COVID-19: svarstys galimybę Klaipėdoje taikyti ribojimus

Koronavirusas, Svarbu

Denis Kišinevskij
2020-10-15

Komentarų: 36

Lietuvoje užfiksavus sergamumo koronavirusine infekcija antirekordą, kai per trečiadienį susirgo 255 žmonės, Klaipėdoje vis atsiranda naujų židinių mokyklose – naujausiais duomenimis, COVID-19 patvirtintas „Žaliakalnio”  gimnazijos moksleiviui. Tad reaguodama į situaciją miesto valdžia penktadienį žada spręsti dėl galimų naujų ribojimų.

Savivaldybės administracijos Sveikatos skyriaus vedėja Rožė Perminienė informavo, kad penktadienį bus sprendžiama, ar taikyti apribojimus įvairioms viešosioms vietoms.

Neoficialiais duomenimis, kalba gali eiti apie kavinių, barų, restoranų, sporto salių ir naktinių klubų veiklos ribojimus. Taip pat gali būti svarstoma galimybė visose miesto mokyklose pereiti prie nuotolinio mokymo. Taip jau padaryta Vydūno gimnazijoje, kur nuotoliniu būdu dėl koronaviruso atvejų nuo trečiadienio mokosi 5-12 klasių moksleiviai.

Klaipėdos universitetinės ligoninės pateikiamais duomenimis, jos infekciniame korpuse šiuo metu gydoma 18 koronavirusine infekcija sergančių žmonių. Šešiems iš jų taikoma deguonies terapija, jų būklė vertinama kaip patenkinama. Keturi pacientai gydomi Reanimacijos skyriuje. Iš jų vienas yra prijungtas prie plaučių ventiliavimo aparato.

Spalio 15-osios duomenimis, mieste nuo COVID-19 gydėsi 132 žmonės.

36 Comments

  1. vanadis nero

    jeigu virusas butu px, putleris 9 menesius nesedetu bunkeryje….. Bet sio skaitalo faunai tai nei motais…Imbecilai

    Reply
  2. Bomžai

    Ju klausa valdžia nesprendžia. Gauguma serga tuberkulioze.
    Ir dar kol ligonineje gydo nuo Covid 19 žmoniu 190 miršta nuo vežio ir nesuteiktos pagalbos

    Reply
  3. Lina

    Man labai įdomu darosi. Tiek visi serga visur. Kažin kodėl seime nėra nei vieno sergančio…..

    Reply
  4. Hm

    Lygų šikt noriu lygų tėvynės gaila

    Reply
  5. Samra

    Gal pamokinkit autobusu vairuotojus ciaudeti! Jau maži vaikai žino kad veidą kaukė ir rankos lenkiu reikia dengti, o autobusu vairuotojas ciaudi ir net kaukė nusismaukia, kad kaukės neprisiciaudetu. Varo ant žmonių. Seniai 3-io maršruto vairuotojai, jie net nežino kaip tą kaukė privalu devet, dėvi tik ant burnos. O nosis plika. Ir kam tada dengti jei snarglys per kaukė varva. O ciaudedamas nusismaukia ir ant žmonių varo bakterijas? O kas dedasi purvo tuose autobusuose! Baisu ir pagalvoti! Tai kaip covit nebus?!

    Reply
    • Faktas

      Teisingai sakai, bet pradžiai pradėk nuo savęs… kada keitei triusykus?

    • Anonimas

      Nuo tokių kaip tamsta ir plinta tai ,ko nėra…

    • Medikė

      Sloga tai ne covid. Atsipeikėk.

    • Anonimas

      Važiuok taksi

  6. Edgaras

    Jūs kvailiai paskutiniai….yra tas Korona virusas….ir baisus dalykas ,jeigu ka….ir užsičiaupkit kvailiai neraliuoti……pora draugų serga, nuo kovo mėn.ir iki šiol jaučia pasekmes, vienam inkstai parėjo, kitam su žarnynu nieko gero….o prieš korona buvo sveiki , kaip ridikai…..

