Dangėje paskendo laivas, priežastis tirs narai (papildyta)

Svarbu, Uostas ir jūra

Situacija dėl Dangės upėje skendusio laivo yra suvaldyta, teršalai į aplinką nepateko, o laivu toliau turi pasirūpint jo savininkai. Taip sekmadienį priešpiet teigė Klaipėdos pilies uosto kapitono pareigas laikinai einantis Tautvydas Malinauskas.

Anot jo, išvengti didelių problemų pavyko tik todėl, kad naktį laive „Ole Wilassen“, kuris pradėjo skęsti, buvo budintis žmogus.

„Jis pajuto, kad į laivą veržiasi vanduo, todėl atbėgo pas mūsų uostelio budėtojus. Tuomet buvo iškviestos visos atitinkamos institucijos, laivas buvo aptvertas, kad išsilieję teršalai nepatektų į aplinką“, – komentavo T. Malinauskas.

Laivo savininkai yra lietuviai, jie informuoti apie incidentą ir jau buvo atvykę prie laivo.

1948 metais pastatytas istorinis Norvegijos laivas „Ole Wilassen“ prieš porą metų Klaipėdoje buvo remontuojamas. Nuo tada jis ir stovėjo Dangės upėje, prišvartuotas prie krantinės, greta įplaukos į Pilies uostą.

„Laivas niekur nejudėjo, jis buvo toks labiau ekspozicinis. Kiek žinau, savininkai norėjo jį parduoti. Sunku spėlioti, kas galėjo atsitikti, kad staiga į laivą pradėjo plūsti vanduo. Gali būti daug ir įvairių priežasčių. Geriausiai į tokį klausimą gali atsakyti narai. Savininkai turi išsikviesti narus, kad jie apžiūrėtų laivą, nustatytų, kodėl taip nutiko. O tada jau reikia ieškoti būdų, kaip tą laivą pastatyti ir ištempti ar iškelti“, – teigė T. Malinauskas.

Toje vietoje, kur stovėjo prišvartuotas laivas, Dangės gylis siekia apie 4 metrus, todėl, anot T. Malinausko, laivas dabar yra „atsisėdęs“ ant dugno ir pasviręs krantinės link. Beje, krantinė, priklausanti Klaipėdos savivaldybei, apgadinta nebuvo.

Abejojama, ar šiandien, sekmadienį, pavyks laivą išgabenti iš jo skendimo vietos. Viliamasi, kad tai bus padaryta artimiausiomis dienomis.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 3.50 val., Uosto direkcija gavo informaciją, kad Dangės upėje, greta Pilies uostelio, pradėjo skęsti nedidelis, 30 metrų ilgio laivas „Ole Wilassen“.

Kad būtų užkirstas kelias galimam teršalų patekimui į upę ir uosto akvatoriją, Uosto direkcijos kateris „Zunda“ laivą aptvėrė bonų užtvaromis, vėliau papildomai pastatytos absorbuojančios bonos.

4 Comments

  1. 123

    savivaldybė nesugeba sutvarkyti narams šachtos Klaipėdos baseine, tai gal šitą skenduolį laivą nubuksiruos ir nuskandins jūroje kad butu kur narams treniruotis ir turizmui būtu įdomus objektas.

    Reply
  2. D.Ž.

    Liūdna. Per dažnos tokios blogos naujienos. Prieš mėnesį – dyzelinas išsiliejo į marias ir „atplaukė” net iki pajūrio pliažų, Palangos. Tuo metu žmonės maudėsi…
    Birželyje Dangėje buvo pastebėti naftos produktai… apie šiuos pavojingus marios, jūrai atvejus jau tylima. Jie neišaiškinti -kodėl,kas?? O Grigeo KL. teroras prieš marias?
    Dabar – Dangėje nuskendo žv. laivas, Norvegijos. PIlies uosto kapitonas T.Malinauskas…. Pasirodo ir tokia pareigybė yra. Tai dabar jau šis pareigūnas PRIVALO atsakyti už Dangės taršą Ponas Malinauskai – kodėl? Atsakykite…. Krantinė priklauso savivaldybei. Taigi vėl patvirtinimas – Kl. savivaldybė neatlieka savo pareigų. numatytų Savivaldos įstatymuose ir pn.Savivaldybėje absoliutus chaosas. Akiplėšiškai netvarko Dangės upės krantinių toliau už Meridiano vietą.. Dėšimtys laivelių, valtelių ir pn … Kada baigsis Dangės, marių naikinimas, miesto aplinkos ekologinės būklės bloginimas? Tai klausimas merui – V. Grubliauskui….
    Ka

    Reply
    • Pritariu

      KODEL GRUBLIAUSKAS SKANDINA LAIVUS|!!!!!???!!!

  3. Anonimas

    Idomu koks zinomiausias laivas paskendes Dangeje

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This