meras jaunuolis ir ne pencininkas? meras jau senolis pencininkas, tai ko galima norėt, miestas skirtas pencininkams, jaunimas iš Klaipėdos masiškai emigruoja dėka šitokių dudoriaus “varkių”

  11. .....

    Aš taip mėgau džiazą ……Fui…Meras visai nusidžiazavo …

    Reply
  12. nesuipratęs

    O tai konkursaws buvo? Meras žadėjo juk labai labai. Ar džaizams konkurso nereikia?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This