Tarp Klaipėdos ir Stokholmo – muzikiniai vario tiltai

Kultūra

Ketvirtoji Klaipėdos brass kvinteto rengiamos „Vario tiltų“ serijos programa šį penktadienį, spalio 16 d., 18.30 val., nuties muzikinį tiltą per Baltijos jūrą tarp Klaipėdos ir Stokholmo.

Švedijos sostinėje gyvena ir kuria trimitininkas Tomas Poulsonas (nuotr.), prestižinių tarptautinių konkursų laureatas, Stockholm Chamber Brass kvinteto bei WorldBrass ir KammarensembleN kolektyvų narys.

Karališkosios Škotijos konservatorijos auklėtinis T. Poulsonas daug koncertuoja kaip solistas su garsiais Europos simfoniniais ir kameriniais orkestrais, groja kamerinę ir šiuolaikinę muziką. Atlikėjo koncertų geografija aprėpia Europą, Aziją, Afriką ir Šiaurės Ameriką.

Trimitininkas nuolat inspiruoja ir atlieka dabarties autorių kūrinių premjeras, dažnai pasirodo kaip kviestinis solistas su pripažintais šiuolaikinės muzikos kolektyvais Ensemble Modern (Vokietija), Aarhus Sinfonietta (Danija) ir kt.

Nepaisant aktyvios koncertinės veiklos, jis taip pat noriai dalinasi savo instrumento paslaptimis su jaunąja karta: veda meistriškumo klases, kartu su Stockholm Chamber Brass ansambliu jau keletą metų rengia Vasaros akademiją jaunimui.

T. Poulsonas savaitę ves meistriškumo seminarą Klaipėdos brass kvinteto nariams ir kartu su jais rengs virtuoziškumo nestokojančią koncertinę programą.

Joje nuskambės ir solinis trimitininko atliekamas kūrinys – škotų kompozitoriaus Oliver Searle’o „Sequenza“, ir vengrų autoriaus Frigyeso Hidaso bei vokiečių kompozitoriaus ir trimitininko Oskaro Böhme’s sekstetus, kuriuos T. Poulsonas atliks kartu su kolegos trimitininko Sigito Petrulio vadovaujamu Klaipėdos brass kvintetu. Šiame kolektyve dar groja Jonas Katauskas (trimitas), Mindaugas Paškauskas (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba).

Klaipėdiečių ansamblis taip pat atliks uostamiesčio kompozitorių muziką – Alvido Remesos „Nidos siuitą“ bei šį spalį 70-mečio jubiliejų mininčio Remigijaus Šileikos kūrinį „Vario graviūra”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į Klaipėdos brass kvinteto koncertą

Rugpjūčio 22 d., antradienį, 18 val. Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje klaipėdiečių ir miesto svečių laukia baigiamasis vasaros programos ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

Veidai

Iš Skuodo kilęs klarnetininkas koncertuos su Klaipėdos brass kvintetu

Pirmasis pavasario koncertas Klaipėdos koncertų salėje vyks trečiadienį, kovo 2 d., 18.30 val., kuriame kartu muzikuos Klaipėdos brass kvintetas ir ...
2022-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This