„Atvirai Klaipėdai” – jau 3 metai

Miestas, Svarbu

Lygiai prieš trejus metus, 2017-ųjų spalio 16-ąją, į interneto platybes su kolegomis paleidome „Atvirą Klaipėdą“. Gal kam ir juokingai atrodo šio teksto pavadinime žodelis „jau”, tačiau bent jau man jis reiškia daug, nes netrūko manančių, kad su pasirinktu modeliu ištrauksim tik kokius tris mėnesius.

2017-ųjų spalis. Su bičiuliais, atėjusiais palinkėti sėkmės ką tik gimusiai „Atvirai Klaipėdai”. Algirdo Kubaičio nuotr.

Visi tie treji metai buvo kupini įvairiausių gražių atradimų ir naujų patirčių. Deja, nesikeičia tik viena – kad ir kokie būtų skaitomumo rekordai, nuolat prisidedančių bent euru prie to, kad „Atvira Klaipėda” gyvuotų,  yra tik kelios dešimtys.

Tad iš esmės gyvuojame kultūrinių projektų ir verslo suteikiamos paramos dėka. Vis dar pasitaiko pastebėjimų, kad jei jau remia (arba pasinaudoja nuo pernai vasaros atsiradusia galimybe įsigyti banerį) verslas, tad tokie jau jūs ir nepriklausomi. Galiu patikinti, kad mus taip remia tik verslas, kuriam nereikia jokių užsakomųjų publikacijų ar „pasiderinimų” dėl to, ką apie jį rašysime. Tad „Atviros Klaipėdos” žurnalistai niekada nerašė ir nerašys šiam interneto dienraščiui jokių užsakomųjų tekstų.

Šie išskirtiniai metai tapo neeiliniu išbandymu daugeliui. Todėl mūsų negausios komandos vardu noriu ypač padėkoti visiems, kurie mus rėmėte bei remiate ir šiais laikais. Labai norėtųsi kiekvienam padėkoti asmeniškai ir kaip ankstesniais metais kartu su visais Jumis pakelti taurę už mūsų ir Jūsų laisvę bei teisę žinoti, bet geriau gal šįkart nerizikuokime vieni kitų sveikata. Tikėkimės, kad kitąmet ketvirtąjį  „Atviros Klaipėdos” gimtadienį paminėsime dvigubai trankiau ir linksmiau.

Na, o jei kas visgi dabar pradėsite sukti galvą dėl gimtadienio dovanos, tai kaip visada – euras bus pats geriausias variantas. Mūsų sąskaitą rasite čia. 

10 Comments

  1. Tomas

    Sąmoningai prieš du metus nusprendžiau neskaityti nei vieno naujienų portalo, nes tiesiog jausdavausi durnesnis paskaitęs „naujienas”.

    Tad Atvira Klaipėda netikėtai tavo vienintelis portalas, kurį remiu ir skaitau, nes informacijos daugiausiai pateikiama apie Klaipėdą, kas man aktualiausia.

    Sėkmės darbuose,
    Tomas

    Reply
  2. Kimono

    Šaunuoliai, dar kartą šaunuoliai. Būkite, dirbkite, išlikite drąsūs, nepaperkami. Net tada, kai pralaimite teismus, o k… medikai nustato net sulaužytus klerkų šonkaulius.

    Reply
  3. Dalia Ž.

    Nuoširdūs sveikinimai su 3 metukų gimtadieniu. Pirmiausiai daug komplimentų Martynui Vainoriui. O taip pat ir jo pagalbininkėms moterims , aukšo lygio žurnalistėms. Ir kitiems AK darbuotojams. Taip, neįtikėtina, kad JŪS sugebėjote jau net 3 metus iš varganų fin. išteklių darbuotis ,tikrai miesto gerovei. Kartais atrodo, kad JŪS nemiegate naktimis,o dirbate ir esate ten kur įvyko tai kas svarbu kuo greičiau pranešti miestiečiams.
    JŪS vienintėliai atvirai, neišskirdami net daug metų buvusių NELIEČIAMŲJŲ, mums atveriate akis …
    Manau, kad Martynai Vainoriau , Jūsų perdėtas sąžiningumas :-))) Reiktų , atrasti kitų būdų (aišku sąžiningų) dėl AK funkcionavimo finansavimo šaltinių…
    Man atrodo, kad AK galėtų būti daugiau rašinių, info aplinkosauginėmis temomis. Tuo labiau ,kad šiuo laiku mieste visiškas ekologinis chaosas – etatiniai aplinkos saugotojai nebesugeba kontroliuoti teršėjų…
    Linkiu nugalėti visas kliūtis, net teismus, jei bandoma įvairiai varžyti teisę piliečiams sužinoti faktus…

