Rasos Astikaitės-Žiobakienės parodos „Nematomos pėdos“ atidarymas

Kultūra

Spalio 15 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje vyks dailininkės Rasos Astikaitės-Žiobakienės parodos „Nematomos pėdos“ atidarymas.

Pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad renginio metu bus kalbama ne tik apie Rasos kūrybinį kelią, bet ir apie žmogaus dvasinio pasaulio gelmę, tikėjimą, klausomasi režisierės Dalios Kanclerytės skaitomų psalmių.

Psalmės R. Astikaitę-Žiobakienę lydi jau daugiau nei 10 metų. „Jos mane surado ir sužavėjo, kai dirbau krikščioniškoje mokykloje dailės mokytoja ir mokyklos direktorė man dovanojo garso įrašą su psalmių giesmėmis, kurias giedojo vaikų choras“, – pasakoja dailininkė.

Psalmės – žydų ir krikščionių sakralios giesmės. Dalį jų sukūrė Izraelio karalius Dovydas.  Tai tikėjimo slėpinys, žmogaus šauksmas, ieškant Dievo artumo ir pagalbos, šlovinimas jį sutikus. Kartu tai gilūs ir poetiški apmąstymai apie laiką: amžinybę, akimirksnį, kasdienybę, dabartį. Ir žmogaus vietą bei prasmę, būtį toje mažoje, mums dovanotoje laiko atkarpoje.

Parodoje eksponuojami darbai, sukurti 2019–2020 m., remiantis šiomis psalmių temomis. Paroda bus eksponuojama iki lapkričio 14 d.

Norintieji dalyvauti renginyje prašomi registruotis tel. (8 46) 448336.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Mums rašo

Šarūnas Šarkauskas: kelyje ir judėjime 

Noriu pakviesti jus į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galeriją, kur tapytojas Šarūnas Šarkauskas eksponuoja paveikslų ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This