Vakarų medienos grupė transformuojama į investicinę VMG grupę

Verslas

Vakarų medienos grupė skelbia pradedanti istorinę transformaciją į tarptautinę investicinę VMG grupę, kuri toliau vystys veiklą jau šešiomis strateginėmis kryptimis. Naujosios grupės valdymas iš Kipro perkeltas į Lietuvą.

Pasak vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko, grupė investuos tik į tvarias, aplinkai draugiškas sritis Baltijos šalyse, Lenkijoje, kitose Europos Sąjungos šalyse ir planuoja ambicingą augimą, bendradarbiaudama su tarptautiniais bei Lietuvos investuotojais.

„Esame pasiruošę imtis lyderystės bei pasiūlyti vartotojams bei kitiems verslams šiuolaikiškus ekologiškus sprendimus ir produktus“, – teigia Sigitas Paulauskas. 

Numatoma, kad naujos VMG grupės pardavimai iki 2025 m. augs beveik trigubai ir viršys 1,1 mlrd. eurų.

„Per 18 veiklos metų iki Baltijos rinkos lyderių sėkmingai išvystę medienos perdirbimo ir baldų pramonę, dabar esame pasirengę savo patirtį pritaikyti ir kitose srityse, toliau vystydami tvarų, aplinkai draugišką verslą. Neabejojame, kad naujos unikalaus masto verslo grupės suformavimas kurs aukštą pridėtinę vertę ne tik investuotojams, bet ir visai valstybei bei jos piliečiams“, – pranešime cituojamas S. Paulauskas.

Pasak jo, verslo plėtra numatyta ne tik vystant ligšiolinę VMG veiklą, gaminant tvarius medienos gaminius, bet ir dar penkiomis kryptimis – atsinaujinančios energetikos, ekologiškų pakavimo sprendimų, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų statyboms, taip pat infrastruktūros ir nekilnojamojo turto.

„Verslas privalo prisiimti atsakomybę už aplinką, kurioje mes visi gyvename. Todėl esame pasiruošę imtis lyderystės bei pasiūlyti vartotojams bei kitiems verslams šiuolaikiškus ekologiškus sprendimus ir produktus“, – teigia S. Paulauskas.

Planuojama, kad investicijos vien į atsinaujinančios energetikos parko vystymą iki 2023 m. sieks apie 50 mln. eurų. Poveikį aplinkai mažinančių infrastruktūros ir nekilnojamojo turto sprendimų vystymui per artimiausius penkerius metus numatyta investuoti per 25 mln.
eurų, ekologiškų inžinerinių medienos konstrukcijų gamybos plėtrai – per 100 mln. eurų.

Naujoji VMG grupė bus valdoma per Vilniuje įregistruotą investicijų valdymo kompaniją „VMGcorp“.

„Planuodami strateginę veiklos plėtrą nusprendėme savo verslo valdymą sutelkti Lietuvoje. Tai neabejotinai duos reikšmingą impulsą ne tik mūsų verslo vystymui, bet ir kitiems verslo sektoriams, visai darbo rinkai, stiprins valstybės ir visų jos piliečių ekonominę padėtį, taip pat gerins šalies investicinės aplinkos patrauklumą kitiems investuotojams“, – sako S. Paulauskas.

Ligšiolinę Vakarų medienos grupę valdė Kipre veikianti kompanija „VMG Holdings“. Nuo šiol ši kompanija bus atsakinga tik už tuos verslus, kurie vystomi Kipre ir ne Europos Sąjungos šalyse.

Šiuo metu VMG grupę sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 4,5 tūkst. darbuotojų. Kompanijų produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių. 2019 m. grupės nekonsoliduoti pardavimai siekė 394 mln. eurų ir per metus išaugo 13 proc.

Rekordines investicijas grupė jau atlieka Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje. Rugsėjį čia pristatyta didžiausia plyno lauko investicija šalies istorijoje – VMG grupė oficialiai atidarė vieną galingiausių Europoje medienos drožlių plokščių gamyklą, į kurią investuota 146 mln. eurų ir sukurta 140 darbo vietų.

Didžiausias šiuo metu Akmenėje vystomas strateginis VMG grupės projektas – korpusinių baldų fabrikas. Į jį iki 2022 m. bus investuota iki 76 mln. eurų ir sukurta apie 500 naujų darbo vietų.

Asociacija „Investor‘s Forum“ pripažino VMG grupę 2019 metų investuotoju, įvertindama „tvarias ir pridėtinę vertę šalies ekonomikai kuriančias investicijas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMG grupė už 2,2 mln. eurų įsirengė trečią saulės elektrinę

Tarptautinė investicinė VMG grupė ant korpusinių baldų gamyklos „Klaipėdos mediena“ stogo įrengė 3,23 megavatų (MW) galios saulės elektrinę. Tai – ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This