    Reply
  4. N.Puteikienė

    Nuoširdūs sveikinimai ir linkėjimai augti ir stiprėti! Esate misijiniai – be Jūsų daugelis temų nebūtų pakeltos. Jūsų įdirbis uosto ir miesto temoje – esminis. Savo darbu padedate idėjoms generuotis ir materializuotis.

    Reply
  5. Vida

    Sveikiname. Naudinga, tiksli informacija.

    Reply
  6. Nojus

    Valio, valio, valio! Gyvuokite!

    Reply
  7. Se

    Sveikinimai. Esate reikalingi miestui ir miestiečiams. Gaila, kad dauguma skaitytojų nesupranta, jog kiekvienas sukurtas produktas reikalauja darbo ir kainuoja. Niekas nesukurs pilietinės visuomenės, jeigu jos nesukursime patys bendromis pastangomis. 1-3 EUR /mėn. nei vieno nenuskurdins, tačiau tai būtų kiekvieno indėlis bendram labui.

    Reply
    • Se

      Ir dar. Grąžinkite apmokėjimą 1-3 EUR sumomis SMS žinutėmis. Suprantama, kad turbūt didelę dalį (paskelbkite kokią) a
      nusigvelbia telekomunikacijų operatoriai, tačiau geriau, negu nieko. Daugeliui paprasčiausiai yra nepatogu mokėti per banko sąskaitą arba nesaugu suvedant mokėjimo kortelės duomenis (pvz. aš tai darau tik perkant bilietus lėktuvams, rezervuojant viešbučius bei perkant amazon, ebay). Supratingi skaitytojai , žinodami sms kainą, patys didesnės sumas apmokės per banką.

    • Martynas Vainorius

      Ačiū už labai taiklų pastebėjimą apie pilietinę visuomenę ir darbą. Norėtųsi smarkiai patobulinti AK ir iš techninės pusės, ir turinio prasme, bet reikia susitaikyti su tuo, kad yra kaip yra – artimiausioje pusmečio perspektyvoje tikrai niekas nesikeis, nes lėšų tam nėra… Neturime rinkodaros, kuri galėtų sugalvoti visokiausių triukų, kaip galbūt įmanoma pritraukti daugiau rėmėjų, visą mūsų laiką atima turinio kūrimas, na ir dar projektų rašymas bei visokių ataskaitų pildymas. SMS paramos būdas yra likęs – tiesiog kurį laiką mažiau jį akcentavome, nes paslaugos teikėjas pasiima DAUGIAU NEI 50 PROC. sumos. Dabar vėl sukasi baneris su juo virš logotipo. Taip pat jį nuolat laikome FB paskyroje. Šį paramos būdą laikome dėl to, kad daliai žmonių tai patogiau, ir kaip teisingai rašėt, žymiai geriau gauti nors pusę negu iš viso nieko. Pats geriausias būdas bent jau mus – kartą bankininkystėje padaryti periodinį pervedimą į kurią nors iš mūsų sąskaitų. Tada gauname viską iki cento. Ačiū, kad palaikote!

  8. Dalia Grikšaitė

    Sveikinu kolektyvą. Gražios jums šios dienos. Džiaugiuosi, kad esate, net jeigu kartais būnate „nepatogūs”;-) Istorinė foto. ir, kas svarbiausia, ir aš esu tarp jūsų krikštatėvių:-)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Dalis „Atviros Klaipėdos“ virto knyga

Vasaris, apie kurį šį tradicinė ataskaita skaitytojams, išsiskyrė tuo, kad dalis „Atviros Klaipėdos“ įgavo kitokį pavidalą. Vasario 15-ąją, Klaipėdos krašto ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This