    Reply
    • T

      Nebuvo, nes ridikai jei ilgai stovi suminkštėja ir pradeda gesti.

  7. ž

    Jūs čia neskleiskit panikos su savo komentarais.
    Eina tie vaikai į tas mokyklas, neserga, klasėje nuo rugsėjo 1-os dienos, gal pora vaikų turėjo peršalimo požymių, visi kiti mokosi, eina ir nėra jokios čia coronos.
    Autobusuose-visi sąžiningai užsimaukšlinę kaukes ant nosies net. Šaukia daug kas, coronos nėra, TAI MELAS, bet lauke net su kaukėm vaikšto.

    Reply
    • Pikta

      Pritariu. Šitas koronachaosas yra dirbtinai eskaluojamas. Reikia riboti panikos skleidimą, o ne mokyklų, sporto klubų, kavinių ar dar ko nors darbą. Kas sirgs, persirgs ir pasveiks. Ir nėra ko čia išvis testuotis, tik statistiką bailiai gadina.

    • Faktas

      Jo jo, net ir anglai ir švedai ir amerikonai miršta tūkstančiais… gal šeipsau ar žada prisikelti?

    • saulė

      Matosi, kad artimųjų tarpe dar neturite sergančių. kai apturėsite, kai pagulės renimacijoje , o pasekmes jaus metus ir daugiau, pasidarys ta CORON reali.

  8. Petras

    Autobusuose taip pat betvarkė.Kaukes teisungai užsideda tik vienas – kitas keleivis. Bilietai toliau pardavinėjami. Ilipimas tik pro priekines duris nesilaikant jokio fyzinio atstumo tarp vairuotojo ir keleivių. Vienas užsikrėtęs vairuotojas gali virusą kaip reikiant paplatinti. Vairuotojai netestuojami, nors dirba tikrai rizikos zonoje. Siaubas.

    Reply
  9. Toma

    Zmoes be bizuno.negali suvokti.reiskia griežtų priemonių.ypac vaikų sveikata negalima rikiuoti ir laukti visiško išplitimo mokyklose.o taip ir bus.gydymo įstaigos nebeatlaikys.

    Reply
    • Hh

      Nebesvaik!

  10. Anonimas

    Kodėl nei vienas bomžas dar nesusirgo, vot klausimas???

    Reply
    • Stasė

      Todėl , kad gyvena lauke ir ar tikrina kas juos

    • Gelina

      O cia geras klaysimas))))))()

    • Ggg

      Vartok tiek pat alkoholio kiek jie tai ir pats nesirgsi. Ten pas juos vietoje kraujo spiritas cirkuliuoja, ir žiema jie neužšąla. Juokas juokais bet takius kaip jie juk niekas netiria.

  11. Koronijus Covidauskas

    Jau tikrai laikas rankinį užtraukti, nes su tom rekomendacijom nieko nepešim. Lietuviams rekomenduoti gali tik myšti atsisėdus o norint kažką rimto padaryti reikia griežtai reikalauti.

    Reply
  12. Nesvarbu

    Vilnius musa susirgimo rekordus bet nieko neriboja o mes Klaipėdoje del keliu atveju pradesim viska uždarinėti ar jus sveiko proto

    Reply
    • Xxx

      Taip, sveiko, nes protingas ne jieško būdų kaip spręsti problemą o daro viską kad ta problema neiškiltu.

