Devyni iš 172 užsikrėtusiųjų koronavirusu – Klaipėdos apskrityje, Lietuvoje mirė dar du žmonės

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 172 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Devyni jų – Klaipėdos apskrityje.

Keturi Klaipėdos apskrityje patvirtinti atvejai siejami su protrūkiu tarp ledo ritulininkų Vilniuje. Iš viso su šiuo protrūkiu  siejama 11 atvejų.

Klaipėdos apskrityje dar vienas atvejis siejamas su protrūkiu „Palangos Line“. Iš viso čia jau užfiksuoti keturi atvejai.

Kiti Klaipėdos apskrityje užsikrėtę asmenys negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

74 koronavirusinės infekcijos atvejai registruoti Kauno, 52 – Šiaulių, 30 – Vilniaus, keturi – Alytaus ir po vieną – Panevėžio, Telšių ir Utenos apskrityse.

Utenos apskrityje vakar patvirtinta dar viena mirtis nuo koronavirusinės infekcijos. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus ir kitų susirgimų.

Šiandien Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninėje mirė dar vienas koronavirusu užsikrėtęs žmogus. Mirusysis priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių susirgimų.

Koronavirusinė infekcija asmeniui buvo patvirtinta rugsėjo 24 d. Nustatyta, kad mirusysis užsikrėtė po kontakto su sergančiuoju COVID-19 liga.

COVID-19 liga Lietuvoje yra pasiglemžusi jau 94-ias gyvybes.

NVSC duomenimis, Lietuvoje iš viso patvirtinti 4956 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2378 asmenys, 74 jų – Klaipėdos mieste, 2466 – pasveiko.

2 Comments

  1. Klaipėdietis

    Dar mažai atvežėte iš radviliškio į palangos lina

    Jus patys ieškote kad daugiau susirgtu
    Ir ką jums pasakyti

    Reply
  2. Pradeda atsibosti

    Gal jau užteks? SAM ir NVSC atlieka tik kažkokių stebėtojų ir metraštininkų vaidmenį, tarsi viščiukus rudenį skaičiuoja tuos gausėjančius atvejus ir jokių papildomų veiksmų tam pažaboti. Ar visa tai tik kažkoks spektaklis į kurį mes visi esame įtraukti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This