  13. Donatas

    Ar ne debilai visoje Lietuvoje gyvena? Juk Buvo virusas sustabdytas. Tereikėjo karantiną sušvelninus prilaikyti kontrole. Mokslus palikti nuotoliniu budu. Kas ta virusą pradėjo platinti? Juk Lietuvių smegenų mentalitetas žemo lygio kad daugotusi. Pirma facebook reikia uždaryti, kad žmonės vienas kito nekompromituotu. Pažiūrėkite ką rašo facebook. Kokius patarimus agituoja žmonėms. Sirgdami tylėkit vistiek visi sirgsim, greičiau persirgsim greičiau baigsis virusas kam skirta tas numirs visi neišmirs, kiti rašo neikit tirtis vietoj savęs nusiųsti sveiką prasitirti. Tokie save vadina besimptomiu platintoju. Kitas dalykas, kas per kvaila politika. Vaikams kaukių nereikia, iš šeimų sueina į mokyklas ir išsiplatina tarp vaikų. Vaikai pareina juk namo tėvams už eša užkrata. Tėvai į darbus bendradarbiams. Kokia kaukiu prasmė? Visai nupezo valdžia. Kokiu tikslu žmones bauduoja, jei sąmoningai leidžia plisti virusui. O žmonės protingi. Sako juk vaikas eina i mokyklą kokia prasmė nešioti kauke jei užsikrėsiu nuo vaiko. Greičiau nuimtu tas kaukes ir nebekreiptu į tą virusą dėmesio. O jei nori užgesinti virusą, tai nežaiskit. Iveskit antrą griežtą mėnesio karantiną uždarykite sienas, išsiplaukite namus ir virusas užges. Bet kitu atveju matomai suauge žmonės Covidą žaidžia. Ką nubausti ką uždaryti …beprotnamis

    Reply
    • Sonata

      Pilnai pritariu viskam,bet deja pilna debilu,taip nemąsto.

    • Medikė

      Nė vienas vaikas kažko neužkrėtė.

    • Jonas

      Tiesa,Vokietijoj bordelei Veikia,o visi su kaukem apsiprekint einam,gerai,kad Auto wairuojant Ju dar nereikia

  14. Lina

    O galima bent į darželius visos giminės nekviesti? Vaikšto,koso,snargliuojasi,domisi po pusvalandį.

    Reply
    • Narija

      Darželiuose nėra jokios tvarkos. Susirinkimai po 3 val. Administracija be kaukių laksto. po grupes. Tėvai sueina į rūbinės po 5-6 patalpa maža. Nesisaugo a visiškai.

  15. Klaipėdietė

    Dėl kelių mokyklų visas mokyklas vys dirbti nuotoliniu. Kodėl negalvojama apie mokinių sveikatą. Penkias valandas žiūrėti į ekraną, o paskui dar namų darbus daryti vėl su kompiuteriu. Norit, kad vaikai akli liktų. Nesąmonė. Ne ta mokymosi kokybė, kaip gyvas mokytojo kontaktas su vaikais

    Reply
    • Joana

      Ateikit į mokyklą, kur vaikai nuo 8 iki 15 val.užrakinti, kur dūsta nuo kaukių, kuriems,anot medikų, po kelių metų, tikėtina, vystysis kvėpavimo nepakankamumas! Pasverkit,kokiom sąlygom dirba mokytojai! Va tada,mielieji, ir pasverkit: geriau dirbti namie be streso, ar būti masėje su kaukėm+ stresuoti dėl galimų užsikrėtimų…

  16. Anonimas

    Ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse visų pirma stengiamasi uždaryti visokius naktinius barus, festivalius, muges etc. Niekas neatsitiks, jeigu jaunieji pijokai bus priversti apsieiti be ” tūsų” ir kitų beprasmių naktinėjimų.

    Reply
  17. T

    Juokdariai su Rožė priešaky įves ribojimus, eiliniai pagasdinimai, iš ko verslui nuostolius dengsit. Ir ko čia dėti sporto klubai, barai, ten užkrato nėra

    Reply
  18. T

    Juokdariai su Rožė priešaky įves ribojimus, eiliniai pagasdinimai, iš ko verslui nuostolius dengsit.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje - jau mažiau nei dešimt sergančiųjų COVID-19

Pirmadienį šalyje patvirtinti 25 nauji koronaviruso atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po penkių parų ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį šalyje - vos du nauji COVID-19 atvejai

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinta du nauji COVID-19 atvejai: vienas žmogus užsikrėtė pirmą, kitas – antrą. Tarp jų klaipėdiečių, kaip ir tris ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 nusinešė dar vieną gyvybę

Gegužės 1-ąją, nedarbo dieną, Lietuvoje patvirtintas tik vienas pirminis COVID-19 atvejis, nurodo Valstybės duomenų agentūra. Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This